Kalamar Terbiyesi

Kalamar terbiyesi, basit bir işlem olmaktadır. Kalamar çoğu kişinin bildiği ancak herkesin tüketmediği balık türlerinden biridir. Genelde restoranlar ya da süpermarketlerin dondurucu kısımlarında hazır paketler halinde görmekteyiz. Kızardığında çıtır çıtır cips gibi olan bu balık genelde içki sofralarında meze olarak tüketilmektedir. Ancak sizde içki tüketmeden evde kendi çıtır kalamarlarınızı yapabilirsiniz.
Bu işlem için öncelikle kalamar almanız gerekmekte. Aşağıda bulunan malzeme listesi ile de kalamarlara kızartma yapmadan önce yapmamız gereken işlemi yapacağız.

Kalamar terbiyesi malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 limon
  • 1 bardak süt ya da maden suyu

Kalamar terbiyesi nasıl yapılır?


Balıkçıdan aldığımız kalamarları halka şeklinde keserek işe başlıyoruz. İsterseniz bu işlemi balıkçıda halledebilirsiniz. Kalamarın iç yüzeyinde bulunan büyük kılçıklar olmakta. Halka kesmeden önce bul kılçıkların çıkarılması gerekmektedir. Malzemelerimizi süt hariç bir kabın içerisine alarak harmanlıyoruz. Ardından kalamarları içerisine atarak iyice yoğuruyoruz. Bu yoğurma işlemi kalamarların kıvama gelmesini sağlayacak bir süreçtir. Yoğurma esnasında köpürme meydana gelecek bu normaldir. Kalamar terbiyesi ne kadar uzun sürerse o derece iyi olacaktır. En azından 20 dk kadar güçlü bir şekilde yoğurma yapmanızı tavsiye ederim. Yoğurma işlemi bittikten sonra kabın içerisine süt ve maden suyunu katarak 2-3 dakika kadar daha karıştırın ve üzerine streç film çekerek buzdolabına atın.
Bu yoğurma ve bekleme süreci kalamarın yumuşak olması için çok önemli yoksa kayış gibi olabilir. Bir gün bekletirseniz daha güzel sonuç alacaksınz. Pişirme yapacağınız zaman kabın içerisinde alıp hafifçe sallayın ve una batırıp yağın içerisine atın. Bundan sonrası artık keyif zamanı. Yanında roka ile tüketirseniz çok güzel olacaktır. Şimdiden afiyet olsun. Bol şans.
21.01.2024 11:38:09
Kalamar Terbiyesi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kalamar Terbiyesi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kalamar Terbiyesi"
İyi günler çocuklarım balık sevmediğimden dolayı onlara çıtır çıtır bir kalamar yapmak istedim fakat tarifte okuduğum gibi çıtır çıtır olmadı. Acaba yanlış bir şey mi yaptım çıtır çıtır olması için ne yapmam gerekli bana yardımcı olur musunuz. Olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler
İlke . 25.08.2018

Kalamar Kemiği

Kalamar Kemiği, Canlıların en çok kemiklerinde kalsiyum/fosfor minerali bulunmaktadır. Muhabbet kuşların yumurtlama dönemlerinde Yumurtaların kabukları ...
Devamını Oku

Kalamar Nasıl Yapılır

Kalamar Nasıl Yapılır, Balıkları marketten aldığınızda zaten sizin için temizleyip daha sonra halka şeklinde kesip soslamaya hazır hale getirirler. Dolayısıy...
Devamını Oku

Yalancı Kalamar

Yalancı kalamar; Kalamar tava genelde restoranlarda yediğimiz, dışı çıtır çıtır çok lezzetli bir meze türüdür. Bu kalamar tavayı tavukla da yapabilirsiniz. A...
Devamını Oku

Kalamar Nasıl Pişirilir

Kalamar nasıl pişirilir, kalamar pek çok kişinin severek tükettiği bir deniz ürünüdür. Özellikle balık sofralarında kalamar tava, kalamar güveç, kalamar dolm...
Devamını Oku

