Kalamar Dolması

Kalamar Dolması, Farklı bir dolma tarifi olan kalamar dolması özellikle deniz ürünlerini sevenler için mutlaka denenip tadılması gereken bir yemek olduğunu söyleyebilirim. Ben bu yemek için kalamarın temizlenmiş olanını tercih ediyorum ama kalamar nasıl temizlenir pek bilgi sahibi olmadığım için sizde bu yemeği yapmaya karar verdiğinizde temizlenmiş kalamar almanızı öneririm böylelikle zamanda kazanmış olursunuz.
Kalamarın mutfaklarımızda farklı tarzda yemekleri yapılmaktadır ama benim en çok sevdiğim yemeklerinden olan birazdan sizlere de tarifini paylaşacağım kalamar dolmasıdır. Kalamar dolmasını kimi peynirli kimi de pirinçli yapmaktadır bana göre ikisi de lezzetli oluyor damak tadınıza uygun olan tarifi deneyebilirsiniz. Ben peynirli olanın tarifini sizlerle paylaşacağım.

Kalamar Dolması Malzemeleri

  • 2 adet kalamar

Terbiyesi için

  • 1 adet limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı kadar tuz

İç Harcı için

  • Yarım su bardağı kadar taze ekmek içi
  • Yarım demet kıyılmış maydanoz
  • 1,5 su bardağına yakın rendelenmiş gravyer peyniri
  • 1 çay bardağı tulum peyniri
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım demet taze yeşil soğan (Yeşil dallarını kullanın)
  • Yarım demet dereotu
  • Küçük boyutta kırmızı biber
  • Bir kahve fincanı şamfıstık
  • 1 yumurta
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber, tuz, karabiber
Sosu için
  • Üç adet rendelenmiş domates
  • Bir küçük kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Taze fesleğen yaprakları
  • Tuz
  • Karabiber
Kalamar Dolması Nasıl Yapılır?

İlk olarak kalamarların terbiyesi ile işe başlanmalı bunu bir gün önceden yapmanızı tavsiye ediyorum çünkü yaklaşık olarak kalamarlar 12 saat hazırlanan sos içinde dinlenmeli.
Kalamarları çukur bir kabın içerisine alın ve üzerine limon suyu, şeker, karbonat ve tuz ilave edin ve buzdolabına kaldırın. Terbiyelenme işlemi tamamlandıktan sonra iç harcını hazırlamaya geçelim. Uygun bir kabın içine ekmek içi, rendelenmiş peynir çeşitleri, maydanoz, sarımsak, çırpılmış yumurta, zeytinyağı, kıyılmış yeşil soğan, dereotu. Şamfıstığı, doğranmış kırmızı biber, baharatlar ve tuz alınır ve iyice karıştırılır. Hazırlanmış iç harç kalamarların içine eşit miktarda doldurulur. Doldurma işlemi bittikten sonra kalamarların ağzı dikilir. Kalamarların pişeceği kaba rendelenmiş domates, fesleğen yaprakları, zeytinyağı, sarımsak, baharat ve tuz ilave edilir ve karıştırılır. Kalamarlar hazırlanan bu sosun üzerine dizilir ve önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında yarım saat pişirildikten sonra servis edilebilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
20.01.2024 17:57:51
Kalamar Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kalamar Dolması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kalamar Dolması"
Dün akşam aile büyükleri gelecek diye kalamar dolması yapmaya geldim. Sitenizde bulunan tarif doğrultusunda hazırlamış olduğum kalamar dolması inanılmaz derecede lezzetli olmuştu. Ancak kullanmış olduğum baharatlardan kaynaklı olarak kalamar dolmasında farklı bir acılık oluştu. Acaba hangi malzemeyi eksik yada fazla kullandığımdan dolayı böyle bir acı oluştu? Bilgilendirmeniz için şimdiden teşekkürler.
Nuran . 28.10.2018 18:44:37

Kalamar Kemiği

Kalamar Kemiği, Canlıların en çok kemiklerinde kalsiyum/fosfor minerali bulunmaktadır. Muhabbet kuşların yumurtlama dönemlerinde Yumurtaların kabukları ...
Devamını Oku

Kalamar Nasıl Yapılır

Kalamar Nasıl Yapılır, Balıkları marketten aldığınızda zaten sizin için temizleyip daha sonra halka şeklinde kesip soslamaya hazır hale getirirler. Dolayısıy...
Devamını Oku

