Kalamar Nasıl Yapılır

Kalamar Nasıl Yapılır, Balıkları marketten aldığınızda zaten sizin için temizleyip daha sonra halka şeklinde kesip soslamaya hazır hale getirirler. Dolayısıyla bazıları için ürkütücü görünümünden eser kalmaz. Sizlere tavsiyem Pişirmeden bir gün önce almanızı öneririm. Çünkü pişirilmeden önce soslayıp buzdolabında marine edilmelidir. Tabi ki zaman konusunda o kadar da rahat değilseniz aldığınız günde hemen yapabilirsiniz.
Ama eğer güzel soslayıp buzdolabında beklettiğiniz kadar ki lezzetli olmayacağını baştan söyleyeyim size.

Kalamar sosu hazırlamak çok basit bir işlemdir. Kısaca bahsetmek istersek:

Sos Marine İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 limon
  • 1 Bardak Süt
  • 1 Şişe Maden Suyu

Kalamar Nasıl Yapılır?


Kalamarlarınızı bir kapta iyice sıkarak yarım saat kadar yoğurun. En son sütü bu karışıma ekleyin ve karıştırın ve buzdolabına kaldırın. Buzdolabında ne kadar uzun süre beklerse o kadar kıvama gelir ve kalamarlar yumuşacık olur. Mümkünse 2 gün, değilse en azından 3-4 saat buzdolabında marine ediniz. Marine sosu için en son eklediğiniz süt yerine 1 şişe maden suyu da kullanabilirsiniz. O da aynı güzel bir etki verir. Marine ettiğiniz kalamarları yıkamadan önce un ve tuz karışımına bulayıp (Normal un yerine mısır unu kullanabilirsiniz; mısır unu çıtır çıtır olmasını sağlayacaktır ancak mısır unu normal beyaz una göre daha fazla yağ çekeceği için derin bir tencerede bol yağda kızgın yağda yapmanızı tavsiye ederim.
) derin bir kapta bol kızgın yağda 3 dk kızartın. Hemen pişer merak etmeyin 5 dk'dan uzun pişirmeyin yoksa hemen kurur. Tava yerine küçük bir tencerede de pişirebilirsiniz. Yağdan çıkardıklarınızla havlu kâğıtla serdiğiniz bir tabağa alırsanız servis öncesinde fazla yağdan da kurtulmuş olmuş olursunuz. Ayrıca kızartma esnasında dikkat etmeniz gereken başka husus da kalamarları ocağa atmaya başladığınız zaman ilk başta kızmış olan yağ yavaş yavaş ısı kaybetmeye başlayacaktır. Eğer çok kişilik menü yapıyorsanız parça parça pişirin yağı çekmesin.

Afiyet olsun.
20.01.2024 01:26:26
Kalamar Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kalamar Nasıl Yapılır Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kalamar Nasıl Yapılır"
Uzun zamandan beri eşime kalamar yapmak istiyordum. Sitenizde yer alan kalamar nasıl yapılır isimli yazınız sayesinde çok güzel bir kalamar yaptım. Eşim parmaklarını yalayarak kalamar yemeğini yedi. Ancak kalamar yemeğine bir kısım baharatları fazla atmamdan dolayı acı bir tat damağıma geldi. Acaba hangi malzemeden dolayı yemekte acı bir tat oluştu?
Nergiz . 06.10.2018 15:13:44

Kalamar Kemiği

Kalamar Kemiği, Canlıların en çok kemiklerinde kalsiyum/fosfor minerali bulunmaktadır. Muhabbet kuşların yumurtlama dönemlerinde Yumurtaların kabukları ...
Devamını Oku

Yalancı Kalamar

Yalancı kalamar; Kalamar tava genelde restoranlarda yediğimiz, dışı çıtır çıtır çok lezzetli bir meze türüdür. Bu kalamar tavayı tavukla da yapabilirsiniz. A...
Devamını Oku

Kalamar Nasıl Pişirilir

Kalamar nasıl pişirilir, kalamar pek çok kişinin severek tükettiği bir deniz ürünüdür. Özellikle balık sofralarında kalamar tava, kalamar güveç, kalamar dolm...
Devamını Oku

