Array ( [0] => Array ( [_id] => Array ( [$oid] => 6649bd6746c53709d4bed0b5 ) [baslik] => Kalamar Dolması [metin] =>
Kalamar Dolması, Farklı bir dolma tarifi olan kalamar dolması özellikle deniz ürünlerini sevenler için mutlaka denenip tadılması gereken bir yemek olduğunu söyleyebilirim. Ben bu yemek için kalamarın temizlenmiş olanını tercih ediyorum ama kalamar nasıl temizlenir pek bilgi sahibi olmadığım için sizde bu yemeği yapmaya karar verdiğinizde temizlenmiş kalamar almanızı öneririm böylelikle zamanda kazanmış olursunuz. Kalamarın mutfaklarımızda farklı tarzda yemekleri yapılmaktadır ama benim en çok sevdiğim yemeklerinden olan birazdan sizlere de tarifini paylaşacağım kalamar dolmasıdır. Kalamar dolmasını kimi peynirli kimi de pirinçli yapmaktadır bana göre ikisi de lezzetli oluyor damak tadınıza uygun olan tarifi deneyebilirsiniz. Ben peynirli olanın tarifini sizlerle paylaşacağım.

Kalamar Dolması Malzemeleri
Terbiyesi için
İç Harcı için
Sosu için
  • Üç adet rendelenmiş domates
  • Bir küçük kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Taze fesleğen yaprakları
  • Tuz
  • Karabiber
Kalamar Dolması Nasıl Yapılır?

İlk olarak kalamarların terbiyesi ile işe başlanmalı bunu bir gün önceden yapmanızı tavsiye ediyorum çünkü yaklaşık olarak kalamarlar 12 saat hazırlanan sos içinde dinlenmeli. Kalamarları çukur bir kabın içerisine alın ve üzerine limon suyu, şeker, karbonat ve tuz ilave edin ve buzdolabına kaldırın. Terbiyelenme işlemi tamamlandıktan sonra iç harcını hazırlamaya geçelim. Uygun bir kabın içine ekmek içi, rendelenmiş peynir çeşitleri, maydanoz, sarımsak, çırpılmış yumurta, zeytinyağı, kıyılmış yeşil soğan, dereotu. Şamfıstığı, doğranmış kırmızı biber, baharatlar ve tuz alınır ve iyice karıştırılır. Hazırlanmış iç harç kalamarların içine eşit miktarda doldurulur. Doldurma işlemi bittikten sonra kalamarların ağzı dikilir. Kalamarların pişeceği kaba rendelenmiş domates, fesleğen yaprakları, zeytinyağı, sarımsak, baharat ve tuz ilave edilir ve karıştırılır. Kalamarlar hazırlanan bu sosun üzerine dizilir ve önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında yarım saat pişirildikten sonra servis edilebilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
[hit] => 0 [tarih] => 2024-05-15 18:30:40 [seo] => kalamar-dolmasi.html [aktif] => 1 [site] => kalamar.gen.tr [title] => Kalamar Dolması Tarifi ve Malzemeleri [google] => 720 [resim] => images/Kalamar-Dolmasi-42.jpg [ozgunyazan] => Hande Kadak [kisametin] => Kalamar Dolması, Farklı bir dolma tarifi olan kalamar dolması özellikle deniz ürünlerini sevenler için  mutlaka denenip  tadılması gereken bir yemek olduğunu söyleyebilirim. Ben bu yemek için  kalamarın temizlenmiş olanını tercih [sahip] => 1 [dil] => tr [htmlislem] => 1 [html] => 0 ) ) Kalamar Dolması Tarifi ve Malzemeleri
Kalamar Dolması Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kalamar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Dolması, Farklı bir dolma tarifi olan kalamar dolması özellikle deniz ürünlerini sevenler için mutlaka denenip tadılması gereken bir yemek olduğunu söyleyebilirim. Ben bu yemek için kalamarın temizlenmiş olanını tercih ediyorum ama kalamar nasıl temizlenir pek bilgi sahibi olmadığım için sizde bu yemeği yapmaya karar verdiğinizde temizlenmiş kalamar almanızı öneririm böylelikle zamanda kazanmış olursunuz. Kalamarın mutfaklarımızda farklı tarzda yemekleri yapılmaktadır ama benim en çok sevdiğim yemeklerinden olan birazdan sizlere de tarifini paylaşacağım kalamar dolmasıdır. Kalamar dolmasını kimi peynirli kimi de pirinçli yapmaktadır bana göre ikisi de lezzetli oluyor damak tadınıza uygun olan tarifi deneyebilirsiniz. Ben peynirli olanın tarifini sizlerle paylaşacağım.


