Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Dondurulmuş Kalamar

Dondurulmuş Kalamar

Dondurulmuş kalamar; Kalamar mevsimi değilse de dondurulmuş kalamar ile her zaman kalamar tava yapılabilir. Kalamar ayıklamak istemeyenler de bu dondurulmuş ürünlerinden yararlanabilirler. Semt balıkçıları da kalamarı temizleyerek satarlar, ama kalamarı bütün olarak alıp kendi hazırlama yöntemlerinize göre hazırlayabilirsiniz. Bilinenin aksine kalamar yapmak hiç de zor değildir. Bazı püf noktalarına dikkat ettiğinizde restoranlarda yediğiniz gibi çıtır çıtır içi yumuşacık kalamarı, kendi evinizde de yapabilirsiniz. Kalamar kızartmasının çıtır çıtır olması için, buzdolabında beklettiğiniz soğuk kızartma hamuruna batırıp kızartırsanız çok nefis olur.

Öncelikle dondurulmuş kalamarları bir gün önceden, derin dondurucudan çıkarıp çözülmeleri için buzdolabına koymayınız. Çünkü dondurulmuş gıdalarda, sağlıklı olması ve bakteri üremesine izin vermemek için dondurma işleminin mümkün olan en kısa sürede, buzunu çözdürme işleminin de donma ısısına yakın derecede ve uzun sürede yapılması gerekmektedir. Bu nedenle çözdürme işleminin oda ısısında veya başka yöntemlerle değil, buzdolabına alınarak yapılması en sağlıklısıdır. Gelelim dondurulmuş kalamarın yapım aşamalarına;

Dondurulmuş kalamarı yumuşatmak için

  • 500 gram dondurulmuş kalamar.
  • Bir şişe maden suyu.
  • Yarım su bardağı süt
  • Bir çay kaşığı tuz.
  • Bir çay kaşığı şeker.

Kızartma hamuru için

  • 6-7 çorba kaşığı beyaz un.
  • Bir şişe maden suyu.
  • 2 adet yumurta.
  • Bir çay kaşığı tuz.
  • Bir çay kaşığı karabiber.
  • 3 çorba kaşığı un.
  • Yeterince kızartma yağı.

Dondurulmuş kalamar nasıl yapılır?


