Dondurulmuş Kalamar Tarifi

Dondurulmuş kalamar tarifi: Dondurularak buzlukta saklanan ve gerektiği anlarda hazır bir şekilde çıkartılıp kızartılan bir besindir. Birçok kişi tarafından sevilmektedir. Yapımı pratik ve kolaydır. Özellikle kış aylarında tercih edilen bir yemek türüdür. Sizde kalamar sevenlerdenseniz ve kendiniz evde hazırlamak istiyorsanız işte dondur
ulmuş kalamar nasıl yapılır?

Dondurulmuş kalamar tarifi için gerekli malzemeler

  • 500 gram dondurulmuş kalamar
  • 1 şişe maden suyu
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker

Kızartma hamuru için gerekli olan malzemeler

  • 6 yemek kaşığı beyaz un
  • 2 tane yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Kızartma yağı

Dondurulmuş kalamar nasıl yapılır?


Öncelikle kalamarların buzunun çözülmesini sağlayın. Daha sonra bir kab içerisine maden suyunu, süt ve şekeri ilave edin. İyice karıştırıp buzu çözülmüş kalamarın üzerine ilave edin. Bu şekilde kalamarı bir gece buzdolabında bekleterek iyice marine olmasını sağlayın. Marine edilen kalamar bir gece bekletildikten sonra buzdolabından çıkarılarak pişirilmek üzere diğer malzemeler hazırlanana kadar bekletilir. Öncelikle kızartma hamuru hazırlanır. Kızartma hamuru için derin bir kab içerisine yumurtaları kırarak iyice çırpın. Daha sonra unu ilave ederek çırpmaya devam edin. Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra karışım içerisine maden suyunu tamamen dökün ve iyice karıştırın.
Bozadan biraz daha koyu bir hamur kıvamı elde edilene kadar yavaş yavaş karıştırın. Kızartma hamurunu da buzdolabında 1-2 saat bekletin. Hazırlanan hamurun buzdolabında bekletilmesi kızartmaların çıtır olmasını sağlayacaktır. Şimdi derin ve geniş bir tava alın ve içerisine yağı ilave edin. Ocağın altını açarak yağı iyice ısıtın. Yağ ısınırken sizde kalamarları marine içerisinden alarak kâğıt havlu ile kurulayın. Daha sonra üzerine un serpiştirerek iyice kurumasını sağlayın. Un ile iyice harmanlayın. Kalamarın fazla ununu silkeleyerek kızartma hamuru içine bulayıp daha sonra ısınan yağ içerisine koyup kızartın. Tüm kalamarlar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Kalamarlar kızarınca tabaklara alıp servis yapabilirsiniz. Artık dondurulmuş kalamar tarifi hazır.

Afiyet olsun.
19.01.2024 05:05:16
Dondurulmuş Kalamar Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Dondurulmuş Kalamar Tarifi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Dondurulmuş Kalamar Tarifi"
İyi günler kızım balık sevmediği için ona bol bol kalamar kızartıp veriyorum çünkü kalamari çok seviyor. Ama sürekli istediği için her zaman alıp yapamıyorum. Bu yüzden dondurup buzluğa atsam ve istedikçe çıkarsam olur mu acaba? Lütfen bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim İyi günler.
Tanbolat . 26.08.2018

Kalamar Nasıl Yapılır

Kalamar Nasıl Yapılır, Balıkları marketten aldığınızda zaten sizin için temizleyip daha sonra halka şeklinde kesip soslamaya hazır hale getirirler. Dolayısıy...
Devamını Oku

Yalancı Kalamar

Yalancı kalamar; Kalamar tava genelde restoranlarda yediğimiz, dışı çıtır çıtır çok lezzetli bir meze türüdür. Bu kalamar tavayı tavukla da yapabilirsiniz. A...
Devamını Oku

Kalamar Nasıl Pişirilir

Kalamar nasıl pişirilir, kalamar pek çok kişinin severek tükettiği bir deniz ürünüdür. Özellikle balık sofralarında kalamar tava, kalamar güveç, kalamar dolm...
Devamını Oku

