Dondurulmuş Kalamar Tarifi ve Malzemeleri
22 Temmuz 2024

Dondurulmuş Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Kalamar Tarifi

Dondurulmuş kalamar, buzlukta saklanarak gerektiğinde kolayca çıkarılıp kızartılabilen, pek çok kişi tarafından sevilen bir deniz ürünüdür. Yapımı pratik ve kolaydır. Özellikle kış aylarında tercih edilen bir yemek türüdür. Eğer siz de kalamar sevenlerdenseniz ve evde kendiniz hazırlamak istiyorsanız, işte dondurulmuş kalamar nasıl yapılır, detaylar aşağıda verilmiştir.

Dondurulmuş Kalamar Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 500 gram dondurulmuş kalamar
  • 1 şişe maden suyu
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker

Kızartma Hamuru İçin Gerekli Malzemeler

  • 6 yemek kaşığı beyaz un
  • 2 adet yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Kızartma yağı

Dondurulmuş Kalamar Nasıl Yapılır?

Öncelikle, kalamarların buzunun çözülmesini sağlayın. Daha sonra bir kabın içerisine maden suyu, süt ve toz şekeri ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra, buzu çözülmüş kalamarların üzerine ilave edin. Bu şekilde kalamarları bir gece buzdolabında bekleterek iyice marine olmalarını sağlayın.

Marine edilen kalamarlar bir gece bekletildikten sonra buzdolabından çıkarılır ve pişirilmek üzere diğer malzemeler hazırlanır. Öncelikle kızartma hamuru hazırlanır. Kızartma hamuru için derin bir kabın içerisine yumurtaları kırarak iyice çırpın. Daha sonra unu ekleyerek çırpmaya devam edin. Tuz ve karabiberi de ekleyip karışımın içerisine maden suyunu tamamen dökün ve iyice karıştırın. Bozadan biraz daha koyu bir hamur kıvamı elde edilene kadar yavaş yavaş karıştırın. Kızartma hamurunu da buzdolabında 1-2 saat bekletin. Hazırlanan hamurun buzdolabında bekletilmesi kızartmaların çıtır olmasını sağlayacaktır.

Derin ve geniş bir tava alın ve içerisine yağı ekleyin. Ocağın altını açarak yağı iyice ısıtın. Yağ ısınırken, kalamarları marine içerisinden alarak kağıt havlu ile kurulayın. Daha sonra üzerine un serpiştirerek iyice kurumasını sağlayın. Un ile iyice harmanlayın. Kalamarın fazla ununu silkeleyerek kızartma hamuruna bulayın ve daha sonra ısınan yağ içerisine koyup kızartın. Tüm kalamarlar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Kalamarlar kızarınca tabaklara alıp servis yapabilirsiniz. Artık dondurulmuş kalamar tarifi hazır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Acunal

22 Temmuz 2024 Pazartesi

Kalamarların buzunu çözmek için ne kadar beklemem gerekiyor? Marine süresi gerçekten bir gece mi olmalı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Acunal, kalamarların buzunu çözmek için oda sıcaklığında yaklaşık 1-2 saat beklemeniz yeterli olur. Marine süresi ise tarifinizin gereksinimlerine bağlı olarak değişebilir, ancak en iyi sonuçları elde etmek için genellikle kalamarları bir gece boyunca marine etmek önerilir. Bu, lezzetlerin iyice işlemesini ve kalamarın yumuşamasını sağlar. Ancak zamanınız kısıtlıysa, en azından 1-2 saat marine etmek de yeterli olabilir. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kalamar Nasıl Temizlenir?

Kalamar Nasıl Temizlenir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kalamar Haram Mı İslam Ulemasının Görüşleri

Kalamar Haram Mı İslam Ulemasının Görüşleri

Kalamar Sırtısı Avı

Kalamar Sırtısı Avı

Mürekkep Balığı Kalamar

Mürekkep Balığı Kalamar

Yumuşak Kalamar Nasıl Yapılır?

Yumuşak Kalamar Nasıl Yapılır?

Kalamar Kızartma Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Kızartma Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kalamar Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kalamar Nasıl Avlanır?

Kalamar Nasıl Avlanır?