Buzu çözülen kalamarları güzelce yıkayalım. Bir şişe maden suyu, süt ve şekeri ilave edip güzelce karıştıralım. Marine edilen kalamarları buzdolabında, akşamdan sabaha kadar bekletelim. Kızartma hamuru için, büyük bir kâsede yumurtaları çırpalım. Unu da ekleyip çırpmaya devam edelim. Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra maden suyunu da ekleyelim ve yavaşça çırpalım ve bozadan biraz daha koyu bir kıvamda hamur elde edelim. Kızartma hamurunu buzdolabında iki saat kadar dinlendirelim. Çünkü kızartmamızın çıtır çıtır olması için kızartma hamurumuzun soğuması gerekmektedir. Tavaya yağı koyup ocakta iyice kızdıralım. Yumuşaması için beklettiğimiz kalamarları marineden alalım ve kâğıt havlu arasında kurutalım. Üç çorba kaşığı unu üstüne dökerek iyice harmanlayarak unlayalım ve fazla unu silkeleyelim. Unlanmış kalamarları soğuk kızartma hamuruna iyice batırıp malzemeye buladıktan sonra, kızgın yağa atarak kızartalım. Kevgir kullanarak yağdan aldığınız kalamarları, servis tabağına kâğıt havlu koyarak kalamarların fazla yağını alalım. Kâğıt havlu yerine kâğıt koymanızı tavsiye ederim. Çünkü kâğıt havlu yumuşak olduğu için yağı çekince şiştiği için kalamarların alt tarafı yumuşar. Kalamar sosu yani tarator sos eşliğinde servis edelim.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 21.01.2024 03:47:37
Dondurulmuş Kalamar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Dondurulmuş Kalamar Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Dondurulmuş Kalamar"
Ben seni ürünlerini çok seviyorum. Özellikle karides ben kalamar benim için en güzel deniz ürünlerinden ara sıcaklar olabilir. Geçen hafta evime döndürülmüş kalamaz aldım. Her ne kadar harçlarımda tavada kızartma işlemini yapmadım. Bir daha da denemek istemiyorum. Hazır harçlanmış dondurulmuş kalamar alıp pişirsem lezzetli olur mu?
Müstesna . 25.10.2018 15:50:56
CEVAP YAZ
Izgara Kalamar
Izgara Kalamar
Izgara Kalamar: Kışın bir hafta sonunu arkadaşlarınızla değerlendirmeyi düşünürken, mangal yapıyorsanız, bu menüye kalamar dahil etmeyi ister misiniz? Kalamar mevsiminin geldiği bu günlerde körpe kalamarları marine yapıp, mangalda ızgara yapmanın key...
Mayonezli Kalamar Sosu
Mayonezli Kalamar Sosu
Mayonezli Kalamar Sosu, kalamarı özellikle ağız tadı ile yemek için mutlaka pişirmeden önce güzel bir şekilde marine ederek hazırlanmalıdır. Ayrıca önceden marine edilerek soslanmış olan kalamarı pişirmeden önce kesinlikle yıkamayın. Çünkü pişireceği...
Kalamar Tava
Kalamar Tava
Kalamar tava, oldukça lezzetli olan ve çok sevilen deniz ürünlerinden bir tanesidir. Ana öğün olarak kolayca sunabileceğiniz kalamar tavayı çocuklarınıza ve sevdiklerinize gönül rahatlığı ile pişirip sunabilirsiniz. Pişirilmesi oldukça kolay ve vitam...
Kalamar Avı
Kalamar Avı
Kalamar avı, yem seçiminin önemli olduğu bir avlanma türüdür. Eğer yem kullanmayacaksak kalamar sırtısı kullanmamız gerekmektedir. Balık avında sık kullanılan sülünes yemi kalamar avı için vazgeçilmez bir yem türüdür. Sülünesi kabuklarından ayırdıkta...
Fırında Kalamar
Fırında Kalamar
Fırında kalamar; daha önce hiç denemeyenlerin mutlaka denemesi gereken bir tariftir. Balık, çok faydalı bir besin maddesidir. Bu yüzden sakın sevmiyorum diye yememezlik etmeyin. Özellikle gelişme çağındaki çocuklara bol miktarda balık yedirmeye özen ...
Kalamar Mezesi
Kalamar Mezesi
Kalamar mezesi, çok az kişi tarafından keşfedilebilmiş harika bir meze çeşididir. Kalamar daha çok Akdeniz mutfağında tercih edilen bir balık türüdür. Kalamar ile aslında yapılacak çok farklı lezzetler bulunmaktadır. Bu lezzetlerin başında ise kalama...
Kalamar Nedir
Kalamar Nedir
Kalamar Nedir, Kalamar, sübye, ahtapot, mürekkep balığı bunların hepsi yumuşakçalardan ve kafadanbacaklılar sınıfındandır. Ancak bu türler birbirlerinden hem yapı hem görünüm hem de lezzet açısından birbirinden tamamen farklıdırlar. Kafadanbacaklılar...
Kalamar Salatası
Kalamar Salatası
Kalamar salatası, Türk kültüründe misafire ne kadar çok önem verildiğini hepimiz biliyoruz. Misafire çok değer verilir hatta misafir evin bereketi derler. Misafire önem verildiği gibi Türk kültüründe yemeğin de çok önemli ve büyük bir yeri vardır. Ev...
Kalamar Balığı
Kalamar Balığı
Kalamar balığı, diğer kafadan bacaklılar gibi belirgin bir kafaya, çift taraflı simetrik bir yapıya, manto ve kolları vardır. Gözleri kafasıyla vücudunun tam ortasında yer almaktadır. Keskin ve papağanın gagasına benzer bir gaganın bulunduğu ağzı çev...
Kalamar Güveç
Kalamar Güveç
Kalamar Güveç: Kalamar Akdeniz ve Ege denizinde bolca bulunan bir deniz mahsulüdür. Bu tarifimizde sizler için kalamarı güveçte sebzeli olarak pişirilmesini anlatacağız. Herkesin damak tadı farklı olduğundan bazı sebzeleri arzunuza göre katmayabilirs...
Kalamar Terbiyesi
Kalamar Terbiyesi
Kalamar terbiyesi, basit bir işlem olmaktadır. Kalamar çoğu kişinin bildiği ancak herkesin tüketmediği balık türlerinden biridir. Genelde restoranlar ya da süpermarketlerin dondurucu kısımlarında hazır paketler halinde görmekteyiz. Kızardığında çıtır...
Kalamar Sosu
Kalamar Sosu
Kalamar Sosu, Genel olarak lüks balık restoranların menülerinde bulunan vazgeçilmez yemeklerdendir. Kalamarların lezzetli tarafı ise kuşkusuz hazırlanışında kullanılan sos ile servisinde kullanılan soslardır. Aksi takdirde hazırlanışında kalamarlar t...

