Kalamar Tava Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kalamar Tava Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar tava, oldukça lezzetli olan ve çok sevilen deniz ürünlerinden bir tanesidir. Ana öğün olarak kolayca sunabileceğiniz kalamar tavayı çocuklarınıza ve sevdiklerinize gönül rahatlığı ile pişirip sunabilirsiniz. Pişirilmesi oldukça kolay ve vitamin değeri oldukça yüksek olan kalamarın bir pişirme tekniği olan kalamar tavayı nasıl yapılacağını ve malzeme listemizi bu makalemizde bulabilirsiniz.


Kalamar tava malzemeleri

  • 1 kilo temiz kalamar (Mümkünse yeni çıkmış taze olmasına dikkat edilmeli)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 su bardağı un
  • Zeytinyağı ya da Ayçiçek yağı
  • Yeterince tuz

Kalamar tava nasıl yapılır?


Yeterince derin bir kapta toz şeker, maden suyu ve tuz ile bir karışım hazırlıyoruz. Bu karışımı iyice karıştırıyoruz. Temizlenmiş ve taze olan kalamarımızı bu kapta hazırlamış olduğumuz karışıma atıp bir çatal ya da kaşık yardımı ile iyice karıştırarak buzdolabında yaklaşık 1 gün dinlendiriyoruz. Bekletmiş olduğumuz kalamarımızı bu karışımdan çıkartarak bir süzgece alıyoruz. Süzgecin içinde karıştırıp yaklaşık 10-15 dakika bekletiyoruz. Daha sonra bir bardak un ve tuz ile karıştırıyoruz ve kalamarımızı una bulamaya başlıyoruz. Fazla unlardan kalamarımızı ideal bir kapta silkereyerek kurtuluyoruz. Daha sonra kalamarlarımızı alacak olan bir tavaya yağımızı döküp 2-3 dakika yüksek ateşte bekletip kalamarlarımızı atarak kızartıyoruz. Kızaran kalamarlar servise hazırdır afiyet olsun. Bu muhteşem lezzeti değişik soslarla süsleyerek daha farklı damak tatlarına hitap edebilirsiniz.

Kalamar Tava Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Mürekkep Balığı Kalamar

Mürekkep Balığı Kalamar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kalamar Nedir? Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kalamar Nedir? Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kalamar Yemek Caiz  mi?

Kalamar Yemek Caiz mi?

Kalamar Nasıl Temizlenir?

Kalamar Nasıl Temizlenir?

Kalamar Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Dondurulmuş Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kalamar Protein ve Besin Değerleri

Kalamar Protein ve Besin Değerleri

Güncel

Kalamar Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Avı Nasıl Yapılır?

Kalamar Avı Nasıl Yapılır?

Kalamar avı, yem seçiminin önemli olduğu bir avlanma türüdür. Eğer yem kullanmayacaksak kalamar sırtısı kullanmamız gerekmektedir. Balık avında sık kullanılan sül�[...]

Kalamar Izgara Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Izgara Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar ızgara sosu, deniz mahsullerinden olan kalamarın pişirilmesi için yapılan püf noktalarla daha lezzetli olması sağlanabilir. Vücudun protein ve vitamin ihtiyaçlar�[...]

Kalamar Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar kızartma, içi yumuşacık ve dışı çıtır çıtır olan bir balık türünün kızartmasıdır. Bu kızartma türünü genelde dışarıda yeriz çünkü zor bir yeme[...]

Kalamar Türleri Nelerdir?

Kalamar Türleri Nelerdir?

Kalamar türleri, hiç şüphesiz ki kafadan bacaklılar arasında ekonomik ve gastronomik açılardan en önemlileri kalamarlardır. Kalamar türlerini ele aldığımız bu makale[...]

Kalamar Sırtısı Avı

Kalamar Sırtısı Avı

Kalamar Sırtısı, Kalamar insanların sevdiği kadar avcı balıklarında çok sevdiği, peşlerine düştükleri bir balıktır. Fizyonomisi itibariyle avcı balıklara yakalanm[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6