Array ( [0] => Array ( [_id] => Array ( [$oid] => 6649bd6746c53709d4bed0ad ) [baslik] => Kalamar Mezesi [metin] => Kalamar mezesi, çok az kişi tarafından keşfedilebilmiş harika bir meze çeşididir. Kalamar daha çok Akdeniz mutfağında tercih edilen bir balık türüdür. Kalamar ile aslında yapılacak çok farklı lezzetler bulunmaktadır. Bu lezzetlerin başında ise kalamar güveç, kalamar tava, kalamar salatası ve kalamar mezesi çok tercih edilmektedir. Bir ara balıktan da meze yapılır mı diye dediğinizi duyar gibi oluyorum. Kalamar mezesi mutlaka denenmesi gereken bir lezzettir. Sizler ile kalamar mezesinin tarifini paylaşmak istiyorum. Güzel bir kalamar mezesi yapabilmek için sosunun çok iyi hazırlanması gerekir. Ne kadar güzel bir sos ortaya çıkartırsanız mezeniz de o kadar lezzetli olacaktır. Kalamar mezesi tarator ile servis edilir. Tek başına yapılan sunum biraz yavan kalacağından birlikte hazırlamaya özen göstermeniz ortaya çıkan sonuç açısından hem sizi hem de misafirlerinizi daha memnun edici nitelikte olacaktır.

Kalamar mezesi yapımı için gerekli malzemeler
Kalamar Mezesi Sosu için
Kalamar Mezesi Nasıl Yapılır?

Kalamar mezesinin yapımına öncelikle sosundan başlayalım. Geniş bir kâsenin içerisine Yoğurt ve tahini boşaltın ve karıştırın. Üzerine galeta ununu ve dövülmüş sarımsağı da ekleyin. En son olarak dövülmüş ceviz ve tuzunu ilave ederek iyice karıştırın. Üzerine zeytinyağını gezdirin. Kâsenin ağzını streç film ile kapatarak serin bir yere kaldırın. Diğer tarafta kalamarları güzelce ayıklayın ve yıkayın. Halka halka doğrayın ve suyunun iyice süzülmesini bekleyin. Yayvan bir kabın içerisinde un, mısır unu, tuz ve pul biberi iyice karıştırın. Suyu tamamen süzülen kalamarları tek tek bu karşıma batırın. Bir tavada bol miktarda sıvı yağı kızdırın ve unlu kalamarları içerisine dizin. Çıtır çıtır olana kadar tavada bekletin. Tüm kalamarlar kızardıktan sonra düz ve yuvarlak bir servis kabına dizin. Küçük derin bir kabın içerisine de sosu doldurun ve kalamar tabağının tam ortasına yerleştirin. Kalamar mezesi hazır. Bu arada sosu arzu ederseniz taze ya da toz nane ile de süsleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

[hit] => 0 [tarih] => 2024-05-15 18:30:40 [seo] => kalamar-mezesi.html [aktif] => 1 [site] => kalamar.gen.tr [title] => Kalamar Mezesi Tarifi ve Malzemeleri [google] => 30 [resim] => images/Kalamar-Mezesi-54.jpg [ozgunyazan] => burhan yumruk [kisametin] => Kalamar mezesi, çok az kişi tarafından keşfedilebilmiş harika bir meze çeşitidir. Kalamar daha çok Akdeniz mutfağında tercih edilen bir balık türüdür. Kalamar ile aslında yapılacak çok farklı lezzetler bulunmaktadır. Bu lezzetleri [sahip] => 1 [dil] => tr [htmlislem] => 1 [html] => 0 [yorumlar] => Array ( [0] => Array ( [_id] => Array ( [$oid] => 666a4d80ee4f297116098ef9 ) [isim] => Gazire [yorum] => Kalamarı biz ailece çok seviyoruz. Özellikle çocuklarım bu yemeğe bayılıyor. Ancak yanına ne gibi mezeler yapabilirim? Bir de bu yemeğin herhangi bir zararı var mıdır? Biz çok sık bir şekilde tüketiyoruz. [tarih] => 2018-09-02 00:00:00.000 [onay] => 1 [cevapsay] => 2 [ID] => 83085 [cevaplar] => Array ( [0] => Array ( [_id] => Array ( [$oid] => 666aa435da9efac177071fda ) [isim] => Vaid [yorum] => Merhabalar, kalamar yemesi hem zevkli hemde lezzetli bir deniz ürünüdür. Çok tüketilmesi kızartma ve iç harcında Mısır unu, beyaz un olduğundan ve kızarrma yapıldığından faydalı değildir. Kan şekerini yükseltir ve yüksek kalori içerir. Haftada iki kere tüketmenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun. [tarih] => 2018-09-05 09:10:22.000 [onay] => 1 ) [1] => Array ( [_id] => Array ( [$oid] => 666aa43dda9efac1770725b8 ) [isim] => Dilfüruz [yorum] => Zevkle tükettiğiniz kalamar kızartılarak yenildiği için doymuş yağ oranı arttığı ve sağlıksız olduğu için hafta 1,2 defa tüketmek siim ve çocuklarınız için sağlıklı olanıdır. [tarih] => 2018-09-09 09:42:56.000 [onay] => 1 ) ) ) ) ) ) Kalamar Mezesi Tarifi ve Malzemeleri
Kalamar Mezesi Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kalamar Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar mezesi, çok az kişi tarafından keşfedilebilmiş harika bir meze çeşididir. Kalamar daha çok Akdeniz mutfağında tercih edilen bir balık türüdür. Kalamar ile aslında yapılacak çok farklı lezzetler bulunmaktadır. Bu lezzetlerin başında ise kalamar güveç, kalamar tava, kalamar salatası ve kalamar mezesi çok tercih edilmektedir. Bir ara balıktan da meze yapılır mı diye dediğinizi duyar gibi oluyorum. Kalamar mezesi mutlaka denenmesi gereken bir lezzettir. Sizler ile kalamar mezesinin tarifini paylaşmak istiyorum. Güzel bir kalamar mezesi yapabilmek için sosunun çok iyi hazırlanması gerekir. Ne kadar güzel bir sos ortaya çıkartırsanız mezeniz de o kadar lezzetli olacaktır. Kalamar mezesi tarator ile servis edilir. Tek başına yapılan sunum biraz yavan kalacağından birlikte hazırlamaya özen göstermeniz ortaya çıkan sonuç açısından hem sizi hem de misafirlerinizi daha memnun edici nitelikte olacaktır.