Dondurulmuş Kalamar

Dondurulmuş kalamar; Kalamar mevsimi değilse de dondurulmuş kalamar ile her zaman kalamar tava yapılabilir. Kalamar ayıklamak istemeyenler de bu dondurulmuş ...
Devamını Oku

Kalamar Dolması

Kalamar Dolması, Farklı bir dolma tarifi olan kalamar dolması özellikle deniz ürünlerini sevenler için mutlaka denenip tadılması gereken bir yemek olduğ...
Devamını Oku

Güveçte Kalamar

Güveçte kalamar, kalamar bir çeşit balık türüdür. Mürekkep balığının bir çeşididir. Kalamar balığı hiç yağ içermemektedir. Bu nedenle diyet listelerinde yeri...
Devamını Oku

Gebelikte Kalamar

Gebelikte kalamar, Bebek bekleyen her anne adayı günlük beslenme programına karşı çok dikkatli olmalıdır. Gebelik sürecinde iken deniz mahsullerini tüketmek ...
Devamını Oku

Izgara Kalamar

Izgara Kalamar: Kışın bir hafta sonunu arkadaşlarınızla değerlendirmeyi düşünürken, mangal yapıyorsanız, bu menüye kalamar dahil etmeyi ister misiniz? K...
Devamını Oku

Mayonezli Kalamar Sosu

Mayonezli Kalamar Sosu, kalamarı özellikle ağız tadı ile yemek için mutlaka pişirmeden önce güzel bir şekilde marine ederek hazırlanmalıdır. Ayrıca önceden m...
Devamını Oku

Kalamar Tava

Kalamar tava, oldukça lezzetli olan ve çok sevilen deniz ürünlerinden bir tanesidir. Ana öğün olarak kolayca sunabileceğiniz kalamar tavayı çocuklarınıza ve ...
Devamını Oku

Kalamar Avı

Kalamar avı, yem seçiminin önemli olduğu bir avlanma türüdür. Eğer yem kullanmayacaksak kalamar sırtısı kullanmamız gerekmektedir. Balık avında sık kullanıla...
Devamını Oku

Fırında Kalamar

Fırında kalamar; daha önce hiç denemeyenlerin mutlaka denemesi gereken bir tariftir. Balık, çok faydalı bir besin maddesidir. Bu yüzden sakın sevmiyorum diye...
Devamını Oku

Kalamar Mezesi

Kalamar mezesi, çok az kişi tarafından keşfedilebilmiş harika bir meze çeşididir. Kalamar daha çok Akdeniz mutfağında tercih edilen bir balık türüdür. Kalama...
Devamını Oku

Kalamar Nedir

Kalamar Nedir, Kalamar, sübye, ahtapot, mürekkep balığı bunların hepsi yumuşakçalardan ve kafadanbacaklılar sınıfındandır. Ancak bu türler birbirlerinde...
Devamını Oku

Kalamar Salatası

Kalamar salatası, Türk kültüründe misafire ne kadar çok önem verildiğini hepimiz biliyoruz. Misafire çok değer verilir hatta misafir evin bereketi derler. Mi...
Devamını Oku

Kalamar Balığı

Kalamar balığı, diğer kafadan bacaklılar gibi belirgin bir kafaya, çift taraflı simetrik bir yapıya, manto ve kolları vardır. Gözleri kafasıyla vücudunun tam...
Devamını Oku

Kalamar Güveç

Kalamar Güveç: Kalamar Akdeniz ve Ege denizinde bolca bulunan bir deniz mahsulüdür. Bu tarifimizde sizler için kalamarı güveçte sebzeli olarak pişirilmesini ...
Devamını Oku

Kalamar Terbiyesi

Kalamar terbiyesi, basit bir işlem olmaktadır. Kalamar çoğu kişinin bildiği ancak herkesin tüketmediği balık türlerinden biridir. Genelde restoranlar ya da s...
Devamını Oku

Kalamar Sosu

Kalamar Sosu, Genel olarak lüks balık restoranların menülerinde bulunan vazgeçilmez yemeklerdendir. Kalamarların lezzetli tarafı ise kuşkusuz hazırlanışında ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kalamar Salatası
Kalamar Balığı
Kalamar Güveç
Kalamar Terbiyesi
Kalamar Sosu
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024