Kalamar Dolması Tarifi ve Malzemeleri
10 Temmuz 2024

Kalamar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Dolması

Kalamar dolması, özellikle deniz ürünlerini sevenler için mutlaka denenmesi gereken bir yemek olarak öne çıkmaktadır. Bu yemek için kalamarın temizlenmiş olanını tercih etmenizi öneririm. Kalamarın nasıl temizlendiği konusunda bilgi sahibi olmayanlar, temizlenmiş kalamar alarak zamandan tasarruf edebilir. Kalamar, mutfaklarımızda farklı tarzlarda pişirilebilir; ancak benim en sevdiğim tariflerden biri kalamar dolmasıdır. Kalamar dolmasını peynirli ya da pirinçli olarak yapabilirsiniz; her iki tarif de lezzetlidir ve damak tadınıza uygun olanı deneyebilirsiniz. Bu makalede, peynirli kalamar dolması tarifini paylaşacağım.

Kalamar Dolması Malzemeleri

  • 2 adet kalamar

Terbiyesi İçin

  • 1 adet limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı kadar tuz

İç Harcı İçin

  • Yarım su bardağı kadar taze ekmek içi
  • Yarım demet kıyılmış maydanoz
  • 1,5 su bardağına yakın rendelenmiş gravyer peyniri
  • 1 çay bardağı tulum peyniri
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım demet taze yeşil soğan (Yeşil dallarını kullanın)
  • Yarım demet dereotu
  • Küçük boyutta kırmızı biber
  • Bir kahve fincanı şamfıstık
  • 1 yumurta
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber, tuz, karabiber

Sosu İçin

  • Üç adet rendelenmiş domates
  • Bir küçük kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Taze fesleğen yaprakları
  • Tuz
  • Karabiber

Kalamar Dolması Nasıl Yapılır?

İlk olarak kalamarların terbiyesi ile işe başlanmalıdır. Bu işlemi bir gün önceden yapmanız tavsiye edilir çünkü kalamarlar yaklaşık olarak 12 saat hazırlanan sos içinde dinlenmelidir. Kalamarları çukur bir kabın içerisine alın ve üzerine limon suyu, şeker, karbonat ve tuz ilave edin, ardından buzdolabına kaldırın. Terbiyelenme işlemi tamamlandıktan sonra iç harcı hazırlamaya geçelim. Uygun bir kabın içine ekmek içi, rendelenmiş peynir çeşitleri, maydanoz, sarımsak, çırpılmış yumurta, zeytinyağı, kıyılmış yeşil soğan, dereotu, şamfıstığı, doğranmış kırmızı biber, baharatlar ve tuz alınır ve iyice karıştırılır. Hazırlanmış iç harç, kalamarların içine eşit miktarda doldurulur. Doldurma işlemi bittikten sonra kalamarların ağzı dikilir. Kalamarların pişeceği kaba rendelenmiş domates, fesleğen yaprakları, zeytinyağı, sarımsak, baharat ve tuz ilave edilir ve karıştırılır. Kalamarlar hazırlanan bu sosun üzerine dizilir ve önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında yarım saat pişirildikten sonra servis edilebilir.

Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Hüdavendigar

10 Temmuz 2024 Çarşamba

Kalamar Dolması yaparken, kalamarın terbiyesi için limon suyu, şeker, karbonat ve tuz kullanarak buzdolabında 12 saat dinlendirmek gerektiğini bilmiyordum. Bu işlemi yapmazsam kalamar yeterince lezzetli olur mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Hüdavendigar, kalamar dolması yaparken kalamarın terbiyesi gerçekten de çok önemli bir aşamadır. Limon suyu, şeker, karbonat ve tuz kullanarak kalamarı buzdolabında dinlendirmek, kalamarın yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar. Bu işlemi yapmazsanız, kalamar sert ve tatsız olabilir. Bu yüzden bu adımı atlamamanızı tavsiye ederim. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kalamar Sırtısı Avı

Kalamar Sırtısı Avı

Kalamar Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kalamar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kalamar Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Kalamar Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Güncel

Kalamar Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Kalamar Nasıl Yapılır?

Yumuşak Kalamar Nasıl Yapılır?

Fırında Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Mürekkep Balığı Kalamar

Mürekkep Balığı Kalamar

Kalamar Tava Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Tava Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Helal mi?

Kalamar Helal mi?

Kalamar Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Avı Nasıl Yapılır?

Kalamar Avı Nasıl Yapılır?

Dev Kalamarların İlk Keşfedilişi

Dev Kalamarların İlk Keşfedilişi