Array ( [0] => Array ( [_id] => Array ( [$oid] => 6649bd6746c53709d4bed0c3 ) [baslik] => Kalamar Kızartma [metin] =>
Kalamar kızartma, içi yumuşacık ve dışı çıtır çıtır olan bir balık türünün kızartmasıdır. Bu kızartma türünü genelde dışarıda yeriz çünkü zor bir yemek olduğu düşünülür. Fakat kalamar kızartma sanıldığı kadar zor ve zahmetli bir yemek değildir. Belki sizde kalamar kızartmayı evde daha önce denediniz ve başarılı olamadınız ve yaptığınız kalamar kızartma lastik gibi olmuştur. Biz kalamar kızartmasının çıtır çıtır olması için bilmeniz gereken bir iki püf noktasını sizlere anlatacağız. Sizlere tarifini vereceğim sos ve marine işlemi ve kalamar kızartma işlemi ile çok lezzetli eserler ortaya çıkaracaksınız.

Kalamar kızartma için gerekli malzemeler
Kalamar kızartma nasıl yapılır?

Öncelikle marine sosunuzu hazırlayıp kalamarı en az 2-3 saat dinlendirmeniz gerekmektedir. (Ne kadar uzun süre marine ederseniz kalamar kızartma o kadar lezzetli olur.) Hazırlamış olduğunuz sosun içerisinde kalamarı mümkün olduğunca uzun yoğurmanız gerekli. (15-20 dakika kadar sıkmak yeterli olacaktır.) Kızartma işlemi için derin bir tavada bol ve kızgın yağda kızartmaya özen gösterin. 4-5 dk kızarması için yeterli bir süre olacaktır. Kalamarları daha uzun kızartmayın yoksa kurur ve lezzeti kaçar.

Şimdi detaylı bir şekilde kalamar kızartmayı anlatalım. Kalamarları güzelce yıkayın ve suyunu süzün. Daha sonra marine sosu için büyük bir kaba şeker, karbonat ve limon ilave edip yoğurmaya başlayın. Siz yoğurma işlemine devam ettikçe kabaracaktır. Bu işlemi 15 dk kadar devam ettirin. Bazılarınız bu yoğurma işleminden sıkılabilir fakat emin olun buna değecek. Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra 1 bardak kadar sütü kabın içerisine alın ve yaklaşık 1 dk karıştırıp dolaba alın. Ortalama 3.5-4 saat dolapta dinlendirin. Daha uzun da dinlendirebilirsiniz. Dinlendirme işlemi tamamlandıktan sonra kalamarı güzelce süzün fakat sakın yıkamayın çünkü sosu üzerinde kalmalı. Daha sonra ayrı bir kap içerisine biraz un alın ve una tuz ilave edin. Kalamarları bu un ile harmanlayıp kızgın zeytinyağında yaklaşık 2 dk kadar kızartın. Lütfen kızartma işlemini çok uzun tutmayın lezzeti kaçmasın. Kalamar kızartma işlemi tamamlandıktan sonra kevgir yardımı ile tavadan alabilirsiniz. Kalamarları bu şekilde kızartmaya devam ediin.

Afiyet olsun.
[hit] => 0 [tarih] => 2024-05-15 18:30:40 [seo] => kalamar-kizartma.html [aktif] => 1 [site] => kalamar.gen.tr [title] => Kalamar Kızartma Tarifi ve Malzemeleri [google] => 260 [resim] => images/Kalamar-Kizartma-42.jpg [ozgunyazan] => mesut ulusal [kisametin] => Kalamar kızartma, içi yumuşacık ve dışı çıtır çıtır olan bir balık türünün kızartmasıdır. Bu kızartma türünü genel de dışarıda yeriz çünkü zor bir yemek olduğu düşünülür. Fakat kalamar kızartma sanıldığı kadar zor ve zahmetli bir [sahip] => 1 [dil] => tr [htmlislem] => 1 [html] => 0 ) ) Kalamar Kızartma Tarifi ve Malzemeleri
Kalamar Kızartma Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kalamar Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar kızartma, içi yumuşacık ve dışı çıtır çıtır olan bir balık türünün kızartmasıdır. Bu kızartma türünü genelde dışarıda yeriz çünkü zor bir yemek olduğu düşünülür. Fakat kalamar kızartma sanıldığı kadar zor ve zahmetli bir yemek değildir. Belki sizde kalamar kızartmayı evde daha önce denediniz ve başarılı olamadınız ve yaptığınız kalamar kızartma lastik gibi olmuştur. Biz kalamar kızartmasının çıtır çıtır olması için bilmeniz gereken bir iki püf noktasını sizlere anlatacağız. Sizlere tarifini vereceğim sos ve marine işlemi ve kalamar kızartma işlemi ile çok lezzetli eserler ortaya çıkaracaksınız.


