Kalamar Yemekleri

Kalamar Yemekleri

Kalamar Yemekleri: Kalamarı sadece restaurantlar da görüp evde yapmak için karar verip kalamar almaya gidildiğinde çiğ kalamarları görünce tepki verebilir. O lezzetle yediğimiz kalamar bu muymuş diyenler olabilir. Fakat o acayip bakılan kalamarlar yıkanıp üzerinde bulunan incecik renkli deri çıkarıldığında içinde bembeyaz bir et kalacaktır. Kalamarı aldım nasıl pişirilecek diyenler için altta tarifler vereceğim kalamar pişirmeye karar verdiyseniz bir gün önceden alıp soylayıp buzdolabında bekletilmelidir. Alınan kalamarları hemen pişirmek isterseniz sunu belirteyim ki sosla marina edilip bir gün buzdolabında bekletilen kadar lezzetli olmaz.

Kalamar Kızartması İçin Malzemeleri: 4 kişilik.

  • 1 gr kalamar.
  • 2 su bardağı sıvı yağ kızartmak için.
  • Tuz.
  • Yarım kase un veya mısır unu.

Marine Malzemeleri:

  • 1 limon.
  • 1 çay kaşığı karbonat.
  • 1 çay kaşığı tuz.
  • 1 su bardağı süt.

Marine işlemleri: temizlenmiş yıkanmış kalamarları bir orta boy kap içine koyun ve üzerine karbonat, tuz, limon suyunu ilave edin iyice yoğurun en az yarım saat kadar yoğrulması gerekir. İyice yoğurduğunuz kalamarın üzerine sütü ilave edin 2-3 dakika daha yoğurun. İyice yoğrulan kalamarın üzerine bir kapak ile kapatın buzdolabına koyun.

Kalamar Kızartması Hazırlanışı:

Kalamarları kızartmak için çıkarmadan önce unun içine bir fiske tuz ilave edin karıştırın. Bir kızartma kabına yağınızı koyun ocağınızı yakın yağ iyice kızması gerekir. Kalamarları buzdolabında çıkarın elinizle şekil verip una bulayın ve kızgın yağa bırakın 2-3 dakika kızartın. Kızarttığınız yağın mutlaka kızgın olması lazım ve kızartma süresini 3 dakikadan fazla yapmayın kalamarlar kurumasın. Kızaran kalamarları bir kağıt havlu üzerine çıkarın fazla yağını çekmesi için.

Güveçde Kalamar İçin Malzemeler; 4 kişilik.

  • 300 gr kalamar.
  • 2 adet orta boy domates.
  • 2-3 adet çarliston biber.
  • 2 diş sarımsak.
  • 1 adet orta boy soğan.
  • 6-7 yaprak maydanoz.
  • 1 çay kaşığı tuz ve karabiber.
  • 4-5 çorba kaşığı zeytinyağı.
  • 70 gr kaşar peyniri rendelenmiş.
  • 1 çay kaşığı salça.
  • ½ su bardağı su.
Güveçde Kalamar Hazırlanışı,

Yıkanıp temizlenmiş kalamarları halka, halka doğrayın. Derin bir tava içine zeytin yağını koyun doğradığınız soğanı ve biberleri ilave edin karıştırarak kavurun. Kavrulan soğanların üzerine kalamarları ilave edin üzerine doğranan domatesleri, sarımsağı ve tüm baharatları ilave edin karıştırın. Tava içinde domatesler suyunu salmış ise su ilave etmeden direk salçayı ilave edin fakat susuz ise suyu ilave etmek gerekir. 4-5 dakika suyu çekilene kadar tavada kalamarları pişirin. Suyunu çeken kalamarlı karışımı güvece koyun üzerine zeytin yağını gezdirin. Kaşar peynirini rendeleyip güvece ilave edin. Önceden 200 dereceye ayarlayıp ısıttığınız fırına güveci koyun ve üzeri kızarana kadar pişirin. Üzeri kızaran güveci fırından çıkarın servis tabaklarınıza alın ve ince kıyılmış maydanozla süsleyin ve servis yapın.

