Kalamar Mezesi Kalamar mezesi, Akdeniz mutfağının en özel ve lezzetli meze çeşitlerinden biridir. Kalamar, deniz ürünleri arasında hem besleyici hem de farklı tariflerle çeşitlendirilebilen bir malzemedir. Kalamar güveç, kalamar tava, kalamar salatası ve kalamar mezesi gibi yemeklerle sofralarımızı süsler. Bu makalede, kalamar mezesinin nasıl hazırlandığını ve püf noktalarını detaylı bir şekilde ele alacağız. Gerekli Malzemeler
Kalamar Mezesi Sosu İçin
Kalamar Mezesi Nasıl Yapılır? Kalamar mezesinin yapımına öncelikle sosundan başlayalım. Geniş bir kasenin içerisine yoğurt ve tahini boşaltın ve karıştırın. Üzerine galeta ununu ve dövülmüş sarımsağı da ekleyin. En son olarak dövülmüş ceviz ve tuzunu ilave ederek iyice karıştırın. Üzerine zeytinyağını gezdirin. Kâsenin ağzını streç film ile kapatarak serin bir yere kaldırın. Diğer tarafta kalamarları güzelce ayıklayın ve yıkayın. Halka halka doğrayın ve suyunun iyice süzülmesini bekleyin. Yayvan bir kabın içerisinde un, mısır unu, tuz ve pul biberi iyice karıştırın. Suyu tamamen süzülen kalamarları tek tek bu karışıma batırın. Bir tavada bol miktarda sıvı yağı kızdırın ve unlu kalamarları içerisine dizin. Çıtır çıtır olana kadar tavada bekletin. Tüm kalamarlar kızardıktan sonra düz ve yuvarlak bir servis kabına dizin. Küçük derin bir kabın içerisine de sosu doldurun ve kalamar tabağının tam ortasına yerleştirin. Kalamar mezesi hazır. Bu arada sosu arzu ederseniz taze ya da toz nane ile de süsleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun. |
Gazire
09 Mayıs 2024 PerşembeKalamarı biz ailece çok seviyoruz. Özellikle çocuklarım bu yemeğe bayılıyor. Ancak yanına ne gibi mezeler yapabilirim? Bir de bu yemeğin herhangi bir zararı var mıdır? Biz çok sık bir şekilde tüketiyoruz.
Cevap yazDilfüruz
09 Mayıs 2024 PerşembeZevkle tükettiğiniz kalamar kızartılarak yenildiği için doymuş yağ oranı arttığı ve sağlıksız olduğu için hafta 1,2 defa tüketmek siim ve çocuklarınız için sağlıklı olanıdır.
Vaid
09 Mayıs 2024 PerşembeMerhabalar, kalamar yemesi hem zevkli hemde lezzetli bir deniz ürünüdür. Çok tüketilmesi kızartma ve iç harcında Mısır unu, beyaz un olduğundan ve kızarrma yapıldığından faydalı değildir. Kan şekerini yükseltir ve yüksek kalori içerir. Haftada iki kere tüketmenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun.
Soru Sor / Yorum Yap