Kalamar Kızartma

Kalamar kızartma, içi yumuşacık ve dışı çıtır çıtır olan bir balık türünün kızartmasıdır. Bu kızartma türünü genelde dışarıda yeriz çünkü zor bir yemek olduğu düşünülür. Fakat kalamar kızartma sanıldığı kadar zor ve zahmetli bir yemek değildir. Belki sizde kalamar kızartmayı evde daha önce denediniz ve başarılı olamadınız ve yaptığınız kalamar kızartma lastik gibi olmuştur.
Biz kalamar kızartmasının çıtır çıtır olması için bilmeniz gereken bir iki püf noktasını sizlere anlatacağız. Sizlere tarifini vereceğim sos ve marine işlemi ve kalamar kızartma işlemi ile çok lezzetli eserler ortaya çıkaracaksınız.

Kalamar kızartma için gerekli malzemeler

  • 300 gr temizlenmiş ve halka şeklinde şeklinde kesilmiş kalamar,
  • 1 çay kaşığı kadar karbonat,
  • 1 çay kaşığı kadar toz şeker,
  • 1 adet limon,
  • Tuz (Damak tadınıza göre),
  • 1 bardak süt,
  • Marine sosu için malzemeler,
  • Un.

Kalamar kızartma nasıl yapılır?


Öncelikle marine sosunuzu hazırlayıp kalamarı en az 2-3 saat dinlendirmeniz gerekmektedir. (Ne kadar uzun süre marine ederseniz kalamar kızartma o kadar lezzetli olur.) Hazırlamış olduğunuz sosun içerisinde kalamarı mümkün olduğunca uzun yoğurmanız gerekli. (15-20 dakika kadar sıkmak yeterli olacaktır.) Kızartma işlemi için derin bir tavada bol ve kızgın yağda kızartmaya özen gösterin. 4-5 dk kızarması için yeterli bir süre olacaktır.
Kalamarları daha uzun kızartmayın yoksa kurur ve lezzeti kaçar.

Şimdi detaylı bir şekilde kalamar kızartmayı anlatalım. Kalamarları güzelce yıkayın ve suyunu süzün. Daha sonra marine sosu için büyük bir kaba şeker, karbonat ve limon ilave edip yoğurmaya başlayın. Siz yoğurma işlemine devam ettikçe kabaracaktır. Bu işlemi 15 dk kadar devam ettirin. Bazılarınız bu yoğurma işleminden sıkılabilir fakat emin olun buna değecek. Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra 1 bardak kadar sütü kabın içerisine alın ve yaklaşık 1 dk karıştırıp dolaba alın. Ortalama 3.5-4 saat dolapta dinlendirin. Daha uzun da dinlendirebilirsiniz. Dinlendirme işlemi tamamlandıktan sonra kalamarı güzelce süzün fakat sakın yıkamayın çünkü sosu üzerinde kalmalı. Daha sonra ayrı bir kap içerisine biraz un alın ve una tuz ilave edin. Kalamarları bu un ile harmanlayıp kızgın zeytinyağında yaklaşık 2 dk kadar kızartın. Lütfen kızartma işlemini çok uzun tutmayın lezzeti kaçmasın. Kalamar kızartma işlemi tamamlandıktan sonra kevgir yardımı ile tavadan alabilirsiniz. Kalamarları bu şekilde kızartmaya devam ediin.

Afiyet olsun.
20.01.2024 12:28:18
Kalamar Kızartma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kalamar Kızartma Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kalamar Kızartma"
Merhaba öğrenci iken Bodrumlu bir arkadaşım yapmıştı bize çok beğendik ancak o kalamarı bira ile marine etti illa bira ila marine etmek şart mıdır kalamar için?
Birol . 25.09.2018 08:31:01

Kalamar Nasıl Yapılır

Kalamar Nasıl Yapılır, Balıkları marketten aldığınızda zaten sizin için temizleyip daha sonra halka şeklinde kesip soslamaya hazır hale getirirler. Dolayısıy...
Devamını Oku

Yalancı Kalamar

Yalancı kalamar; Kalamar tava genelde restoranlarda yediğimiz, dışı çıtır çıtır çok lezzetli bir meze türüdür. Bu kalamar tavayı tavukla da yapabilirsiniz. A...
Devamını Oku

