Kalamar Yemekleri

Kalamar Yemekleri: Kalamarı sadece restoranlar da görüp evde yapmak için karar verip kalamar almaya gidildiğinde çiğ kalamarları görünce tepki verebilir. O lezzetle yediğimiz kalamar bu muymuş diyenler olabilir. Fakat o acayip bakılan kalamarlar yıkanıp üzerinde bulunan incecik renkli deri çıkarıldığında içinde bembeyaz bir et kalacaktır.
Kalamarı aldım nasıl pişirilecek diyenler için altta tarifler vereceğim kalamar pişirmeye karar verdiyseniz bir gün önceden alıp soylayıp buzdolabında bekletilmelidir. Alınan kalamarları hemen pişirmek isterseniz sunu belirteyim ki sosla marina edilip bir gün buzdolabında bekletilen kadar lezzetli olmaz.

Kalamar Kızartması İçin Malzemeleri: 4 kişilik.
  • 1 gr kalamar.
  • 2 su bardağı sıvı yağ kızartmak için.
  • Tuz.
  • Yarım kâse un veya mısır unu.

Marine Malzemeleri

  • 1 limon.
  • 1 çay kaşığı karbonat.
  • 1 çay kaşığı tuz.
  • 1 su bardağı süt.
Marine işlemleri: temizlenmiş yıkanmış kalamarları bir orta boy kap içine koyun ve üzerine karbonat, tuz, limon suyunu ilave edin iyice yoğurun en az yarım saat kadar yoğrulması gerekir. İyice yoğurduğunuz kalamarın üzerine sütü ilave edin 2-3 dakika daha yoğurun. İyice yoğrulan kalamarın üzerine bir kapak ile kapatın buzdolabına koyun.

Kalamar Kızartması Nasıl Yapılır?


Kalamarları kızartmak için çıkarmadan önce unun içine bir fiske tuz ilave edin karıştırın.
Bir kızartma kabına yağınızı koyun ocağınızı yakın yağ iyice kızması gerekir. Kalamarları buzdolabında çıkarın elinizle şekil verip una bulayın ve kızgın yağa bırakın 2-3 dakika kızartın. Kızarttığınız yağın mutlaka kızgın olması lazım ve kızartma süresini 3 dakikadan fazla yapmayın kalamarlar kurumasın. Kızaran kalamarları bir kâğıt havlu üzerine çıkarın fazla yağını çekmesi için.

Güveçde Kalamarİçin Malzemeler: 4 kişilik.
  • 300 gr kalamar.
  • 2 adet orta boy domates.
  • 2-3 adet çarliston biber.
  • 2 diş sarımsak.
  • 1 adet orta boy soğan.
  • 6-7 yaprak maydanoz.
  • 1 çay kaşığı tuz ve karabiber.
  • 4-5 çorba kaşığı zeytinyağı.
  • 70 gr kaşar peyniri rendelenmiş.
  • 1 çay kaşığı salça.
  • ½ su bardağı su.

Güveçde Kalamar Nasıl Yapılır?


Yıkanıp temizlenmiş kalamarları halka, halka doğrayın. Derin bir tava içine zeytinyağını koyun doğradığınız soğanı ve biberleri ilave edin karıştırarak kavurun. Kavrulan soğanların üzerine kalamarları ilave edin üzerine doğranan domatesleri, sarımsağı ve tüm baharatları ilave edin karıştırın. Tava içinde domatesler suyunu salmış ise su ilave etmeden direk salçayı ilave edin fakat susuz ise suyu ilave etmek gerekir. 4-5 dakika suyu çekilene kadar tavada kalamarları pişirin. Suyunu çeken kalamarlı karışımı güvece koyun üzerine zeytinyağını gezdirin. Kaşar peynirini rendeleyip güvece ilave edin. Önceden 200 dereceye ayarlayıp ısıttığınız fırına güveci koyun ve üzeri kızarana kadar pişirin. Üzeri kızaran güveci fırından çıkarın servis tabaklarınıza alın ve ince kıyılmış maydanozla süsleyin ve servis yapın.

Afiyet olsun.
20.01.2024 17:52:42
Kalamar Yemekleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kalamar Yemekleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kalamar Yemekleri"
Deniz ürünleri ailecek tercih ettiğimiz besinlerdir. Haftada en az üç akşam evde deniz mahsulü olur. Kalamar pek yemeyiz çünkü tadı biraz Türk mutfağından uzak. Ama bir keresinde Ege tatilinde bir cafede yemiştim. Soğan halkasına benziyordu. Tadı harikaydı. Biraz araştırınca çok yararlı olduğunu öğrendim. Kalamar yemeklerinden en çok tercih edilenler hangileridir?
Özçelik . 03.10.2018 21:07:10

Kalamar Nasıl Yapılır

Kalamar Nasıl Yapılır, Balıkları marketten aldığınızda zaten sizin için temizleyip daha sonra halka şeklinde kesip soslamaya hazır hale getirirler. Dolayısıy...
Devamını Oku