 

Kalamar Türleri
Kalamar Kızartma
Kalamar Nasıl Avlanır
Kalamar Kalori
Kalamar Izgara
Kalamar Pişirme
Kalamar Yemek Caiz Mi
Kalamar Sırtısı
Kalamar Izgara Sosu
Kalamar Kemiği
Kalamar Nasıl Yapılır
Yalancı Kalamar
Kalamar Nasıl Pişirilir
Kalamar
Dondurulmuş Kalamar
Kalamar Dolması
Güveçte Kalamar
Gebelikte Kalamar
Izgara Kalamar
Mayonezli Kalamar Sosu
Kalamar Tava
Kalamar Avı
Fırında Kalamar
Kalamar Mezesi
Kalamar Nedir
Kalamar Salatası
Kalamar Balığı
Kalamar Güveç
Kalamar Terbiyesi
Kalamar Sosu
Popüler İçerik
Yalancı Kalamar
Yalancı Kalamar
Yalancı kalamar; Kalamar tava genelde restaurantlarda yediğimiz, dışı çıtır çıtır çok lezzetli bir meze türüdür. Bu kalamar tavayı tavukla da yapabili...
Kalamar Nasıl Pişirilir
Kalamar Nasıl Pişirilir
Kalamar nasıl pişirilir, kalamar pek çok kişinin severek tükettiği bir deniz ürünüdür. Özellikle balık sofralarında kalamar tava, kalamar güveç, kalam...
Kalamar
Kalamar
Kalamar, Güzel bir günün akşamında denize sıfır, balık yemek için gittiğiniz bir mekanda artık neredeyse klasikleşmiş bir meze haline gelmiş olan ka...
Kalamar Dolması
Kalamar Dolması
Kalamar Dolması, Farklı bir dolma tarifi olan kalamar dolması özellikle deniz ürünlerini sevenler için mutlaka denenip tadılması gereken bir yemek o...
Güveçte Kalamar
Güveçte Kalamar
Güveçte kalamar, kalamar bir çeşit balık türüdür. Mürekkep balığının bir çeşididir. Kalamar balığı hiç yağ içermemektedir. Bu nedenle diyet listelerin...
Gebelikte Kalamar
Gebelikte Kalamar
Gebelikte kalamar, Bebek bekleyen her anne adayı günlük beslenme programına karşı çok dikkatli olmalıdır. Gebelik sürecinde iken deniz mahsullerini tü...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kalamar Salatası
Kalamar Balığı
Kalamar Güveç
Kalamar Terbiyesi
Kalamar Sosu
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024