Kalamar kızartma için gerekli malzemeler

  • 300 gr temizlenmiş ve halka şeklinde şeklinde kesilmiş kalamar,
  • 1 çay kaşığı kadar karbonat,
  • 1 çay kaşığı kadar toz şeker,
  • 1 adet limon,
  • Tuz (Damak tadınıza göre),
  • 1 bardak süt,
  • Marine sosu için malzemeler,
  • Un.

Kalamar kızartma nasıl yapılır?


Öncelikle marine sosunuzu hazırlayıp kalamarı en az 2-3 saat dinlendirmeniz gerekmektedir. (Ne kadar uzun süre marine ederseniz kalamar kızartma o kadar lezzetli olur.) Hazırlamış olduğunuz sosun içerisinde kalamarı mümkün olduğunca uzun yoğurmanız gerekli. (15-20 dakika kadar sıkmak yeterli olacaktır.) Kızartma işlemi için derin bir tavada bol ve kızgın yağda kızartmaya özen gösterin. 4-5 dk kızarması için yeterli bir süre olacaktır. Kalamarları daha uzun kızartmayın yoksa kurur ve lezzeti kaçar.

Şimdi detaylı bir şekilde kalamar kızartmayı anlatalım. Kalamarları güzelce yıkayın ve suyunu süzün. Daha sonra marine sosu için büyük bir kaba şeker, karbonat ve limon ilave edip yoğurmaya başlayın. Siz yoğurma işlemine devam ettikçe kabaracaktır. Bu işlemi 15 dk kadar devam ettirin. Bazılarınız bu yoğurma işleminden sıkılabilir fakat emin olun buna değecek. Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra 1 bardak kadar sütü kabın içerisine alın ve yaklaşık 1 dk karıştırıp dolaba alın. Ortalama 3.5-4 saat dolapta dinlendirin. Daha uzun da dinlendirebilirsiniz. Dinlendirme işlemi tamamlandıktan sonra kalamarı güzelce süzün fakat sakın yıkamayın çünkü sosu üzerinde kalmalı. Daha sonra ayrı bir kap içerisine biraz un alın ve una tuz ilave edin. Kalamarları bu un ile harmanlayıp kızgın zeytinyağında yaklaşık 2 dk kadar kızartın. Lütfen kızartma işlemini çok uzun tutmayın lezzeti kaçmasın. Kalamar kızartma işlemi tamamlandıktan sonra kevgir yardımı ile tavadan alabilirsiniz. Kalamarları bu şekilde kızartmaya devam ediin.

Afiyet olsun.

Kalamar Kızartma Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kalamar Nasıl Avlanır?

Kalamar Nasıl Avlanır?

Kalamar Avı Nasıl Yapılır?

Kalamar Avı Nasıl Yapılır?

Kalamar Balığı Türleri ve Özellikleri

Kalamar Balığı Türleri ve Özellikleri

Güveçte Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kalamar Kemiği Önemi

Kalamar Kemiği Önemi

Güncel

Kalamar Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kalamar Helal  mi?

Kalamar Helal mi?

Kalamar Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Türleri Nelerdir?

Kalamar Türleri Nelerdir?

Kalamar Kızartma Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Kızartma Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Kalori Kalamar Pişirme Yöntemleri

Kalamar Kalori Kalamar Pişirme Yöntemleri

Kalamar Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar nasıl pişirilir, kalamar pek çok kişinin severek tükettiği bir deniz ürünüdür. Özellikle balık sofralarında kalamar tava, kalamar güveç, kalamar dolması, ı[...]

Tavuk Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk kalamar, yiyenlerden tam not alan bir tariftir, özellikle arkadaş toplantılarında patates kızartmasının yanında yemekten çok çerez tarzı atıştırmalık olarak ç[...]

Dev Kalamarların İlk Keşfedilişi

Dev Kalamarların İlk Keşfedilişi

Dev kalamar bilindiği üzere önemli deniz ürünlerinden biridir. Oldukça yaygın olarak denizlerde ve okyanuslarda bulunan bu canlı türü birçok ülkede ülkelerde yaygın o[...]

Dondurulmuş Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş kalamar tarifi: Dondurularak buzlukta saklanan ve gerektiği anlarda hazır bir şekilde çıkartılıp kızartılan bir besindir. Birçok kişi tarafından sevilmekte[...]

Yumuşak Kalamar Nasıl Yapılır?

Yumuşak Kalamar Nasıl Yapılır?

Yumuşak kalamar nasıl yapılır; Çeşitli deneme ve tecrübelerden sonra insanların yumuşak kalamar nasıl yapılır ve nasıl içi yumuşak dışı da çıtır çıtır kalam[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6