Kalamar ızgara sosu, deniz mahsullerinden olan kalamarın pişirilmesi için yapılan püf noktalarla daha lezzetli olması sağlanabilir. Vücudun protein ve vitamin ihtiyaçlarını karşılamak için oldukça zengin besin kaynağı olan deniz mahsullerinin arasında kalamarların pişirilmesi esnasında yapacağımız bu sos ile kalamarın daha lezzetli olmasını sağlayabiliriz.
Izgarada pişirilen kalamarın tadı son derece güzeldir. Kalamar tarifinin ızgarada yapılmasıyla uygulayacağımız bu yöntemle mükemmel bir lezzet elde etmiş oluruz. Kalamarı tüketenlerin bu tarifi kullanarak ızgarada yapmalarını tavsiye ederiz.
Kalamar sosunun yapılması için öncelikle bir kabın içerisine limonu sıkalım. Üzerine zeytinyağını, toz şekeri, tuz ve karabiberi koyup iyice karıştıralım. Sonra sarımsakları ezip içine ilave edelim. Sosun iyice karışmasını sağlayalım. Hazırladığımız bu sosun üzerine karbonatı ilave edip karıştırdıktan sonra sosun yaklaşık olarak dört yemek kaşığını bir kâseye alıp kenara koyalım. Kalamarlar iyice temizledikten sonra bol suyla yıkayıp, süzgeç yardımıyla süzelim. Temizlenen kalamarı istenilen büyüklüklerde kesip, fırın tepsisinin içerisine koyalım.
Daha sonra da hazırladığımız kalamar sosunu üzerine dökerek her tarafının sosa bulanmasını sağlayalım. Soslu kalamarı stech filmle kaplayarak buzdolabında yarım saat bekletelim. Buzdolabından çıkardığımız kalamarın pişirilmesi için ızgaranın üzerine koyalım. İster mangal ateşinde isterse ızgara da yaklaşık olarak 10 dakika arkalı önlü yakmadan nar gibi kızartalım. İki yüzü de piştikten sonra kalamarları servis tabağına alarak; üzerine ayırdığımız sosu ilave edelim. İster salata isterse mevsim sebzeleriyle süsleyerek kalamarı servise hazır edelim.
Afiyet olsun.