Kalamar Pişirme

Kalamar pişirme; Kalamarı sadece restoranlarda yemiş biri bu kafadan bacaklı hayvanı kendi evinde pişirip yemek istediğinde balıkçı da gördüğü hayvan karşısında şaşırıp kalamarın şekli yüzünden bu yemeği yapmaktan cayan kişiler olabilir. Görüntü sakın ola sizi yanıltmasın. Bu balık zaten balıkçıdan istendiğinde iyice ayıklanıp halka şeklinde kesilip sos ile terbiye edilmeye hazır halde size teslim edilir.
Dolayısıyla o ürkütücü görüntüden eser kalmaz. Kalamarı pişirmek istediğiniz zamandan bir gün önce almanız ve sos ile bir gün boyunca buzdolabında marine edilmesi gerekir.

Kalamar pişirme için sos malzemeleri

  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 adet limon
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı zeytinyağı kızartma için

Sosun nasıl yapılır?


1 çay kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı karbonat ve 1 limon sıkarak kalamarları kapta yarım saat boyunca yoğurun sonra bir su bardağı sütü de bu karışıma ekleyin ve yoğurmaya devam edin ve iki dakika daha karıştırın. En az 3-4 saat en fazla bir gün buzdolabında bekletin unutmayın ki ne kadar fazla bekletilir ise kalamar o kadar yumuşak ve bir o kadarda lezzetli olur.

Kalamar nasıl pişirilir?


Dolapta beklettiğiniz kalamarları yıkamadan un ve tuz karışımına bandırın (Normal un bulamazsanız mısır unu da kullanabilirsiniz ve hatta mısır unu daha çıtır olmasını sağlar fakat mısır unu normal beyaz undan daha fazla yağ çeker bunun için derin bir tencerede bol yağ ile kızgın yağda kızartmanızı tavsiye ederim) derin bir tavada bol kızgın yağda 2 dakika kızartın.
Çabuk pişer merak etmeyin 3 dakikadan uzun pişirmeyin yoksa sert olur. Tava yerine ufak bir kap da kullanabilirsiniz. Yağdan çıkardıklarınızı kâğıt havlu serdiğiniz bir tabağa alırsanız servis yapmadan önce fazla yağlardan kurtulmuş olursunuz ve tabi ki kızartma sırasında dikkat etmeniz gereken bir başka madde de kalamarları ocağa atmaya başladığınızda ilk başta kızarmış olan kalamar yavaş yavaş ısı kaybetmeye başlayacaktır. Eğer çok fazla kişi için kalamar yapıyorsanız parça parça pişirin ki fazla yağ çekip kuru kalmasınlar.

19.01.2024 20:34:35
Kalamar Pişirme ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kalamar Pişirme Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kalamar Pişirme"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kalamar Nasıl Yapılır

Kalamar Nasıl Yapılır, Balıkları marketten aldığınızda zaten sizin için temizleyip daha sonra halka şeklinde kesip soslamaya hazır hale getirirler. Dolayısıy...
Devamını Oku

Yalancı Kalamar

Yalancı kalamar; Kalamar tava genelde restoranlarda yediğimiz, dışı çıtır çıtır çok lezzetli bir meze türüdür. Bu kalamar tavayı tavukla da yapabilirsiniz. A...
Devamını Oku

Kalamar Nasıl Pişirilir

Kalamar nasıl pişirilir, kalamar pek çok kişinin severek tükettiği bir deniz ürünüdür. Özellikle balık sofralarında kalamar tava, kalamar güveç, kalamar dolm...
Devamını Oku

Dondurulmuş Kalamar

Dondurulmuş kalamar; Kalamar mevsimi değilse de dondurulmuş kalamar ile her zaman kalamar tava yapılabilir. Kalamar ayıklamak istemeyenler de bu dondurulmuş ...
Devamını Oku