Kalamar mezesi yapımı için gerekli malzemeler

  • 2 adet orta boy kalamar
  • 6 yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yeteri kadar sıvı yağ

Kalamar Mezesi Sosu için

  • 1,5 su bardağı yağlı süzme yoğurt
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
  • Yarım çorba kaşığı tahin
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • Yeteri kadar tuz

Kalamar Mezesi Nasıl Yapılır?


Kalamar mezesinin yapımına öncelikle sosundan başlayalım. Geniş bir kâsenin içerisine Yoğurt ve tahini boşaltın ve karıştırın. Üzerine galeta ununu ve dövülmüş sarımsağı da ekleyin. En son olarak dövülmüş ceviz ve tuzunu ilave ederek iyice karıştırın. Üzerine zeytinyağını gezdirin. Kâsenin ağzını streç film ile kapatarak serin bir yere kaldırın. Diğer tarafta kalamarları güzelce ayıklayın ve yıkayın. Halka halka doğrayın ve suyunun iyice süzülmesini bekleyin. Yayvan bir kabın içerisinde un, mısır unu, tuz ve pul biberi iyice karıştırın. Suyu tamamen süzülen kalamarları tek tek bu karşıma batırın. Bir tavada bol miktarda sıvı yağı kızdırın ve unlu kalamarları içerisine dizin. Çıtır çıtır olana kadar tavada bekletin. Tüm kalamarlar kızardıktan sonra düz ve yuvarlak bir servis kabına dizin. Küçük derin bir kabın içerisine de sosu doldurun ve kalamar tabağının tam ortasına yerleştirin. Kalamar mezesi hazır. Bu arada sosu arzu ederseniz taze ya da toz nane ile de süsleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Kalamar Mezesi Yorumları

soru

Gazire

02 Eylül 2018 Pazar

Kalamarı biz ailece çok seviyoruz. Özellikle çocuklarım bu yemeğe bayılıyor. Ancak yanına ne gibi mezeler yapabilirim? Bir de bu yemeğin herhangi bir zararı var mıdır? Biz çok sık bir şekilde tüketiyoruz.

Cevap yaz
cevap

Vaid

05 Eylül 2018 Çarşamba

Merhabalar, kalamar yemesi hem zevkli hemde lezzetli bir deniz ürünüdür. Çok tüketilmesi kızartma ve iç harcında Mısır unu, beyaz un olduğundan ve kızarrma yapıldığından faydalı değildir. Kan şekerini yükseltir ve yüksek kalori içerir. Haftada iki kere tüketmenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun.

cevap

Dilfüruz

09 Eylül 2018 Pazar

Zevkle tükettiğiniz kalamar kızartılarak yenildiği için doymuş yağ oranı arttığı ve sağlıksız olduğu için hafta 1,2 defa tüketmek siim ve çocuklarınız için sağlıklı olanıdır.

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Mürekkep Balığı Kalamar

Mürekkep Balığı Kalamar

Güveçte Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Kalamar Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Güncel

Kalamar Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kalamar Izgara Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Izgara Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Kızartma Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Kızartma Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Nedir? Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kalamar Nedir? Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kalamar Nasıl Temizlenir?

Kalamar Nasıl Temizlenir?

Kalamar Tava Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Tava Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Helal  mi?

Kalamar Helal mi?

Kalamar Helal mi, Cübbeli Ahmet Hocaya göre, Hangi kara hayvanlarının yenip hangilerin yenmeyeceği ayetler ve hadislerde belirtilirken denizde yaşayan hayvanların hangilerin[...]

Dev Kalamarların İlk Keşfedilişi

Dev Kalamarların İlk Keşfedilişi

Dev kalamar bilindiği üzere önemli deniz ürünlerinden biridir. Oldukça yaygın olarak denizlerde ve okyanuslarda bulunan bu canlı türü birçok ülkede ülkelerde yaygın o[...]

Kalamar Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar pişirme; Kalamarı sadece restoranlarda yemiş biri bu kafadan bacaklı hayvanı kendi evinde pişirip yemek istediğinde balıkçı da gördüğü hayvan karşısında ş[...]

Kalamar Nasıl Avlanır?

Kalamar Nasıl Avlanır?

Kalamar nasıl avlanır; Kalamar kafadan bacaklılar sınıfından ön kollular üyesi denizlerde yaşayan yumuşakça bir hayvandır. Kafası ve gözleri vücudunun tam ortasında[...]

Kalamar Protein ve Besin Değerleri

Kalamar Protein ve Besin Değerleri

Kalamar protein, kalamar protein içeriği yüksek bir besindir. Ayrıca kalamarın pişirme şekline göre kalorisi de değişmektedir. Kalamar sırtında 10 adet kolu, kafasında[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6