Dondurulmuş Kalamar Tarifi Dondurulmuş kalamar, buzlukta saklanarak gerektiğinde kolayca çıkarılıp kızartılabilen, pek çok kişi tarafından sevilen bir deniz ürünüdür. Yapımı pratik ve kolaydır. Özellikle kış aylarında tercih edilen bir yemek türüdür. Eğer siz de kalamar sevenlerdenseniz ve evde kendiniz hazırlamak istiyorsanız, işte dondurulmuş kalamar nasıl yapılır, detaylar aşağıda verilmiştir. Dondurulmuş Kalamar Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
Kızartma Hamuru İçin Gerekli Malzemeler
Dondurulmuş Kalamar Nasıl Yapılır? Öncelikle, kalamarların buzunun çözülmesini sağlayın. Daha sonra bir kabın içerisine maden suyu, süt ve toz şekeri ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra, buzu çözülmüş kalamarların üzerine ilave edin. Bu şekilde kalamarları bir gece buzdolabında bekleterek iyice marine olmalarını sağlayın. Marine edilen kalamarlar bir gece bekletildikten sonra buzdolabından çıkarılır ve pişirilmek üzere diğer malzemeler hazırlanır. Öncelikle kızartma hamuru hazırlanır. Kızartma hamuru için derin bir kabın içerisine yumurtaları kırarak iyice çırpın. Daha sonra unu ekleyerek çırpmaya devam edin. Tuz ve karabiberi de ekleyip karışımın içerisine maden suyunu tamamen dökün ve iyice karıştırın. Bozadan biraz daha koyu bir hamur kıvamı elde edilene kadar yavaş yavaş karıştırın. Kızartma hamurunu da buzdolabında 1-2 saat bekletin. Hazırlanan hamurun buzdolabında bekletilmesi kızartmaların çıtır olmasını sağlayacaktır. Derin ve geniş bir tava alın ve içerisine yağı ekleyin. Ocağın altını açarak yağı iyice ısıtın. Yağ ısınırken, kalamarları marine içerisinden alarak kağıt havlu ile kurulayın. Daha sonra üzerine un serpiştirerek iyice kurumasını sağlayın. Un ile iyice harmanlayın. Kalamarın fazla ununu silkeleyerek kızartma hamuruna bulayın ve daha sonra ısınan yağ içerisine koyup kızartın. Tüm kalamarlar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Kalamarlar kızarınca tabaklara alıp servis yapabilirsiniz. Artık dondurulmuş kalamar tarifi hazır. Afiyet olsun. |
Acunal
22 Temmuz 2024 PazartesiKalamarların buzunu çözmek için ne kadar beklemem gerekiyor? Marine süresi gerçekten bir gece mi olmalı?
Cevap yazAdmin
22 Temmuz 2024 PazartesiAcunal, kalamarların buzunu çözmek için oda sıcaklığında yaklaşık 1-2 saat beklemeniz yeterli olur. Marine süresi ise tarifinizin gereksinimlerine bağlı olarak değişebilir, ancak en iyi sonuçları elde etmek için genellikle kalamarları bir gece boyunca marine etmek önerilir. Bu, lezzetlerin iyice işlemesini ve kalamarın yumuşamasını sağlar. Ancak zamanınız kısıtlıysa, en azından 1-2 saat marine etmek de yeterli olabilir. Afiyet olsun!