Kalamar Dolması

Kalamar Dolması, Farklı bir dolma tarifi olan kalamar dolması özellikle deniz ürünlerini sevenler için mutlaka denenip tadılması gereken bir yemek olduğ...
Devamını Oku

Güveçte Kalamar

Güveçte kalamar, kalamar bir çeşit balık türüdür. Mürekkep balığının bir çeşididir. Kalamar balığı hiç yağ içermemektedir. Bu nedenle diyet listelerinde yeri...
Devamını Oku

Gebelikte Kalamar

Gebelikte kalamar, Bebek bekleyen her anne adayı günlük beslenme programına karşı çok dikkatli olmalıdır. Gebelik sürecinde iken deniz mahsullerini tüketmek ...
Devamını Oku

Izgara Kalamar

Izgara Kalamar: Kışın bir hafta sonunu arkadaşlarınızla değerlendirmeyi düşünürken, mangal yapıyorsanız, bu menüye kalamar dahil etmeyi ister misiniz? K...
Devamını Oku

Mayonezli Kalamar Sosu

Mayonezli Kalamar Sosu, kalamarı özellikle ağız tadı ile yemek için mutlaka pişirmeden önce güzel bir şekilde marine ederek hazırlanmalıdır. Ayrıca önceden m...
Devamını Oku

Kalamar Tava

Kalamar tava, oldukça lezzetli olan ve çok sevilen deniz ürünlerinden bir tanesidir. Ana öğün olarak kolayca sunabileceğiniz kalamar tavayı çocuklarınıza ve ...
Devamını Oku

Kalamar Avı

Kalamar avı, yem seçiminin önemli olduğu bir avlanma türüdür. Eğer yem kullanmayacaksak kalamar sırtısı kullanmamız gerekmektedir. Balık avında sık kullanıla...
Devamını Oku

Fırında Kalamar

Fırında kalamar; daha önce hiç denemeyenlerin mutlaka denemesi gereken bir tariftir. Balık, çok faydalı bir besin maddesidir. Bu yüzden sakın sevmiyorum diye...
Devamını Oku

Kalamar Mezesi

Kalamar mezesi, çok az kişi tarafından keşfedilebilmiş harika bir meze çeşididir. Kalamar daha çok Akdeniz mutfağında tercih edilen bir balık türüdür. Kalama...
Devamını Oku

Kalamar Nedir

Kalamar Nedir, Kalamar, sübye, ahtapot, mürekkep balığı bunların hepsi yumuşakçalardan ve kafadanbacaklılar sınıfındandır. Ancak bu türler birbirlerinde...
Devamını Oku

Kalamar Salatası

Kalamar salatası, Türk kültüründe misafire ne kadar çok önem verildiğini hepimiz biliyoruz. Misafire çok değer verilir hatta misafir evin bereketi derler. Mi...
Devamını Oku

Kalamar Balığı

Kalamar balığı, diğer kafadan bacaklılar gibi belirgin bir kafaya, çift taraflı simetrik bir yapıya, manto ve kolları vardır. Gözleri kafasıyla vücudunun tam...
Devamını Oku

Kalamar Güveç

Kalamar Güveç: Kalamar Akdeniz ve Ege denizinde bolca bulunan bir deniz mahsulüdür. Bu tarifimizde sizler için kalamarı güveçte sebzeli olarak pişirilmesini ...
Devamını Oku

Kalamar Terbiyesi

Kalamar terbiyesi, basit bir işlem olmaktadır. Kalamar çoğu kişinin bildiği ancak herkesin tüketmediği balık türlerinden biridir. Genelde restoranlar ya da s...
Devamını Oku

Kalamar Sosu

Kalamar Sosu, Genel olarak lüks balık restoranların menülerinde bulunan vazgeçilmez yemeklerdendir. Kalamarların lezzetli tarafı ise kuşkusuz hazırlanışında ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kalamar Salatası
Kalamar Balığı
Kalamar Güveç
Kalamar Terbiyesi
Kalamar Sosu
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024