Kalamar Nasıl Pişirilir

Kalamar nasıl pişirilir, kalamar pek çok kişinin severek tükettiği bir deniz ürünüdür. Özellikle balık sofralarında kalamar tava, kalamar güveç, kalamar dolması, ızgara kalamar gibi farklı tarifler servis edilir. Kalamar en fazla tavada yani kızartılarak yapılır. Bunu küçük büyük herkes sever. Yanında tarator sosla ikram edilen kalamar tava harika bir tariftir.
Aslında kolay yapılır. En önemli konu kalamarın önceden soslanması ve yumuşamasını sağlamaktır. İster taze kalamar alarak, isterseniz dondurulmuş kalamarla bunu yapabilirsiniz. Önemli olan biraz büyükçe kalamar kullanmanız. Piştiğinde yuvarlak halkaları zevkle yiyebilirsiniz. Bir de kalamarı alırken oltayla avlanmış olmasına dikkat etmelisiniz. Kalamar olta ve ağla avlanabilir. Ancak oltayla avlanmış olanlar daha lezzetli olur. Bunun nedeni ağla avlanan kalamarların birbiriyle yakın olduğu sürede vücutlarından salgıladıkları bir madde nedeniyle lezzet kaybına uğramasından kaynaklanır. Eğer sürekli alışveriş ettiğiniz bir balıkçınız olursa, sizlere bu konuda yardımcı olabilir. Eğer malzemelerimiz hazırsa, hemen kalamar nasıl pişirilir buna bir göz atalım. Hepinize kolay gelsin.

Kalamar nasıl pişirilir, malzemeler nelerdir?

  • 3 adet büyükçe kalamar
  • Bol sıvı yağ
  • Bol miktarda un
  • Birkaç dal maydanoz
  • Tercihinize göre; tarator sos

Marine etmek için

  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı karbonat

Kalamar nasıl pişirilir


Önce kalamarlar ayıklanmamış ise bunları ayıklamamız gerekiyor.
Kalamar ayıklamayı öyle kafanızda fazla büyütmeyin. Baş kısmını tutup çekerseniz, içindekilerle birlikte çıkacaktır. Bunları bol suyla yıkayın. Kalamarın üzerindeki renkli zarı ise sivri olan kısmından tutarak soyun. Kalıp gibi üzerindeki zar çıkacak ve bembeyaz bir kalamar haline gelecektir. Daha sonra yeniden yıkadığınız kalamarı kesme tahtasında yalaşık bir parmak kalınlığında halkalar halinde doğrayın. Bunları kolay olması açısından buzdolabı poşetinin içine koyun. Buna tuzu, toz şekeri ve karbonatı da ilave edin. Daha sonra torbanın ağzını kapatarak dışarıdan iyice ovalayın. Kalamar halkaları iyice köpürmelidir. Hatta elinize bir şişe alarak dip kısmıyla torbanın üzerinden kalamarları biraz dövün. Bunu buzdolabında 1 saat kadar bekletin. Genellikle bu süreyi herkes uzun tutar. Ancak sosuyla iyice harmanlanan kalamar kısa sürede yumuşar merak etmeyin. Bundan sonra geniş yayvan bir tabağa bol un koyun. Kalamar halkalarını tek tek unlayın. Bu arada tavada bol miktarda sıvı yağ kızdırmalısınız. Kalamar tavanın en önemli unsurlarından birisi bol yağda kalamarı kızartmaktır. Unlanmış kalamar halkalarını tavada kızartın. Renkleri altın sarısı olunca pişmiş olur. Fazla kızartırsanız lastik gibi olur, buna dikkat edin. Servis tabağına aldığınız kalamar halkalarını biraz maydanoz yapraklarıyla süsleyin. Yanına tercihe göre tarator sosta koymanızı tavsiye ederiz. Tarator sos iç ceviz, ekmek içi gibi malzemelerle hazırlanır. Bunun tarifi içinde verdiğimiz tarifleri inceleyebilirsiniz. Kalamar nasıl pişirilir, bunun hakkında sizlere güzel bir tarif hazırladık. Umarız beğenirsiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 06:39:23
Kalamar Nasıl Pişirilir ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kalamar Nasıl Pişirilir Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kalamar Nasıl Pişirilir"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kalamar Kemiği

Kalamar Kemiği, Canlıların en çok kemiklerinde kalsiyum/fosfor minerali bulunmaktadır. Muhabbet kuşların yumurtlama dönemlerinde Yumurtaların kabukları ...
Devamını Oku

Kalamar Nasıl Yapılır

Kalamar Nasıl Yapılır, Balıkları marketten aldığınızda zaten sizin için temizleyip daha sonra halka şeklinde kesip soslamaya hazır hale getirirler. Dolayısıy...
Devamını Oku

