Kalamar Mezesi

Kalamar mezesi, çok az kişi tarafından keşfedilebilmiş harika bir meze çeşididir. Kalamar daha çok Akdeniz mutfağında tercih edilen bir balık türüdür. Kalamar ile aslında yapılacak çok farklı lezzetler bulunmaktadır. Bu lezzetlerin başında ise kalamar güveç, kalamar tava, kalamar salatası ve kalamar mezesi çok tercih edilmektedir. Bir ara balıktan da meze yapılır mı diye dediğinizi duyar gibi oluyorum.
Kalamar mezesi mutlaka denenmesi gereken bir lezzettir. Sizler ile kalamar mezesinin tarifini paylaşmak istiyorum. Güzel bir kalamar mezesi yapabilmek için sosunun çok iyi hazırlanması gerekir. Ne kadar güzel bir sos ortaya çıkartırsanız mezeniz de o kadar lezzetli olacaktır. Kalamar mezesi tarator ile servis edilir. Tek başına yapılan sunum biraz yavan kalacağından birlikte hazırlamaya özen göstermeniz ortaya çıkan sonuç açısından hem sizi hem de misafirlerinizi daha memnun edici nitelikte olacaktır.

Kalamar mezesi yapımı için gerekli malzemeler

  • 2 adet orta boy kalamar
  • 6 yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yeteri kadar sıvı yağ

Kalamar Mezesi Sosu için

  • 1,5 su bardağı yağlı süzme yoğurt
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
  • Yarım çorba kaşığı tahin
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • Yeteri kadar tuz

Kalamar Mezesi Nasıl Yapılır?


Kalamar mezesinin yapımına öncelikle sosundan başlayalım.
Geniş bir kâsenin içerisine Yoğurt ve tahini boşaltın ve karıştırın. Üzerine galeta ununu ve dövülmüş sarımsağı da ekleyin. En son olarak dövülmüş ceviz ve tuzunu ilave ederek iyice karıştırın. Üzerine zeytinyağını gezdirin. Kâsenin ağzını streç film ile kapatarak serin bir yere kaldırın. Diğer tarafta kalamarları güzelce ayıklayın ve yıkayın. Halka halka doğrayın ve suyunun iyice süzülmesini bekleyin. Yayvan bir kabın içerisinde un, mısır unu, tuz ve pul biberi iyice karıştırın. Suyu tamamen süzülen kalamarları tek tek bu karşıma batırın. Bir tavada bol miktarda sıvı yağı kızdırın ve unlu kalamarları içerisine dizin. Çıtır çıtır olana kadar tavada bekletin. Tüm kalamarlar kızardıktan sonra düz ve yuvarlak bir servis kabına dizin. Küçük derin bir kabın içerisine de sosu doldurun ve kalamar tabağının tam ortasına yerleştirin. Kalamar mezesi hazır. Bu arada sosu arzu ederseniz taze ya da toz nane ile de süsleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

20.01.2024 05:58:49
Kalamar Mezesi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kalamar Mezesi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kalamar Mezesi"
Kalamarı biz ailece çok seviyoruz. Özellikle çocuklarım bu yemeğe bayılıyor. Ancak yanına ne gibi mezeler yapabilirim? Bir de bu yemeğin herhangi bir zararı var mıdır? Biz çok sık bir şekilde tüketiyoruz.
Gazire . 02.09.2018

Kalamar Kemiği

Kalamar Kemiği, Canlıların en çok kemiklerinde kalsiyum/fosfor minerali bulunmaktadır. Muhabbet kuşların yumurtlama dönemlerinde Yumurtaların kabukları ...
Devamını Oku

Kalamar Nasıl Yapılır

Kalamar Nasıl Yapılır, Balıkları marketten aldığınızda zaten sizin için temizleyip daha sonra halka şeklinde kesip soslamaya hazır hale getirirler. Dolayısıy...
Devamını Oku

Yalancı Kalamar

Yalancı kalamar; Kalamar tava genelde restoranlarda yediğimiz, dışı çıtır çıtır çok lezzetli bir meze türüdür. Bu kalamar tavayı tavukla da yapabilirsiniz. A...
Devamını Oku

