Kalamar Sosu

Kalamar Sosu, Genel olarak lüks balık restoranların menülerinde bulunan vazgeçilmez yemeklerdendir. Kalamarların lezzetli tarafı ise kuşkusuz hazırlanışında kullanılan sos ile servisinde kullanılan soslardır. Aksi takdirde hazırlanışında kalamarlar tam olarak kızarmaz ve sade bir şekilde servise sunulması ile lezzeti kalmamaktadır. Farklı çeşitlerde kalamar sosu tarifleri vardır.
Kalamarların hazırlanışında çok dikkat etmelisiniz. Nitekim kalamarların çıtır olması ile iç kısımları da aynı oranda yumuşak olmalıdır. Kalamarları hazırlayacağınız sos ile yumuşatabilirsiniz.

Kalamar sos için malzemeler (Hazırlanış aşaması için)

  • Bir tutam karbonat
  • Bir tutam toz şeker
  • Bir adet orta boy limon
  • Bir su bardağı soda veya süt
İlk olarak temizlemiş olduğunuz kalamarları ağzı geniş bir kaba aktarın ardından karbonatı, toz şekeri ve limonun çekirdeklerini ayıklayarak ve dilimlenmiş bir şekilde kalamarlar ile yoğurunuz. Yoğurma işleminden sonra süt veya sodayı aktararak son kez karıştırın ve son olarak kabın ağzı hava almayacak şekilde poşet veya streç film ile sıkıca kapatın ve buzdolabına yerleştirin. Dinlenmesi için minimum 3 saat ve maksimum 24 saate kadar buzdolabında bekletin. Tabi ki ne kadar çok bekletirseniz kalamarlarda bir o kadar lezzetli olacaktır. Sonrasında unla harmanlayarak kızarmış yağda pişirebilirsiniz. Hatta fritözde pişirmeniz daha da lezzetli olacaktır.

Acılı ve baharat çeşnili kalamar sos malzemeler

  • Birer çay bardağı kadar mayonez
  • Birer çorba kaşığı kadar zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • Birer adet limon
  • Birer tutam karabiber
  • Birer tutam pul biber veya istenilen baharat çeşnisi
  • Birer tutam kadar tuz

Kalamar Sosu Nasıl Yapılır?


Genişçe bir kabın içeriğine belirtmiş olduğumuz tüm malzemeleri aktararak iyice karıştırın.
Fakat siz kendiniz dilediğiniz gibi baharat çeşnilerinden damağınıza uygun olandan birer tutam kadar ekleyebilirsiniz. Kalamarların yanında sarımsaklı ve baharatlı olarak tercih edilen en yaygın sostur. Ayrıca hazırlamış olduğunuz sosu minimum 15 dakikaya kadar bekletmeniz gerekmektedir. Fakat bekletirken mutlaka oda sıcaklığında olsun asla buzdolabına koyarak bekletmeyin. Güzelce dinlendirdikten sonra kalamar ile yanında servis edebilirsiniz.

21.01.2024 16:40:16
Kalamar Sosu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kalamar Sosu Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kalamar Sosu"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kalamar Kemiği

Kalamar Kemiği, Canlıların en çok kemiklerinde kalsiyum/fosfor minerali bulunmaktadır. Muhabbet kuşların yumurtlama dönemlerinde Yumurtaların kabukları ...
Devamını Oku

Kalamar Nasıl Yapılır

Kalamar Nasıl Yapılır, Balıkları marketten aldığınızda zaten sizin için temizleyip daha sonra halka şeklinde kesip soslamaya hazır hale getirirler. Dolayısıy...
Devamını Oku

Yalancı Kalamar

Yalancı kalamar; Kalamar tava genelde restoranlarda yediğimiz, dışı çıtır çıtır çok lezzetli bir meze türüdür. Bu kalamar tavayı tavukla da yapabilirsiniz. A...
Devamını Oku

Kalamar Nasıl Pişirilir

Kalamar nasıl pişirilir, kalamar pek çok kişinin severek tükettiği bir deniz ürünüdür. Özellikle balık sofralarında kalamar tava, kalamar güveç, kalamar dolm...
Devamını Oku