Dondurulmuş Kalamar

Dondurulmuş kalamar; Kalamar mevsimi değilse de dondurulmuş kalamar ile her zaman kalamar tava yapılabilir. Kalamar ayıklamak istemeyenler de bu dondurulmuş ...
Devamını Oku

Kalamar Dolması

Kalamar Dolması, Farklı bir dolma tarifi olan kalamar dolması özellikle deniz ürünlerini sevenler için mutlaka denenip tadılması gereken bir yemek olduğ...
Devamını Oku

Güveçte Kalamar

Güveçte kalamar, kalamar bir çeşit balık türüdür. Mürekkep balığının bir çeşididir. Kalamar balığı hiç yağ içermemektedir. Bu nedenle diyet listelerinde yeri...
Devamını Oku

Gebelikte Kalamar

Gebelikte kalamar, Bebek bekleyen her anne adayı günlük beslenme programına karşı çok dikkatli olmalıdır. Gebelik sürecinde iken deniz mahsullerini tüketmek ...
Devamını Oku

Izgara Kalamar

Izgara Kalamar: Kışın bir hafta sonunu arkadaşlarınızla değerlendirmeyi düşünürken, mangal yapıyorsanız, bu menüye kalamar dahil etmeyi ister misiniz? K...
Devamını Oku

Mayonezli Kalamar Sosu

Mayonezli Kalamar Sosu, kalamarı özellikle ağız tadı ile yemek için mutlaka pişirmeden önce güzel bir şekilde marine ederek hazırlanmalıdır. Ayrıca önceden m...
Devamını Oku

Kalamar Tava

Kalamar tava, oldukça lezzetli olan ve çok sevilen deniz ürünlerinden bir tanesidir. Ana öğün olarak kolayca sunabileceğiniz kalamar tavayı çocuklarınıza ve ...
Devamını Oku

Kalamar Avı

Kalamar avı, yem seçiminin önemli olduğu bir avlanma türüdür. Eğer yem kullanmayacaksak kalamar sırtısı kullanmamız gerekmektedir. Balık avında sık kullanıla...
Devamını Oku

Fırında Kalamar

Fırında kalamar; daha önce hiç denemeyenlerin mutlaka denemesi gereken bir tariftir. Balık, çok faydalı bir besin maddesidir. Bu yüzden sakın sevmiyorum diye...
Devamını Oku

Kalamar Mezesi

Kalamar mezesi, çok az kişi tarafından keşfedilebilmiş harika bir meze çeşididir. Kalamar daha çok Akdeniz mutfağında tercih edilen bir balık türüdür. Kalama...
Devamını Oku

Kalamar Nedir

Kalamar Nedir, Kalamar, sübye, ahtapot, mürekkep balığı bunların hepsi yumuşakçalardan ve kafadanbacaklılar sınıfındandır. Ancak bu türler birbirlerinde...
Devamını Oku

Kalamar Salatası

Kalamar salatası, Türk kültüründe misafire ne kadar çok önem verildiğini hepimiz biliyoruz. Misafire çok değer verilir hatta misafir evin bereketi derler. Mi...
Devamını Oku

Kalamar Balığı

Kalamar balığı, diğer kafadan bacaklılar gibi belirgin bir kafaya, çift taraflı simetrik bir yapıya, manto ve kolları vardır. Gözleri kafasıyla vücudunun tam...
Devamını Oku

Kalamar Güveç

Kalamar Güveç: Kalamar Akdeniz ve Ege denizinde bolca bulunan bir deniz mahsulüdür. Bu tarifimizde sizler için kalamarı güveçte sebzeli olarak pişirilmesini ...
Devamını Oku

Kalamar Sosu

Kalamar Sosu, Genel olarak lüks balık restoranların menülerinde bulunan vazgeçilmez yemeklerdendir. Kalamarların lezzetli tarafı ise kuşkusuz hazırlanışında ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kalamar Salatası
Kalamar Balığı
Kalamar Güveç
Kalamar Terbiyesi
Kalamar Sosu
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024