Yalancı Kalamar Tarifi ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

Yalancı Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Kalamar Tarifi

Yalancı kalamar, kalamar tava yerine tavuk kullanarak yapılan bir meze türüdür. Dışı çıtır çıtır ve oldukça lezzetli olan bu tarif, kalamar sevmeyenler veya bulamayanlar için ideal bir alternatiftir. Yalancı kalamar, özellikle restoranlarda yediğimiz kalamar tavayı aratmayacak bir lezzete sahiptir ve yiyenlerden tam not almaktadır. İşte yalancı kalamarın yapılışı ve ihtiyacınız olan malzemeler:

Yalancı Kalamar İçin Malzemeler

  • 800 gram tavuk göğsü
  • Bir çay kaşığı kekik
  • Bir çay kaşığı pul biber
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir çay kaşığı köri tozu
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • Bir diş sarımsak
  • Bir çay kaşığı karbonat
  • Yeterince kızartma yağı

Yalancı Kalamar Sosu İçin Malzemeler

  • Yarım paket içme sodası
  • Bir adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı un
  • Bir çay kaşığı tuz

Yoğurt Sosu İçin Malzemeler

  • Bir kase süzme yoğurt
  • Bir yemek kaşığı mayonez
  • Bir tutam kuru nane
  • Bir diş sarımsak
  • Bir tutam tuz

Yalancı Kalamar Nasıl Yapılır?

Tavuk göğsünü parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Dilimlediğiniz tavukları bir karıştırma kabına alın ve üzerine karabiber, pul biber, köri tozu, kekik, tuz, karbonat ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip güzelce karıştırın. Bu karışımı buzdolabında iki saat kadar dinlendirin. Buzdolabında dinlenmesi, tavukların çıtır çıtır olmasını sağlayacak ve baharatların lezzetini içine çekmesini sağlayacaktır.

Tavuklar dinlenirken, sodalı sosu hazırlayın. Sodalı sos için; yumurtayı bir kaba kırın ve iyice çırpın. İçme sodasını ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Unu ve tuzu ilave edip iyice çırpın. Buzdolabında dinlenmiş tavukları sosun içerisine koyup iyice karıştırın. Eğer vaktiniz varsa sosun içinde 2 saat kadar bekletirseniz sonuç çok daha güzel olacaktır.

Kızartma tenceresine yağı koyun ve iyice kızdırın. Kızgın yağda tavuk kalamarları kızartın. Kızaran yalancı kalamarları servis tabağına bir süzgeç yardımıyla alın. Servis tabağına kağıt havlu koyun ki fazla yağı alsın.

Yoğurt sosu için; yoğurda sarımsağı rendeleyip, mayonez, tuz ve nane ilave edip güzelce karıştırın. Bu sos, yalancı kalamarınızın yanında çok güzel bir eşlikçi olacaktır.

Yalancı kalamar tarifini kesinlikle denemenizi öneririm. Hem yapımı kolay hem de çok lezzetli olan bu tarif, misafirlerinize sunabileceğiniz şık ve lezzetli bir meze olacaktır. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Editörün Seçtiği

İlginizi Çekebilir

Kalamar Helal mi?

Kalamar Helal mi?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kalamar Tava Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Tava Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Kalamar Nasıl Yapılır?

Yumuşak Kalamar Nasıl Yapılır?

Kalamar Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Mayonezli Kalamar Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Mayonezli Kalamar Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Kalori Kalamar Pişirme Yöntemleri

Kalamar Kalori Kalamar Pişirme Yöntemleri

Güncel

Kalamar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yalancı Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kalamar Türleri Nelerdir?

Kalamar Türleri Nelerdir?

Kalamar Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Sırtısı Avı

Kalamar Sırtısı Avı

Kalamar Protein ve Besin Değerleri

Kalamar Protein ve Besin Değerleri

Kalamar Yemek Caiz mi?

Kalamar Yemek Caiz mi?

Kalamar Avı Nasıl Yapılır?

Kalamar Avı Nasıl Yapılır?