Kalamar Kızartma Sosu Tarifi ve Malzemeleri
22 Temmuz 2024

Kalamar Kızartma Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Kızartma Sosu

Kalamar, deniz mahsulleri arasında lezzeti ve özel dokusuyla bilinen bir deniz canlısıdır. Özellikle balık sofralarının vazgeçilmezi olan kalamar, doğru sosla birleştirildiğinde daha da lezzetli hale gelir. Bu bağlamda, kalamar kızartma sosu, kalamarın tadını tamamlayarak mükemmel bir uyum sağlar. Kalamar kızartma sosu, sarımsaklı tarator olarak da bilinir ve kalamarın yağda kızartılmasından kaynaklanan ağır tadı hafifleterek lezzetine lezzet katar. Bu sos, evde yapılabileceği gibi restoranlarda da sıkça tercih edilir. Hazırlanışı oldukça kolay olan bu sos, kalamarın işlemlerinin biraz zaman alması nedeniyle önceden hazırlanıp buzdolabında bekletilmelidir.

Kalamar Kızartma Sosunun Malzemeleri

  • Üç yemek kaşığı zeytinyağı,
  • İki dilim bayat ekmek içi,
  • İki yemek kaşığı ceviz içi (ezilmiş),
  • Bir yemek kaşığı süzme yoğurt,
  • İki diş ezilmiş sarımsak,
  • Yarım limon suyu,
  • Yarım çay kaşığı tuz,

Kalamar Kızartma Sosu Nasıl Yapılır?

Öncelikle, kalamar kızartma sosu için gereken bayat ekmek içleri iyice ufalanmalıdır. Daha sonra, derin bir kase içerisine ufalanmış bayat ekmekler, limon suyu, ezilmiş ceviz, ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, süzme yoğurt ve tuz eklenir. Bu karışım, mutfak robotuna yerleştirilerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekilir. Elde edilen karışım, istenen kıvama ulaştığında derin bir kaba aktarılır ve buzdolabında bir ila iki saat bekletilir. Bu sürenin sonunda, kızartılmış kalamar ile servis etmek üzere sos hazır hale gelir.

Ekstra Bilgiler

Kalamar kızartma sosu, sadece kalamarla değil, diğer deniz ürünleriyle de mükemmel bir uyum sağlar. Bu sosun lezzetini artırmak için içerisine biraz taze otlar, örneğin maydanoz veya dereotu ekleyebilirsiniz. Ayrıca, sosu daha kremamsı bir kıvamda tercih ediyorsanız, yoğurt miktarını artırabilir veya mayonez ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Güner

22 Temmuz 2024 Pazartesi

Kalamar kızartma sosunu denedim ama ekmek içi yerine galeta unu kullansam olur mu? Ayrıca, ceviz sevmiyorum, başka ne kullanabilirim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Güner,

Tabii ki, ekmek içi yerine galeta unu kullanabilirsin. Galeta unu da gayet iyi bir sonuç verir ve kıtır kıtır bir doku sağlar. Ceviz sevmiyorsan, onun yerine badem veya fındık kullanabilirsin. Her ikisi de sosuna güzel bir lezzet katacaktır. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Mürekkep Balığı Kalamar

Mürekkep Balığı Kalamar

Kalamar Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Güveçte Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Faydaları Kalamarın Vücuda Katkıları

Kalamar Faydaları Kalamarın Vücuda Katkıları

Kalamar Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Protein ve Besin Değerleri

Kalamar Protein ve Besin Değerleri

Güncel

Kalamar Yemek Caiz mi?

Kalamar Yemek Caiz mi?

Dev Kalamarların İlk Keşfedilişi

Dev Kalamarların İlk Keşfedilişi

Yumuşak Kalamar Nasıl Yapılır?

Yumuşak Kalamar Nasıl Yapılır?

Kalamar Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Nasıl Avlanır?

Kalamar Nasıl Avlanır?

Kalamar Izgara Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Izgara Sosu Tarifi ve Malzemeleri