Kalamar Nasıl Pişirilir

Kalamar nasıl pişirilir, kalamar pek çok kişinin severek tükettiği bir deniz ürünüdür. Özellikle balık sofralarında kalamar tava, kalamar güveç, kalamar dolm...
Devamını Oku

Dondurulmuş Kalamar

Dondurulmuş kalamar; Kalamar mevsimi değilse de dondurulmuş kalamar ile her zaman kalamar tava yapılabilir. Kalamar ayıklamak istemeyenler de bu dondurulmuş ...
Devamını Oku

Kalamar Dolması

Kalamar Dolması, Farklı bir dolma tarifi olan kalamar dolması özellikle deniz ürünlerini sevenler için mutlaka denenip tadılması gereken bir yemek olduğ...
Devamını Oku

Güveçte Kalamar

Güveçte kalamar, kalamar bir çeşit balık türüdür. Mürekkep balığının bir çeşididir. Kalamar balığı hiç yağ içermemektedir. Bu nedenle diyet listelerinde yeri...
Devamını Oku

Gebelikte Kalamar

Gebelikte kalamar, Bebek bekleyen her anne adayı günlük beslenme programına karşı çok dikkatli olmalıdır. Gebelik sürecinde iken deniz mahsullerini tüketmek ...
Devamını Oku

Izgara Kalamar

Izgara Kalamar: Kışın bir hafta sonunu arkadaşlarınızla değerlendirmeyi düşünürken, mangal yapıyorsanız, bu menüye kalamar dahil etmeyi ister misiniz? K...
Devamını Oku

Mayonezli Kalamar Sosu

Mayonezli Kalamar Sosu, kalamarı özellikle ağız tadı ile yemek için mutlaka pişirmeden önce güzel bir şekilde marine ederek hazırlanmalıdır. Ayrıca önceden m...
Devamını Oku

Kalamar Tava

Kalamar tava, oldukça lezzetli olan ve çok sevilen deniz ürünlerinden bir tanesidir. Ana öğün olarak kolayca sunabileceğiniz kalamar tavayı çocuklarınıza ve ...
Devamını Oku

Kalamar Avı

Kalamar avı, yem seçiminin önemli olduğu bir avlanma türüdür. Eğer yem kullanmayacaksak kalamar sırtısı kullanmamız gerekmektedir. Balık avında sık kullanıla...
Devamını Oku

Fırında Kalamar

Fırında kalamar; daha önce hiç denemeyenlerin mutlaka denemesi gereken bir tariftir. Balık, çok faydalı bir besin maddesidir. Bu yüzden sakın sevmiyorum diye...
Devamını Oku

Kalamar Nedir

Kalamar Nedir, Kalamar, sübye, ahtapot, mürekkep balığı bunların hepsi yumuşakçalardan ve kafadanbacaklılar sınıfındandır. Ancak bu türler birbirlerinde...
Devamını Oku

Kalamar Salatası

Kalamar salatası, Türk kültüründe misafire ne kadar çok önem verildiğini hepimiz biliyoruz. Misafire çok değer verilir hatta misafir evin bereketi derler. Mi...
Devamını Oku

Kalamar Balığı

Kalamar balığı, diğer kafadan bacaklılar gibi belirgin bir kafaya, çift taraflı simetrik bir yapıya, manto ve kolları vardır. Gözleri kafasıyla vücudunun tam...
Devamını Oku

Kalamar Güveç

Kalamar Güveç: Kalamar Akdeniz ve Ege denizinde bolca bulunan bir deniz mahsulüdür. Bu tarifimizde sizler için kalamarı güveçte sebzeli olarak pişirilmesini ...
Devamını Oku

Kalamar Terbiyesi

Kalamar terbiyesi, basit bir işlem olmaktadır. Kalamar çoğu kişinin bildiği ancak herkesin tüketmediği balık türlerinden biridir. Genelde restoranlar ya da s...
Devamını Oku

Kalamar Sosu

Kalamar Sosu, Genel olarak lüks balık restoranların menülerinde bulunan vazgeçilmez yemeklerdendir. Kalamarların lezzetli tarafı ise kuşkusuz hazırlanışında ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kalamar Salatası
Kalamar Balığı
Kalamar Güveç
Kalamar Terbiyesi
Kalamar Sosu
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024