Dondurulmuş Kalamar

Dondurulmuş kalamar; Kalamar mevsimi değilse de dondurulmuş kalamar ile her zaman kalamar tava yapılabilir. Kalamar ayıklamak istemeyenler de bu dondurulmuş ...
Devamını Oku

Kalamar Dolması

Kalamar Dolması, Farklı bir dolma tarifi olan kalamar dolması özellikle deniz ürünlerini sevenler için mutlaka denenip tadılması gereken bir yemek olduğ...
Devamını Oku

Güveçte Kalamar

Güveçte kalamar, kalamar bir çeşit balık türüdür. Mürekkep balığının bir çeşididir. Kalamar balığı hiç yağ içermemektedir. Bu nedenle diyet listelerinde yeri...
Devamını Oku

Gebelikte Kalamar

Gebelikte kalamar, Bebek bekleyen her anne adayı günlük beslenme programına karşı çok dikkatli olmalıdır. Gebelik sürecinde iken deniz mahsullerini tüketmek ...
Devamını Oku

Izgara Kalamar

Izgara Kalamar: Kışın bir hafta sonunu arkadaşlarınızla değerlendirmeyi düşünürken, mangal yapıyorsanız, bu menüye kalamar dahil etmeyi ister misiniz? K...
Devamını Oku

Mayonezli Kalamar Sosu

Mayonezli Kalamar Sosu, kalamarı özellikle ağız tadı ile yemek için mutlaka pişirmeden önce güzel bir şekilde marine ederek hazırlanmalıdır. Ayrıca önceden m...
Devamını Oku

Kalamar Tava

Kalamar tava, oldukça lezzetli olan ve çok sevilen deniz ürünlerinden bir tanesidir. Ana öğün olarak kolayca sunabileceğiniz kalamar tavayı çocuklarınıza ve ...
Devamını Oku

Kalamar Avı

Kalamar avı, yem seçiminin önemli olduğu bir avlanma türüdür. Eğer yem kullanmayacaksak kalamar sırtısı kullanmamız gerekmektedir. Balık avında sık kullanıla...
Devamını Oku

Fırında Kalamar

Fırında kalamar; daha önce hiç denemeyenlerin mutlaka denemesi gereken bir tariftir. Balık, çok faydalı bir besin maddesidir. Bu yüzden sakın sevmiyorum diye...
Devamını Oku

Kalamar Mezesi

Kalamar mezesi, çok az kişi tarafından keşfedilebilmiş harika bir meze çeşididir. Kalamar daha çok Akdeniz mutfağında tercih edilen bir balık türüdür. Kalama...
Devamını Oku

Kalamar Nedir

Kalamar Nedir, Kalamar, sübye, ahtapot, mürekkep balığı bunların hepsi yumuşakçalardan ve kafadanbacaklılar sınıfındandır. Ancak bu türler birbirlerinde...
Devamını Oku

Kalamar Salatası

Kalamar salatası, Türk kültüründe misafire ne kadar çok önem verildiğini hepimiz biliyoruz. Misafire çok değer verilir hatta misafir evin bereketi derler. Mi...
Devamını Oku

Kalamar Balığı

Kalamar balığı, diğer kafadan bacaklılar gibi belirgin bir kafaya, çift taraflı simetrik bir yapıya, manto ve kolları vardır. Gözleri kafasıyla vücudunun tam...
Devamını Oku

Kalamar Güveç

Kalamar Güveç: Kalamar Akdeniz ve Ege denizinde bolca bulunan bir deniz mahsulüdür. Bu tarifimizde sizler için kalamarı güveçte sebzeli olarak pişirilmesini ...
Devamını Oku

Kalamar Terbiyesi

Kalamar terbiyesi, basit bir işlem olmaktadır. Kalamar çoğu kişinin bildiği ancak herkesin tüketmediği balık türlerinden biridir. Genelde restoranlar ya da s...
Devamını Oku

Kalamar Sosu

Kalamar Sosu, Genel olarak lüks balık restoranların menülerinde bulunan vazgeçilmez yemeklerdendir. Kalamarların lezzetli tarafı ise kuşkusuz hazırlanışında ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kalamar Salatası
Kalamar Balığı
Kalamar Güveç
Kalamar Terbiyesi
Kalamar Sosu
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024