Yalancı Kalamar

Yalancı kalamar; Kalamar tava genelde restoranlarda yediğimiz, dışı çıtır çıtır çok lezzetli bir meze türüdür. Bu kalamar tavayı tavukla da yapabilirsiniz. A...
Devamını Oku

Kalamar Nasıl Pişirilir

Kalamar nasıl pişirilir, kalamar pek çok kişinin severek tükettiği bir deniz ürünüdür. Özellikle balık sofralarında kalamar tava, kalamar güveç, kalamar dolm...
Devamını Oku

Dondurulmuş Kalamar

Dondurulmuş kalamar; Kalamar mevsimi değilse de dondurulmuş kalamar ile her zaman kalamar tava yapılabilir. Kalamar ayıklamak istemeyenler de bu dondurulmuş ...
Devamını Oku

Kalamar Dolması

Kalamar Dolması, Farklı bir dolma tarifi olan kalamar dolması özellikle deniz ürünlerini sevenler için mutlaka denenip tadılması gereken bir yemek olduğ...
Devamını Oku

Güveçte Kalamar

Güveçte kalamar, kalamar bir çeşit balık türüdür. Mürekkep balığının bir çeşididir. Kalamar balığı hiç yağ içermemektedir. Bu nedenle diyet listelerinde yeri...
Devamını Oku

Gebelikte Kalamar

Gebelikte kalamar, Bebek bekleyen her anne adayı günlük beslenme programına karşı çok dikkatli olmalıdır. Gebelik sürecinde iken deniz mahsullerini tüketmek ...
Devamını Oku

Izgara Kalamar

Izgara Kalamar: Kışın bir hafta sonunu arkadaşlarınızla değerlendirmeyi düşünürken, mangal yapıyorsanız, bu menüye kalamar dahil etmeyi ister misiniz? K...
Devamını Oku

Mayonezli Kalamar Sosu

Mayonezli Kalamar Sosu, kalamarı özellikle ağız tadı ile yemek için mutlaka pişirmeden önce güzel bir şekilde marine ederek hazırlanmalıdır. Ayrıca önceden m...
Devamını Oku

Kalamar Tava

Kalamar tava, oldukça lezzetli olan ve çok sevilen deniz ürünlerinden bir tanesidir. Ana öğün olarak kolayca sunabileceğiniz kalamar tavayı çocuklarınıza ve ...
Devamını Oku

Kalamar Avı

Kalamar avı, yem seçiminin önemli olduğu bir avlanma türüdür. Eğer yem kullanmayacaksak kalamar sırtısı kullanmamız gerekmektedir. Balık avında sık kullanıla...
Devamını Oku

Fırında Kalamar

Fırında kalamar; daha önce hiç denemeyenlerin mutlaka denemesi gereken bir tariftir. Balık, çok faydalı bir besin maddesidir. Bu yüzden sakın sevmiyorum diye...
Devamını Oku

Kalamar Mezesi

Kalamar mezesi, çok az kişi tarafından keşfedilebilmiş harika bir meze çeşididir. Kalamar daha çok Akdeniz mutfağında tercih edilen bir balık türüdür. Kalama...
Devamını Oku

Kalamar Nedir

Kalamar Nedir, Kalamar, sübye, ahtapot, mürekkep balığı bunların hepsi yumuşakçalardan ve kafadanbacaklılar sınıfındandır. Ancak bu türler birbirlerinde...
Devamını Oku

Kalamar Salatası

Kalamar salatası, Türk kültüründe misafire ne kadar çok önem verildiğini hepimiz biliyoruz. Misafire çok değer verilir hatta misafir evin bereketi derler. Mi...
Devamını Oku

Kalamar Balığı

Kalamar balığı, diğer kafadan bacaklılar gibi belirgin bir kafaya, çift taraflı simetrik bir yapıya, manto ve kolları vardır. Gözleri kafasıyla vücudunun tam...
Devamını Oku

Kalamar Güveç

Kalamar Güveç: Kalamar Akdeniz ve Ege denizinde bolca bulunan bir deniz mahsulüdür. Bu tarifimizde sizler için kalamarı güveçte sebzeli olarak pişirilmesini ...
Devamını Oku

Kalamar Terbiyesi

Kalamar terbiyesi, basit bir işlem olmaktadır. Kalamar çoğu kişinin bildiği ancak herkesin tüketmediği balık türlerinden biridir. Genelde restoranlar ya da s...
Devamını Oku

Kalamar Sosu

Kalamar Sosu, Genel olarak lüks balık restoranların menülerinde bulunan vazgeçilmez yemeklerdendir. Kalamarların lezzetli tarafı ise kuşkusuz hazırlanışında ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kalamar Salatası
Kalamar Balığı
Kalamar Güveç
Kalamar Terbiyesi
Kalamar Sosu
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024