Kalamar Avı Nasıl Yapılır?
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kalamar Avı Nasıl Yapılır?

Kalamar avı, yem seçiminin önemli olduğu bir avlanma türüdür. Eğer yem kullanmayacaksak kalamar sırtısı kullanmamız gerekmektedir. Balık avında sık kullanılan sülünes yemi kalamar avı için vazgeçilmez bir yem türüdür. Sülünesi kabuklarından ayırdıktan sonra her parçasını yem olarak kullanabilirsiniz. Sülünes yemini ıslak bir beze koyarak buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Tavsiyemiz 20-25'li paketlere ayırıp muhafaza edilmesidir. Ava çıkıldığında bu yemler teknenin gölge ve serin bir yerinde muhafaza edilmeli mümkünse dolapta durmalıdır. Çünkü bu yemler sıcakta çok çabuk yumuşamakta ve oltadan çıkmaktadır. Kalamar avında çok iyi bir yem olarak kullanılabilir. Kalamar avının püf noktalarından biri ise ava genel olarak hava karardığında ya da sabaha karşı alaca karanlıkta çıkmaktır.


Kalamar avı nasıl yapılır?


Kalamar avı için ikili, üçlü ya da daha çok köstek kullanılmalıdır. Kösteklerin uzunluğu 10 cm ile 1 m arasında olmalıdır ve kösteklerin birbirine olan uzaklığı yaklaşık bir metre olmalıdır. Kösteklerdeki kurşunlar 100-250 gram olmalı ve köstek kurşun aralığı 1-1.5 metre olmalıdır. Sonrasında tekneyi akıntıya bırakmalıyız ve takımlarımızı salmalıyız. Kalamarlar genelde akıntıda yüzdükleri için bu ayrıntı bizim için önemlidir. Kalamar avının en verimli zamanı gün ağarırken ya da batarken olur. Kalamarlar genelde oltaya tek bıyığı ile tutunur ve oltayı sert çekmemiz halinde kalamarın bıyığı kopar ve oltayı boş çekersiniz o yüzden nazik ve yavaş yavaş çekilmelidir. Kalamarı oltadan çıkartırken dikkat etmeliyiz çünkü dişleri bir bıçak gibi keskindir. Yarım kilodan büyük olan kalamarları bir kepçe yardımı ile kepçeniz yok ise ensesinden tutarak çıkarmalısınız. Kalamarlar üreme dönemlerinde genelde 30-35 metre derinlikten sonra av vermezler. Diğer dönemlerde ise 70-200 metre derinlikte av verirler. Temmuz, ağustos ve eylül ayları kalamarlar için üreme dönemleridir. Kalamar avına genelde gece çıkıldığı için oltanızın fosforlu olması kalamarların dikkatini çekecek ve avın verimini belirgin bir şekilde artıracaktır.

Kalamar Avı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Izgara Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Balığı Türleri ve Özellikleri

Kalamar Balığı Türleri ve Özellikleri

Kalamar Nasıl Avlanır?

Kalamar Nasıl Avlanır?

Kalamar Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Hamilelikte Kalamar Hamilelikte Önerilen Kalamar Tarifleri

Hamilelikte Kalamar Hamilelikte Önerilen Kalamar Tarifleri

Güncel

Kalamar Izgara Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Izgara Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kalamar Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kalamar Sırtısı Avı

Kalamar Sırtısı Avı

Kalamar Avı Nasıl Yapılır?

Kalamar Avı Nasıl Yapılır?

Yalancı Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Mürekkep Balığı Kalamar

Mürekkep Balığı Kalamar

Fırında Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Yemek Caiz  mi?

Kalamar Yemek Caiz mi?

Kalamar Haram Mı İslam Ulemasının Görüşleri

Kalamar Haram Mı İslam Ulemasının Görüşleri

Güveçte Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte kalamar, kalamar bir çeşit balık türüdür. Mürekkep balığının bir çeşididir. Kalamar balığı hiç yağ içermemektedir. Bu nedenle diyet listelerinde yerini[...]

Kalamar Protein ve Besin Değerleri

Kalamar Protein ve Besin Değerleri

Kalamar protein, kalamar protein içeriği yüksek bir besindir. Ayrıca kalamarın pişirme şekline göre kalorisi de değişmektedir. Kalamar sırtında 10 adet kolu, kafasında[...]

Kalamar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar sote, deniz ürünlerini özleyen ve mis gibi deniz kokusunu sofralarımıza taşıyan eşsiz bir lezzettir. Pişirmesi de bir o kadar kolay ve lezzetli olan bu sote tarifi[...]

Dondurulmuş Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş kalamar tarifi: Dondurularak buzlukta saklanan ve gerektiği anlarda hazır bir şekilde çıkartılıp kızartılan bir besindir. Birçok kişi tarafından sevilmekte[...]

Gebelikte Kalamar Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Gebelikte Kalamar Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Gebelikte kalamar, Bebek bekleyen her anne adayı günlük beslenme programına karşı çok dikkatli olmalıdır. Gebelik sürecinde iken deniz mahsullerini tüketmek zararlı ola[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6