Yalancı Kalamar

Yalancı kalamar; Kalamar tava genelde restoranlarda yediğimiz, dışı çıtır çıtır çok lezzetli bir meze türüdür. Bu kalamar tavayı tavukla da yapabilirsiniz. A...
Devamını Oku

Dondurulmuş Kalamar

Dondurulmuş kalamar; Kalamar mevsimi değilse de dondurulmuş kalamar ile her zaman kalamar tava yapılabilir. Kalamar ayıklamak istemeyenler de bu dondurulmuş ...
Devamını Oku

Kalamar Dolması

Kalamar Dolması, Farklı bir dolma tarifi olan kalamar dolması özellikle deniz ürünlerini sevenler için mutlaka denenip tadılması gereken bir yemek olduğ...
Devamını Oku

Güveçte Kalamar

Güveçte kalamar, kalamar bir çeşit balık türüdür. Mürekkep balığının bir çeşididir. Kalamar balığı hiç yağ içermemektedir. Bu nedenle diyet listelerinde yeri...
Devamını Oku

Gebelikte Kalamar

Gebelikte kalamar, Bebek bekleyen her anne adayı günlük beslenme programına karşı çok dikkatli olmalıdır. Gebelik sürecinde iken deniz mahsullerini tüketmek ...
Devamını Oku

Izgara Kalamar

Izgara Kalamar: Kışın bir hafta sonunu arkadaşlarınızla değerlendirmeyi düşünürken, mangal yapıyorsanız, bu menüye kalamar dahil etmeyi ister misiniz? K...
Devamını Oku

Mayonezli Kalamar Sosu

Mayonezli Kalamar Sosu, kalamarı özellikle ağız tadı ile yemek için mutlaka pişirmeden önce güzel bir şekilde marine ederek hazırlanmalıdır. Ayrıca önceden m...
Devamını Oku

Kalamar Tava

Kalamar tava, oldukça lezzetli olan ve çok sevilen deniz ürünlerinden bir tanesidir. Ana öğün olarak kolayca sunabileceğiniz kalamar tavayı çocuklarınıza ve ...
Devamını Oku

Kalamar Avı

Kalamar avı, yem seçiminin önemli olduğu bir avlanma türüdür. Eğer yem kullanmayacaksak kalamar sırtısı kullanmamız gerekmektedir. Balık avında sık kullanıla...
Devamını Oku

Fırında Kalamar

Fırında kalamar; daha önce hiç denemeyenlerin mutlaka denemesi gereken bir tariftir. Balık, çok faydalı bir besin maddesidir. Bu yüzden sakın sevmiyorum diye...
Devamını Oku

Kalamar Mezesi

Kalamar mezesi, çok az kişi tarafından keşfedilebilmiş harika bir meze çeşididir. Kalamar daha çok Akdeniz mutfağında tercih edilen bir balık türüdür. Kalama...
Devamını Oku

Kalamar Nedir

Kalamar Nedir, Kalamar, sübye, ahtapot, mürekkep balığı bunların hepsi yumuşakçalardan ve kafadanbacaklılar sınıfındandır. Ancak bu türler birbirlerinde...
Devamını Oku

Kalamar Salatası

Kalamar salatası, Türk kültüründe misafire ne kadar çok önem verildiğini hepimiz biliyoruz. Misafire çok değer verilir hatta misafir evin bereketi derler. Mi...
Devamını Oku

Kalamar Balığı

Kalamar balığı, diğer kafadan bacaklılar gibi belirgin bir kafaya, çift taraflı simetrik bir yapıya, manto ve kolları vardır. Gözleri kafasıyla vücudunun tam...
Devamını Oku

Kalamar Güveç

Kalamar Güveç: Kalamar Akdeniz ve Ege denizinde bolca bulunan bir deniz mahsulüdür. Bu tarifimizde sizler için kalamarı güveçte sebzeli olarak pişirilmesini ...
Devamını Oku

Kalamar Terbiyesi

Kalamar terbiyesi, basit bir işlem olmaktadır. Kalamar çoğu kişinin bildiği ancak herkesin tüketmediği balık türlerinden biridir. Genelde restoranlar ya da s...
Devamını Oku

Kalamar Sosu

Kalamar Sosu, Genel olarak lüks balık restoranların menülerinde bulunan vazgeçilmez yemeklerdendir. Kalamarların lezzetli tarafı ise kuşkusuz hazırlanışında ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kalamar Salatası
Kalamar Balığı
Kalamar Güveç
Kalamar Terbiyesi
Kalamar Sosu
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024