Dondurulmuş kalamar tarifi: Dondurularak buzlukta saklanan ve gerektiği anlarda hazır bir şekilde çıkartılıp kızartılan bir besindir. Birçok kişi tarafından sevilmektedir. Yapımı pratik ve kolaydır. Özellikle kış aylarında tercih edilen bir yemek türüdür. Sizde kalamar sevenlerdenseniz ve kendiniz evde hazırlamak istiyorsanız işte
dondur
ulmuş kalamar nasıl yapılır? Öncelikle kalamarların buzunun çözülmesini sağlayın. Daha sonra bir kab içerisine maden suyunu, süt ve şekeri ilave edin. İyice karıştırıp buzu çözülmüş kalamarın üzerine ilave edin. Bu şekilde kalamarı bir gece buzdolabında bekleterek iyice marine olmasını sağlayın. Marine edilen kalamar bir gece bekletildikten sonra buzdolabından çıkarılarak pişirilmek üzere diğer malzemeler hazırlanana kadar bekletilir. Öncelikle kızartma hamuru hazırlanır. Kızartma hamuru için derin bir kab içerisine yumurtaları kırarak iyice çırpın. Daha sonra unu ilave ederek çırpmaya devam edin. Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra karışım içerisine maden suyunu tamamen dökün ve iyice karıştırın.
Bozadan biraz daha koyu bir hamur kıvamı elde edilene kadar yavaş yavaş karıştırın. Kızartma hamurunu da buzdolabında 1-2 saat bekletin. Hazırlanan hamurun buzdolabında bekletilmesi kızartmaların çıtır olmasını sağlayacaktır. Şimdi derin ve geniş bir tava alın ve içerisine yağı ilave edin. Ocağın altını açarak yağı iyice ısıtın. Yağ ısınırken sizde kalamarları marine içerisinden alarak kâğıt havlu ile kurulayın. Daha sonra üzerine un serpiştirerek iyice kurumasını sağlayın. Un ile iyice harmanlayın. Kalamarın fazla ununu silkeleyerek kızartma hamuru içine bulayıp daha sonra ısınan yağ içerisine koyup kızartın. Tüm kalamarlar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Kalamarlar kızarınca tabaklara alıp servis yapabilirsiniz. Artık
dondurulmuş kalamar tarifi hazır.
Afiyet olsun.