Kalamar Dolması Malzemeleri

  • 2 adet kalamar

Terbiyesi için

  • 1 adet limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı kadar tuz

İç Harcı için

  • Yarım su bardağı kadar taze ekmek içi
  • Yarım demet kıyılmış maydanoz
  • 1,5 su bardağına yakın rendelenmiş gravyer peyniri
  • 1 çay bardağı tulum peyniri
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım demet taze yeşil soğan (Yeşil dallarını kullanın)
  • Yarım demet dereotu
  • Küçük boyutta kırmızı biber
  • Bir kahve fincanı şamfıstık
  • 1 yumurta
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber, tuz, karabiber

Sosu için
  • Üç adet rendelenmiş domates
  • Bir küçük kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Taze fesleğen yaprakları
  • Tuz
  • Karabiber

Kalamar Dolması Nasıl Yapılır?

İlk olarak kalamarların terbiyesi ile işe başlanmalı bunu bir gün önceden yapmanızı tavsiye ediyorum çünkü yaklaşık olarak kalamarlar 12 saat hazırlanan sos içinde dinlenmeli. Kalamarları çukur bir kabın içerisine alın ve üzerine limon suyu, şeker, karbonat ve tuz ilave edin ve buzdolabına kaldırın. Terbiyelenme işlemi tamamlandıktan sonra iç harcını hazırlamaya geçelim. Uygun bir kabın içine ekmek içi, rendelenmiş peynir çeşitleri, maydanoz, sarımsak, çırpılmış yumurta, zeytinyağı, kıyılmış yeşil soğan, dereotu. Şamfıstığı, doğranmış kırmızı biber, baharatlar ve tuz alınır ve iyice karıştırılır. Hazırlanmış iç harç kalamarların içine eşit miktarda doldurulur. Doldurma işlemi bittikten sonra kalamarların ağzı dikilir. Kalamarların pişeceği kaba rendelenmiş domates, fesleğen yaprakları, zeytinyağı, sarımsak, baharat ve tuz ilave edilir ve karıştırılır. Kalamarlar hazırlanan bu sosun üzerine dizilir ve önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında yarım saat pişirildikten sonra servis edilebilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Kalamar Dolması Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İlginizi Çekebilir

Kalamar Kemiği Önemi

Kalamar Kemiği Önemi

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Izgara Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Kalori Kalamar Pişirme Yöntemleri

Kalamar Kalori Kalamar Pişirme Yöntemleri

Kalamar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Yemek Caiz  mi?

Kalamar Yemek Caiz mi?

Güncel

Dondurulmuş Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kalamar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kalamar Türleri Nelerdir?

Kalamar Türleri Nelerdir?

Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Balığı Türleri ve Özellikleri

Kalamar Balığı Türleri ve Özellikleri

Güveçte Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Dev Kalamarların İlk Keşfedilişi

Dev Kalamarların İlk Keşfedilişi

Kalamar Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Nasıl Avlanır?

Kalamar Nasıl Avlanır?

Kalamar Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Yemekleri: Kalamarı sadece restoranlar da görüp evde yapmak için karar verip kalamar almaya gidildiğinde çiğ kalamarları görünce tepki verebilir. O lezzetle yedi[...]

Kalamar Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar mezesi, çok az kişi tarafından keşfedilebilmiş harika bir meze çeşididir. Kalamar daha çok Akdeniz mutfağında tercih edilen bir balık türüdür. Kalamar ile asl[...]

Yalancı Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı kalamar; Kalamar tava genelde restoranlarda yediğimiz, dışı çıtır çıtır çok lezzetli bir meze türüdür. Bu kalamar tavayı tavukla da yapabilirsiniz. Adına d[...]

Dondurulmuş Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş kalamar tarifi: Dondurularak buzlukta saklanan ve gerektiği anlarda hazır bir şekilde çıkartılıp kızartılan bir besindir. Birçok kişi tarafından sevilmekte[...]

Yumuşak Kalamar Nasıl Yapılır?

Yumuşak Kalamar Nasıl Yapılır?

Yumuşak kalamar nasıl yapılır; Çeşitli deneme ve tecrübelerden sonra insanların yumuşak kalamar nasıl yapılır ve nasıl içi yumuşak dışı da çıtır çıtır kalam[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6