Kalamar Nasıl Pişirilir

Kalamar nasıl pişirilir, kalamar pek çok kişinin severek tükettiği bir deniz ürünüdür. Özellikle balık sofralarında kalamar tava, kalamar güveç, kalamar dolm...
Devamını Oku

Dondurulmuş Kalamar

Dondurulmuş kalamar; Kalamar mevsimi değilse de dondurulmuş kalamar ile her zaman kalamar tava yapılabilir. Kalamar ayıklamak istemeyenler de bu dondurulmuş ...
Devamını Oku

Kalamar Dolması

Kalamar Dolması, Farklı bir dolma tarifi olan kalamar dolması özellikle deniz ürünlerini sevenler için mutlaka denenip tadılması gereken bir yemek olduğ...
Devamını Oku

Güveçte Kalamar

Güveçte kalamar, kalamar bir çeşit balık türüdür. Mürekkep balığının bir çeşididir. Kalamar balığı hiç yağ içermemektedir. Bu nedenle diyet listelerinde yeri...
Devamını Oku

Gebelikte Kalamar

Gebelikte kalamar, Bebek bekleyen her anne adayı günlük beslenme programına karşı çok dikkatli olmalıdır. Gebelik sürecinde iken deniz mahsullerini tüketmek ...
Devamını Oku

Izgara Kalamar

Izgara Kalamar: Kışın bir hafta sonunu arkadaşlarınızla değerlendirmeyi düşünürken, mangal yapıyorsanız, bu menüye kalamar dahil etmeyi ister misiniz? K...
Devamını Oku

Mayonezli Kalamar Sosu

Mayonezli Kalamar Sosu, kalamarı özellikle ağız tadı ile yemek için mutlaka pişirmeden önce güzel bir şekilde marine ederek hazırlanmalıdır. Ayrıca önceden m...
Devamını Oku

Kalamar Tava

Kalamar tava, oldukça lezzetli olan ve çok sevilen deniz ürünlerinden bir tanesidir. Ana öğün olarak kolayca sunabileceğiniz kalamar tavayı çocuklarınıza ve ...
Devamını Oku

Kalamar Avı

Kalamar avı, yem seçiminin önemli olduğu bir avlanma türüdür. Eğer yem kullanmayacaksak kalamar sırtısı kullanmamız gerekmektedir. Balık avında sık kullanıla...
Devamını Oku

Fırında Kalamar

Fırında kalamar; daha önce hiç denemeyenlerin mutlaka denemesi gereken bir tariftir. Balık, çok faydalı bir besin maddesidir. Bu yüzden sakın sevmiyorum diye...
Devamını Oku

Kalamar Mezesi

Kalamar mezesi, çok az kişi tarafından keşfedilebilmiş harika bir meze çeşididir. Kalamar daha çok Akdeniz mutfağında tercih edilen bir balık türüdür. Kalama...
Devamını Oku

Kalamar Nedir

Kalamar Nedir, Kalamar, sübye, ahtapot, mürekkep balığı bunların hepsi yumuşakçalardan ve kafadanbacaklılar sınıfındandır. Ancak bu türler birbirlerinde...
Devamını Oku

Kalamar Salatası

Kalamar salatası, Türk kültüründe misafire ne kadar çok önem verildiğini hepimiz biliyoruz. Misafire çok değer verilir hatta misafir evin bereketi derler. Mi...
Devamını Oku

Kalamar Balığı

Kalamar balığı, diğer kafadan bacaklılar gibi belirgin bir kafaya, çift taraflı simetrik bir yapıya, manto ve kolları vardır. Gözleri kafasıyla vücudunun tam...
Devamını Oku

Kalamar Güveç

Kalamar Güveç: Kalamar Akdeniz ve Ege denizinde bolca bulunan bir deniz mahsulüdür. Bu tarifimizde sizler için kalamarı güveçte sebzeli olarak pişirilmesini ...
Devamını Oku

Kalamar Terbiyesi

Kalamar terbiyesi, basit bir işlem olmaktadır. Kalamar çoğu kişinin bildiği ancak herkesin tüketmediği balık türlerinden biridir. Genelde restoranlar ya da s...
Devamını Oku

Kalamar Sosu

Kalamar Sosu, Genel olarak lüks balık restoranların menülerinde bulunan vazgeçilmez yemeklerdendir. Kalamarların lezzetli tarafı ise kuşkusuz hazırlanışında ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kalamar Salatası
Kalamar Balığı
Kalamar Güveç
Kalamar Terbiyesi
Kalamar Sosu
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024