Yalancı Kalamar

Yalancı kalamar; Kalamar tava genelde restoranlarda yediğimiz, dışı çıtır çıtır çok lezzetli bir meze türüdür. Bu kalamar tavayı tavukla da yapabilirsiniz. A...
Devamını Oku

Kalamar Nasıl Pişirilir

Kalamar nasıl pişirilir, kalamar pek çok kişinin severek tükettiği bir deniz ürünüdür. Özellikle balık sofralarında kalamar tava, kalamar güveç, kalamar dolm...
Devamını Oku

Dondurulmuş Kalamar

Dondurulmuş kalamar; Kalamar mevsimi değilse de dondurulmuş kalamar ile her zaman kalamar tava yapılabilir. Kalamar ayıklamak istemeyenler de bu dondurulmuş ...
Devamını Oku

Güveçte Kalamar

Güveçte kalamar, kalamar bir çeşit balık türüdür. Mürekkep balığının bir çeşididir. Kalamar balığı hiç yağ içermemektedir. Bu nedenle diyet listelerinde yeri...
Devamını Oku

Gebelikte Kalamar

Gebelikte kalamar, Bebek bekleyen her anne adayı günlük beslenme programına karşı çok dikkatli olmalıdır. Gebelik sürecinde iken deniz mahsullerini tüketmek ...
Devamını Oku

Izgara Kalamar

Izgara Kalamar: Kışın bir hafta sonunu arkadaşlarınızla değerlendirmeyi düşünürken, mangal yapıyorsanız, bu menüye kalamar dahil etmeyi ister misiniz? K...
Devamını Oku

Mayonezli Kalamar Sosu

Mayonezli Kalamar Sosu, kalamarı özellikle ağız tadı ile yemek için mutlaka pişirmeden önce güzel bir şekilde marine ederek hazırlanmalıdır. Ayrıca önceden m...
Devamını Oku

Kalamar Tava

Kalamar tava, oldukça lezzetli olan ve çok sevilen deniz ürünlerinden bir tanesidir. Ana öğün olarak kolayca sunabileceğiniz kalamar tavayı çocuklarınıza ve ...
Devamını Oku

Kalamar Avı

Kalamar avı, yem seçiminin önemli olduğu bir avlanma türüdür. Eğer yem kullanmayacaksak kalamar sırtısı kullanmamız gerekmektedir. Balık avında sık kullanıla...
Devamını Oku

Fırında Kalamar

Fırında kalamar; daha önce hiç denemeyenlerin mutlaka denemesi gereken bir tariftir. Balık, çok faydalı bir besin maddesidir. Bu yüzden sakın sevmiyorum diye...
Devamını Oku

Kalamar Mezesi

Kalamar mezesi, çok az kişi tarafından keşfedilebilmiş harika bir meze çeşididir. Kalamar daha çok Akdeniz mutfağında tercih edilen bir balık türüdür. Kalama...
Devamını Oku

Kalamar Nedir

Kalamar Nedir, Kalamar, sübye, ahtapot, mürekkep balığı bunların hepsi yumuşakçalardan ve kafadanbacaklılar sınıfındandır. Ancak bu türler birbirlerinde...
Devamını Oku

Kalamar Salatası

Kalamar salatası, Türk kültüründe misafire ne kadar çok önem verildiğini hepimiz biliyoruz. Misafire çok değer verilir hatta misafir evin bereketi derler. Mi...
Devamını Oku

Kalamar Balığı

Kalamar balığı, diğer kafadan bacaklılar gibi belirgin bir kafaya, çift taraflı simetrik bir yapıya, manto ve kolları vardır. Gözleri kafasıyla vücudunun tam...
Devamını Oku

Kalamar Güveç

Kalamar Güveç: Kalamar Akdeniz ve Ege denizinde bolca bulunan bir deniz mahsulüdür. Bu tarifimizde sizler için kalamarı güveçte sebzeli olarak pişirilmesini ...
Devamını Oku

Kalamar Terbiyesi

Kalamar terbiyesi, basit bir işlem olmaktadır. Kalamar çoğu kişinin bildiği ancak herkesin tüketmediği balık türlerinden biridir. Genelde restoranlar ya da s...
Devamını Oku

Kalamar Sosu

Kalamar Sosu, Genel olarak lüks balık restoranların menülerinde bulunan vazgeçilmez yemeklerdendir. Kalamarların lezzetli tarafı ise kuşkusuz hazırlanışında ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kalamar Salatası
Kalamar Balığı
Kalamar Güveç
Kalamar Terbiyesi
Kalamar Sosu
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024