Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Yumuşak Kalamar Nasıl Yapılır

Yumuşak Kalamar Nasıl Yapılır

Yumuşak kalamar nasıl yapılır; Çeşitli deneme ve tecrübelerden sonra insanların yumuşak kalamar nasıl yapılır ve nasıl içi yumuşak dışı da çıtır çıtır kalamar yiyebilirler.

Yumuşak kalamar için gerekli malzemeler

  • 500 gram yıkanmış ve dilim dilim kesilmiş kalamar
  • Kalamarı yumuşatmak için gerekli biraz karbonat, tuz ve bir çay kaşığı toz şeker
  • Harçla kalamarın birbirini tutması için soda, bira veya biraz süt
  • Yumurta sarısı
  • Üzerini kaplamak için beyaz ya da galeta unu
  • Kızartmak için gerekli sıvı yağ

Yumuşak kalamar nasıl yapılır?


Kalamarın ve tarator sosun harçlandıktan sonra dinlenmesi gerekir bunun için 1 gün evvelinden tarator sosu hazırlanır, kalamarı da marine edip dinlendirmek gerekir. Yıkanmış ve dilimlenmiş kalamarı bir kaba koyulduktan sonra, içine karbonat, tuz ve toz şeker ekleyerek karışımın marine olması için karıştırılır. Bu işlem esnasında kalamara sertli veren maddenin çıkarılması sağlanır, ta ki yumuşamaya başladığını fark edilene kadar. Daha sonra marine etmek için soda, bira ya da süt kullanarak kalamar bir kavanoza konulur ve içerisine soda veya diğerlerinden birini ilave edilerek üzeri streç film çekilir ve kapağı kapatılır. Bu işlem kalamarın kokusunun evi sarmaması ve rahatsız etmemesi için yapılır. İşlem bittikten sonra yumuşak kalamarın hazır olması için buzdolabına kaldırılır ve bekletilir.

Yumuşak kalamar için yaklaşık 1 gün kadar bekletildikten sonra yumurta sarısına biraz pudra şekeri katılarak çırpıldıktan sonra kalamar ile karıştırılır. Daha sonra galeta ya da beyaz una bulandırılır. Son işlem olarak hazırlanmış ve marine edilmiş yumuşak kalamarı kızartmak kalır.

Yumuşak kalamarın yanında tarator sosu için ise; Bayat ekmekler el yardımı un gibi görünene kadar parçalanır. Limon suyu, üzüm sirkesi, tuz, ceviz, zeytinyağı, rendeden geçmiş sarımsak ve birazcık mayonez ile karıştırılarak hazırlanır ve servise sunulur.
Son Güncelleme : 21.01.2024 00:43:12
Yumuşak Kalamar Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Yumuşak Kalamar Nasıl Yapılır Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Yumuşak Kalamar Nasıl Yapılır"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Izgara Kalamar
Izgara Kalamar
Izgara Kalamar: Kışın bir hafta sonunu arkadaşlarınızla değerlendirmeyi düşünürken, mangal yapıyorsanız, bu menüye kalamar dahil etmeyi ister misiniz? Kalamar mevsiminin geldiği bu günlerde körpe kalamarları marine yapıp, mangalda ızgara yapmanın key...
Mayonezli Kalamar Sosu
Mayonezli Kalamar Sosu
Mayonezli Kalamar Sosu, kalamarı özellikle ağız tadı ile yemek için mutlaka pişirmeden önce güzel bir şekilde marine ederek hazırlanmalıdır. Ayrıca önceden marine edilerek soslanmış olan kalamarı pişirmeden önce kesinlikle yıkamayın. Çünkü pişireceği...
Kalamar Tava
Kalamar Tava
Kalamar tava, oldukça lezzetli olan ve çok sevilen deniz ürünlerinden bir tanesidir. Ana öğün olarak kolayca sunabileceğiniz kalamar tavayı çocuklarınıza ve sevdiklerinize gönül rahatlığı ile pişirip sunabilirsiniz. Pişirilmesi oldukça kolay ve vitam...
Kalamar Avı
Kalamar Avı
Kalamar avı, yem seçiminin önemli olduğu bir avlanma türüdür. Eğer yem kullanmayacaksak kalamar sırtısı kullanmamız gerekmektedir. Balık avında sık kullanılan sülünes yemi kalamar avı için vazgeçilmez bir yem türüdür. Sülünesi kabuklarından ayırdıkta...
Fırında Kalamar
Fırında Kalamar
Fırında kalamar; daha önce hiç denemeyenlerin mutlaka denemesi gereken bir tariftir. Balık, çok faydalı bir besin maddesidir. Bu yüzden sakın sevmiyorum diye yememezlik etmeyin. Özellikle gelişme çağındaki çocuklara bol miktarda balık yedirmeye özen ...
Kalamar Mezesi
Kalamar Mezesi
Kalamar mezesi, çok az kişi tarafından keşfedilebilmiş harika bir meze çeşididir. Kalamar daha çok Akdeniz mutfağında tercih edilen bir balık türüdür. Kalamar ile aslında yapılacak çok farklı lezzetler bulunmaktadır. Bu lezzetlerin başında ise kalama...
Kalamar Nedir
Kalamar Nedir
Kalamar Nedir, Kalamar, sübye, ahtapot, mürekkep balığı bunların hepsi yumuşakçalardan ve kafadanbacaklılar sınıfındandır. Ancak bu türler birbirlerinden hem yapı hem görünüm hem de lezzet açısından birbirinden tamamen farklıdırlar. Kafadanbacaklılar...
Kalamar Salatası
Kalamar Salatası
Kalamar salatası, Türk kültüründe misafire ne kadar çok önem verildiğini hepimiz biliyoruz. Misafire çok değer verilir hatta misafir evin bereketi derler. Misafire önem verildiği gibi Türk kültüründe yemeğin de çok önemli ve büyük bir yeri vardır. Ev...
Kalamar Balığı
Kalamar Balığı
Kalamar balığı, diğer kafadan bacaklılar gibi belirgin bir kafaya, çift taraflı simetrik bir yapıya, manto ve kolları vardır. Gözleri kafasıyla vücudunun tam ortasında yer almaktadır. Keskin ve papağanın gagasına benzer bir gaganın bulunduğu ağzı çev...
Kalamar Güveç
Kalamar Güveç
Kalamar Güveç: Kalamar Akdeniz ve Ege denizinde bolca bulunan bir deniz mahsulüdür. Bu tarifimizde sizler için kalamarı güveçte sebzeli olarak pişirilmesini anlatacağız. Herkesin damak tadı farklı olduğundan bazı sebzeleri arzunuza göre katmayabilirs...
Kalamar Terbiyesi
Kalamar Terbiyesi
Kalamar terbiyesi, basit bir işlem olmaktadır. Kalamar çoğu kişinin bildiği ancak herkesin tüketmediği balık türlerinden biridir. Genelde restoranlar ya da süpermarketlerin dondurucu kısımlarında hazır paketler halinde görmekteyiz. Kızardığında çıtır...
Kalamar Sosu
Kalamar Sosu
Kalamar Sosu, Genel olarak lüks balık restoranların menülerinde bulunan vazgeçilmez yemeklerdendir. Kalamarların lezzetli tarafı ise kuşkusuz hazırlanışında kullanılan sos ile servisinde kullanılan soslardır. Aksi takdirde hazırlanışında kalamarlar t...