Dondurulmuş Kalamar

Dondurulmuş kalamar; Kalamar mevsimi değilse de dondurulmuş kalamar ile her zaman kalamar tava yapılabilir. Kalamar ayıklamak istemeyenler de bu dondurulmuş ...
Devamını Oku

Kalamar Dolması

Kalamar Dolması, Farklı bir dolma tarifi olan kalamar dolması özellikle deniz ürünlerini sevenler için mutlaka denenip tadılması gereken bir yemek olduğ...
Devamını Oku

Güveçte Kalamar

Güveçte kalamar, kalamar bir çeşit balık türüdür. Mürekkep balığının bir çeşididir. Kalamar balığı hiç yağ içermemektedir. Bu nedenle diyet listelerinde yeri...
Devamını Oku

Gebelikte Kalamar

Gebelikte kalamar, Bebek bekleyen her anne adayı günlük beslenme programına karşı çok dikkatli olmalıdır. Gebelik sürecinde iken deniz mahsullerini tüketmek ...
Devamını Oku

Izgara Kalamar

Izgara Kalamar: Kışın bir hafta sonunu arkadaşlarınızla değerlendirmeyi düşünürken, mangal yapıyorsanız, bu menüye kalamar dahil etmeyi ister misiniz? K...
Devamını Oku

Mayonezli Kalamar Sosu

Mayonezli Kalamar Sosu, kalamarı özellikle ağız tadı ile yemek için mutlaka pişirmeden önce güzel bir şekilde marine ederek hazırlanmalıdır. Ayrıca önceden m...
Devamını Oku

Kalamar Tava

Kalamar tava, oldukça lezzetli olan ve çok sevilen deniz ürünlerinden bir tanesidir. Ana öğün olarak kolayca sunabileceğiniz kalamar tavayı çocuklarınıza ve ...
Devamını Oku

Kalamar Avı

Kalamar avı, yem seçiminin önemli olduğu bir avlanma türüdür. Eğer yem kullanmayacaksak kalamar sırtısı kullanmamız gerekmektedir. Balık avında sık kullanıla...
Devamını Oku

Fırında Kalamar

Fırında kalamar; daha önce hiç denemeyenlerin mutlaka denemesi gereken bir tariftir. Balık, çok faydalı bir besin maddesidir. Bu yüzden sakın sevmiyorum diye...
Devamını Oku

Kalamar Mezesi

Kalamar mezesi, çok az kişi tarafından keşfedilebilmiş harika bir meze çeşididir. Kalamar daha çok Akdeniz mutfağında tercih edilen bir balık türüdür. Kalama...
Devamını Oku

Kalamar Nedir

Kalamar Nedir, Kalamar, sübye, ahtapot, mürekkep balığı bunların hepsi yumuşakçalardan ve kafadanbacaklılar sınıfındandır. Ancak bu türler birbirlerinde...
Devamını Oku

Kalamar Salatası

Kalamar salatası, Türk kültüründe misafire ne kadar çok önem verildiğini hepimiz biliyoruz. Misafire çok değer verilir hatta misafir evin bereketi derler. Mi...
Devamını Oku

Kalamar Balığı

Kalamar balığı, diğer kafadan bacaklılar gibi belirgin bir kafaya, çift taraflı simetrik bir yapıya, manto ve kolları vardır. Gözleri kafasıyla vücudunun tam...
Devamını Oku

Kalamar Güveç

Kalamar Güveç: Kalamar Akdeniz ve Ege denizinde bolca bulunan bir deniz mahsulüdür. Bu tarifimizde sizler için kalamarı güveçte sebzeli olarak pişirilmesini ...
Devamını Oku

Kalamar Terbiyesi

Kalamar terbiyesi, basit bir işlem olmaktadır. Kalamar çoğu kişinin bildiği ancak herkesin tüketmediği balık türlerinden biridir. Genelde restoranlar ya da s...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kalamar Salatası
Kalamar Balığı
Kalamar Güveç
Kalamar Terbiyesi
Kalamar Sosu
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024