Afiyet olsun.

Son Güncelleme : 11.04.2021 23:39:21
Kaynakça / İçeriği Geliştiren Uzmanlar
  • Uzm. yıldız arslan - 11.04.2021 23:39:21
Kalamar Yemekleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Kalamar Yemekleri Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Kalamar Yemekleri"
Deniz ürünleri ailecek tercih ettiğimiz besinlerdir. Haftada en az üç akşam evde deniz mahsulü olur. Kalamar pek yemeyiz çünkü tadı biraz Türk mutfağından uzak. Ama bir keresinde Ege tatilinde bir cafede yemiştim. Soğan halkasına benziyordu. Tadı harikaydı. Biraz araştırınca çok yararlı olduğunu öğrendim. Kalamar yemeklerinden en çok tercih edilenler hangileridir?
Özçelik . 03.10.2018 21:07:10
CEVAP YAZ
Izgara Kalamar
Izgara Kalamar
Izgara Kalamar: Kışın bir hafta sonunu arkadaşlarınızla değerlendirmeyi düşünürken, mangal yapıyorsanız, bu menüye kalamar dahil etmeyi ister misiniz? Kalamar mevsiminin geldiği bu günlerde körpe kalamarları marine yapıp, mangalda ızgara yapmanın ...
Mayonezli Kalamar Sosu
Mayonezli Kalamar Sosu
Mayonezli Kalamar Sosu, kalamarı özellikle ağız tadı ile yemek için mutlaka pişirmeden önce güzel bir şekilde marine ederek hazırlanmalıdır. Ayrıca önceden marine edilerek soslanmış olan kalamarı pişirmeden önce kesinlikle yıkamayın. Çünkü pişireceği...
Kalamar Tava
Kalamar Tava
Kalamar tava, oldukça lezzetli olan ve çok sevilen deniz ürünlerinden bir tanesidir. Ana öğün olarak kolayca sunabileceğiniz kalamar tavayı çocuklarınıza ve sevdiklerinize gönül rahatlığı ile pişirip sunabilirsiniz. Pişirilmesi oldukça kolay ve vitam...
Kalamar Avı
Kalamar Avı
Kalamar avı, yem seçiminin önemli olduğu bir avlanma türüdür. Eğer yem kullanmayacaksak kalamar sırtısı kullanmamız gerekmektedir. Balık avında sık kullanılan sülünes yemi kalamar avı için vazgeçilmez bir yem türüdür. Sülünesi kabuklarından ayırdıkta...
Fırında Kalamar
Fırında Kalamar
Fırında kalamar; daha önce hiç denemeyenlerin mutlaka denemesi gereken bir tariftir. Balık, çok faydalı bir besin maddesidir. bu yüzden sakın sevmiyorum diye yememezlik etmeyin. Özellikle gelişme çağındaki çocuklara bol miktarda balık yedirmeye özen ...
Kalamar Mezesi
Kalamar Mezesi
Kalamar mezesi, çok az kişi tarafından keşfedilebilmiş harika bir meze çeşitidir. Kalamar daha çok Akdeniz mutfağında tercih edilen bir balık türüdür. Kalamar ile aslında yapılacak çok farklı lezzetler bulunmaktadır. Bu lezzetlerin başında ise kalama...
Kalamar Nedir
Kalamar Nedir
Kalamar Nedir, Kalamar, sübye, ahtapot, mürekkep balığı bunların hepsi yumuşakçalardan ve kafadanbacaklılar sınıfındandır. Ancak bu türler birbirlerinden hem yapı, hem görünüm, hem de lezzet açısından birbirinden tamamen farklıdırlar. Kafadanbacaklıl...
Kalamar Salatası
Kalamar Salatası
Kalamar salatası, Türk kültüründe misafire ne kadar çok önem verildiğini hepimiz biliyoruz. Misafire çok değer verilir hatta misafir evin bereketi derler. Misafire önem verildiği gibi Türk kültüründe yemeğin de çok önemli ve büyük bir yeri vardır. Ev...
Kalamar Balığı
Kalamar Balığı
Kalamar balığı, Diğer kafadan bacaklılar gibi belirgin bir kafaya, çift taraflı simetrik bir yapıya, manto ve kolları vardır. Gözleri kafasıyla vücudunun tam ortasında yer almaktadır. Keskin ve papağanın gagasına benzer bir gaganın bulunduğu ağzı çev...
Kalamar Güveç
Kalamar Güveç
Kalamar Güveç: Kalamar Akdeniz ve Ege denizinde bolca bulunan bir deniz mahsulüdür. Bu tarifimizde sizler için kalamarı güveçte sebzeli olarak pişirilmesini anlatacağız. Herkesin damak tadı farklı olduğundan bazı sebzeleri arzunuza göre katmaya bilir...
Kalamar Terbiyesi
Kalamar Terbiyesi
Kalamar terbiyesi, basit bir işlem olmaktadır. Kalamar çoğu kişinin bildiği ancak herkesin tüketmediği balık türlerinden biridir. Genelde restaurantlar yada süpermarketlerin dondurucu kısımlarında hazır paketler halinde görmekteyiz. Kızardığında çıtı...
Kalamar Sosu
Kalamar Sosu
Kalamar Sosu, Genel olarak lüks balık restaurantların menülerinde bulunan vazgeçilmez yemeklerdendir. Kalamarların lezzetli tarafı ise kuşkusuz hazırlanışında kullanılan sos ile servisinde kullanılan soslardır. Aksi takdirde hazırlanışında kalamarla...

