Yeterince derin bir kapta toz şeker, maden suyu ve tuz ile bir karışım hazırlıyoruz. Bu karışımı iyice karıştırıyoruz. Temizlenmiş ve taze olan kalamarımızı bu kapta hazırlamış olduğumuz karışıma atıp bir çatal ya da kaşık yardımı ile iyice karıştırarak buzdolabında yaklaşık 1 gün dinlendiriyoruz. Bekletmiş olduğumuz kalamarımızı bu karışımdan çıkartarak bir süzgece alıyoruz. Süzgecin içinde karıştırıp yaklaşık 10-15 dakika bekletiyoruz. Daha sonra bir bardak un ve tuz ile karıştırıyoruz ve kalamarımızı una bulamaya başlıyoruz. Fazla unlardan kalamarımızı ideal bir kapta silkereyerek kurtuluyoruz. Daha sonra kalamarlarımızı alacak olan bir tavaya yağımızı döküp 2-3 dakika yüksek ateşte bekletip kalamarlarımızı atarak kızartıyoruz. Kızaran kalamarlar servise hazırdır afiyet olsun.
Bu muhteşem lezzeti değişik soslarla süsleyerek daha farklı damak tatlarına hitap edebilirsiniz.