Kalamar Kızartma Sosu
Kalamar kızartma sosu; Kalamar deniz canlılarından olan ve lezzeti çok tercih edilen bir balık çeşididir. Özellikle balık sofralarının vazgeçilmezi olan kalamarın evde yapılışında veya restoranlarda yapıldığında her zaman yanında kullanılan sarımsaklı tarator sosu vardır. Bu sos kalamara eşlik ederek lezzetine lezzet katmakta ve tavada kızartılmasındaki ağırlığı alarak tadını hafifletmektedir.
Hazır olarak dışarıda sıkça tüketilen bu ikili evlerinizde de rahatlıkla yapmayı denemeniz gereken bir lezzettir. Kalamar kızartma sosu, yapımı çok kolay olan bir sos çeşididir. Burada asıl önemli olan kalamarın işlemlerinin biraz uzun sürmesidir. O nedenle de önce sosun hazırlanıp dolapta bekletilmesi sonra kalamarlara işlem yapılması gerekmektedir.
Kalamar kızartma sosunun malzemeleri- Üç yemek kaşığı dolusu zeytinyağ,
- İki dilim bayat somun ekmek,
- İki yemek kaşığı ceviz içi ezilmiş,
- Bir yemek kaşığı süzme yoğurt,
- İki adet ezilmiş sarımsak dişi,
- Yarım limon suyu,
- Yarım çay kaşığı tuz,
Kalamar kızartma sosu nasıl yapılır?
Öncelikle kalamar kızartma sosu için gereken bayat ekmeklerin içinin iyice ufalanması gerekir. Daha sonrasında derin bir kâse içerisine ufalanmış bayat ekmekler, limon suyu, ceviz ezilmiş sarımsak, zeytinyağ, süzme yoğurt, mayonez ve tuz ilave edilerek mutfak robotu içerisine yerleştirilir. Robottan geçirilen tüm karışım daha sonra istenen kıvama geldiğinde tekrar bir derin kap içerisine konularak ortalama buzdolabında bir iki saat bekletilir.
Daha sonrasında ise kızartılan kalamar ile servis yapmak üzere hazır hale gelir.
Afiyet olsun.
21.01.2024 13:17:42
Kalamar Kızartma Sosu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|