Tava kalamarı yaparken taze kalamar kullanmanın ne kadar önemli olduğunu biliyor muydunuz? Gerçekten de bu, yemeğin lezzeti açısından belirleyici bir unsur. Ayrıca kalamarı halka şeklinde kesmek, pişirme sırasında daha iyi bir kıvam elde etmenizi sağlıyor. Peki, dışının çıtır çıtır olması için yağı yeterince ısıtmak gerektiğini düşünmüş müydünüz? Unutmayın, sıcak yağda kızartılan kalamar kesinlikle daha lezzetli oluyor. Servis önerileri arasında ise limon dilimleri ile süslemek, gerçekten yemeği tamamlayan bir dokunuş değil mi? Farklı baharatlar ekleyerek tat çeşitliliği oluşturmak da oldukça eğlenceli bir yöntem! Sizce hangi tür baharatlar kalamara en çok yakışır?
Tava kalamarı yaparken taze kalamar kullanmanın ne kadar önemli olduğunu biliyor muydunuz? Gerçekten de bu, yemeğin lezzeti açısından belirleyici bir unsur. Ayrıca kalamarı halka şeklinde kesmek, pişirme sırasında daha iyi bir kıvam elde etmenizi sağlıyor. Peki, dışının çıtır çıtır olması için yağı yeterince ısıtmak gerektiğini düşünmüş müydünüz? Unutmayın, sıcak yağda kızartılan kalamar kesinlikle daha lezzetli oluyor. Servis önerileri arasında ise limon dilimleri ile süslemek, gerçekten yemeği tamamlayan bir dokunuş değil mi? Farklı baharatlar ekleyerek tat çeşitliliği oluşturmak da oldukça eğlenceli bir yöntem! Sizce hangi tür baharatlar kalamara en çok yakışır?
Cevap yaz