 

Kalamar Türleri
Kalamar Kızartma
Kalamar Nasıl Avlanır
Kalamar Kalori
Kalamar Izgara
Kalamar Pişirme
Kalamar Yemek Caiz Mi
Kalamar Sırtısı
Kalamar Izgara Sosu
Kalamar Kemiği
Kalamar Nasıl Yapılır
Yalancı Kalamar
Kalamar Nasıl Pişirilir
Kalamar
Dondurulmuş Kalamar
Kalamar Dolması
Güveçte Kalamar
Gebelikte Kalamar
Izgara Kalamar
Mayonezli Kalamar Sosu
Kalamar Tava
Kalamar Avı
Fırında Kalamar
Kalamar Mezesi
Kalamar Nedir
Kalamar Salatası
Kalamar Balığı
Kalamar Güveç
Kalamar Terbiyesi
Kalamar Sosu
Popüler İçerik
Kalamar Nasıl Pişirilir
Kalamar Nasıl Pişirilir
Kalamar nasıl pişirilir, kalamar pek çok kişinin severek tükettiği bir deniz ürünüdür. Özellikle balık sofralarında kalamar tava, kalamar güveç, kalam...
Kalamar
Kalamar
Kalamar, Güzel bir günün akşamında denize sıfır, balık yemek için gittiğiniz bir mekanda artık neredeyse klasikleşmiş bir meze haline gelmiş olan ka...
Dondurulmuş Kalamar
Dondurulmuş Kalamar
Dondurulmuş kalamar; Kalamar mevsimi değilse de dondurulmuş kalamar ile her zaman kalamar tava yapılabilir. Kalamar ayıklamak istemeyenler de bu dondu...
Kalamar Dolması
Kalamar Dolması
Kalamar Dolması, Farklı bir dolma tarifi olan kalamar dolması özellikle deniz ürünlerini sevenler için mutlaka denenip tadılması gereken bir yemek o...
Güveçte Kalamar
Güveçte Kalamar
Güveçte kalamar, kalamar bir çeşit balık türüdür. Mürekkep balığının bir çeşididir. Kalamar balığı hiç yağ içermemektedir. Bu nedenle diyet listelerin...
Gebelikte Kalamar
Gebelikte Kalamar
Gebelikte kalamar, Bebek bekleyen her anne adayı günlük beslenme programına karşı çok dikkatli olmalıdır. Gebelik sürecinde iken deniz mahsullerini tü...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kalamar Salatası
Kalamar Balığı
Kalamar Güveç
Kalamar Terbiyesi
Kalamar Sosu
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2021