 

Kalamar Türleri
Kalamar Kızartma
Kalamar Nasıl Avlanır
Kalamar Kalori
Kalamar Izgara
Kalamar Pişirme
Kalamar Yemek Caiz Mi
Kalamar Sırtısı
Kalamar Izgara Sosu
Kalamar Kemiği
Kalamar Nasıl Yapılır
Yalancı Kalamar
Kalamar Nasıl Pişirilir
Kalamar
Dondurulmuş Kalamar
Kalamar Dolması
Güveçte Kalamar
Gebelikte Kalamar
Izgara Kalamar
Mayonezli Kalamar Sosu
Kalamar Tava
Kalamar Avı
Fırında Kalamar
Kalamar Mezesi
Kalamar Nedir
Kalamar Salatası
Kalamar Balığı
Kalamar Güveç
Kalamar Terbiyesi
Kalamar Sosu
Popüler İçerik
Kalamar Nasıl Pişirilir
Kalamar Nasıl Pişirilir
Kalamar nasıl pişirilir, kalamar pek çok kişinin severek tükettiği bir deniz ürünüdür. Özellikle balık sofralarında kalamar tava, kalamar güveç, kalam...
Kalamar
Kalamar
Kalamar, Güzel bir günün akşamında denize sıfır, balık yemek için gittiğiniz bir mekanda artık neredeyse klasikleşmiş bir meze haline gelmiş olan ka...
Dondurulmuş Kalamar
Dondurulmuş Kalamar
Dondurulmuş kalamar; Kalamar mevsimi değilse de dondurulmuş kalamar ile her zaman kalamar tava yapılabilir. Kalamar ayıklamak istemeyenler de bu dondu...
Kalamar Dolması
Kalamar Dolması
Kalamar Dolması, Farklı bir dolma tarifi olan kalamar dolması özellikle deniz ürünlerini sevenler için  mutlaka denenip  tadılması gereken bir yemek o...
Güveçte Kalamar
Güveçte Kalamar
Güveçte kalamar, kalamar bir çeşit balık türüdür. Mürekkep balığının bir çeşididir. Kalamar balığı hiç yağ içermemektedir. Bu nedenle diyet listelerin...
Gebelikte Kalamar
Gebelikte Kalamar
Gebelikte kalamar, Bebek bekleyen her anne adayı günlük beslenme programına karşı çok dikkatli olmalıdır. Gebelik sürecinde iken deniz mahsullerini tü...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kalamar Salatası
Kalamar Balığı
Kalamar Güveç
Kalamar Terbiyesi
Kalamar Sosu
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024