Kalamar Avı

Kalamar avı, yem seçiminin önemli olduğu bir avlanma türüdür. Eğer yem kullanmayacaksak kalamar sırtısı kullanmamız gerekmektedir. Balık avında sık kullanılan sülünes yemi kalamar avı için vazgeçilmez bir yem türüdür. Sülünesi kabuklarından ayırdıktan sonra her parçasını yem olarak kullanabilirsiniz. Sülünes yemini ıslak bir beze koyarak buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Tavsiyemiz 20-25'li paketlere ayırıp muhafaza edilmesidir. Ava çıkıldığında bu yemler teknenin gölge ve serin bir yerinde muhafaza edilmeli mümkünse dolapta durmalıdır. Çünkü bu yemler sıcakta çok çabuk yumuşamakta ve oltadan çıkmaktadır. Kalamar avında çok iyi bir yem olarak kullanılabilir. Kalamar avının püf noktalarından biri ise ava genel olarak hava karardığında ya da sabaha karşı alaca karanlıkta çıkmaktır.

Kalamar avı nasıl yapılır?


Kalamar avı için ikili, üçlü ya da daha çok köstek kullanılmalıdır. Kösteklerin uzunluğu 10 cm ile 1 m arasında olmalıdır ve kösteklerin birbirine olan uzaklığı yaklaşık bir metre olmalıdır. Kösteklerdeki kurşunlar 100-250 gram olmalı ve köstek kurşun aralığı 1-1.5 metre olmalıdır. Sonrasında tekneyi akıntıya bırakmalıyız ve takımlarımızı salmalıyız. Kalamarlar genelde akıntıda yüzdükleri için bu ayrıntı bizim için önemlidir. Kalamar avının en verimli zamanı gün ağarırken ya da batarken olur. Kalamarlar genelde oltaya tek bıyığı ile tutunur ve oltayı sert çekmemiz halinde kalamarın bıyığı kopar ve oltayı boş çekersiniz o yüzden nazik ve yavaş yavaş çekilmelidir.
Kalamarı oltadan çıkartırken dikkat etmeliyiz çünkü dişleri bir bıçak gibi keskindir. Yarım kilodan büyük olan kalamarları bir kepçe yardımı ile kepçeniz yok ise ensesinden tutarak çıkarmalısınız. Kalamarlar üreme dönemlerinde genelde 30-35 metre derinlikten sonra av vermezler. Diğer dönemlerde ise 70-200 metre derinlikte av verirler. Temmuz, ağustos ve eylül ayları kalamarlar için üreme dönemleridir. Kalamar avına genelde gece çıkıldığı için oltanızın fosforlu olması kalamarların dikkatini çekecek ve avın verimini belirgin bir şekilde artıracaktır.
20.01.2024 00:33:21
Kalamar Avı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kalamar Avı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kalamar Avı"
Merhabalar. Kalamar avlamak için en iyi yem türü hangisi sizce? Sabah saatlerinde arkadaşlarla kalamar avlamaya gitmiştik. Ancak elimiz boş döndük. Hangi yemi kullanacağımız bilmiyorduk. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
İshak . 04.10.2018 20:25:55

Kalamar Kemiği

Kalamar Kemiği, Canlıların en çok kemiklerinde kalsiyum/fosfor minerali bulunmaktadır. Muhabbet kuşların yumurtlama dönemlerinde Yumurtaların kabukları ...
Devamını Oku

Kalamar Nasıl Yapılır

Kalamar Nasıl Yapılır, Balıkları marketten aldığınızda zaten sizin için temizleyip daha sonra halka şeklinde kesip soslamaya hazır hale getirirler. Dolayısıy...
Devamını Oku

Yalancı Kalamar

Yalancı kalamar; Kalamar tava genelde restoranlarda yediğimiz, dışı çıtır çıtır çok lezzetli bir meze türüdür. Bu kalamar tavayı tavukla da yapabilirsiniz. A...
Devamını Oku

Kalamar Nasıl Pişirilir

Kalamar nasıl pişirilir, kalamar pek çok kişinin severek tükettiği bir deniz ürünüdür. Özellikle balık sofralarında kalamar tava, kalamar güveç, kalamar dolm...
Devamını Oku

Dondurulmuş Kalamar

Dondurulmuş kalamar; Kalamar mevsimi değilse de dondurulmuş kalamar ile her zaman kalamar tava yapılabilir. Kalamar ayıklamak istemeyenler de bu dondurulmuş ...
Devamını Oku

Kalamar Dolması

Kalamar Dolması, Farklı bir dolma tarifi olan kalamar dolması özellikle deniz ürünlerini sevenler için mutlaka denenip tadılması gereken bir yemek olduğ...
Devamını Oku

Güveçte Kalamar

Güveçte kalamar, kalamar bir çeşit balık türüdür. Mürekkep balığının bir çeşididir. Kalamar balığı hiç yağ içermemektedir. Bu nedenle diyet listelerinde yeri...
Devamını Oku

Gebelikte Kalamar

Gebelikte kalamar, Bebek bekleyen her anne adayı günlük beslenme programına karşı çok dikkatli olmalıdır. Gebelik sürecinde iken deniz mahsullerini tüketmek ...
Devamını Oku

Izgara Kalamar

Izgara Kalamar: Kışın bir hafta sonunu arkadaşlarınızla değerlendirmeyi düşünürken, mangal yapıyorsanız, bu menüye kalamar dahil etmeyi ister misiniz? K...
Devamını Oku

Mayonezli Kalamar Sosu

Mayonezli Kalamar Sosu, kalamarı özellikle ağız tadı ile yemek için mutlaka pişirmeden önce güzel bir şekilde marine ederek hazırlanmalıdır. Ayrıca önceden m...
Devamını Oku

Kalamar Tava

Kalamar tava, oldukça lezzetli olan ve çok sevilen deniz ürünlerinden bir tanesidir. Ana öğün olarak kolayca sunabileceğiniz kalamar tavayı çocuklarınıza ve ...
Devamını Oku

Fırında Kalamar

Fırında kalamar; daha önce hiç denemeyenlerin mutlaka denemesi gereken bir tariftir. Balık, çok faydalı bir besin maddesidir. Bu yüzden sakın sevmiyorum diye...
Devamını Oku

Kalamar Mezesi

Kalamar mezesi, çok az kişi tarafından keşfedilebilmiş harika bir meze çeşididir. Kalamar daha çok Akdeniz mutfağında tercih edilen bir balık türüdür. Kalama...
Devamını Oku

Kalamar Nedir

Kalamar Nedir, Kalamar, sübye, ahtapot, mürekkep balığı bunların hepsi yumuşakçalardan ve kafadanbacaklılar sınıfındandır. Ancak bu türler birbirlerinde...
Devamını Oku

Kalamar Salatası

Kalamar salatası, Türk kültüründe misafire ne kadar çok önem verildiğini hepimiz biliyoruz. Misafire çok değer verilir hatta misafir evin bereketi derler. Mi...
Devamını Oku

Kalamar Balığı

Kalamar balığı, diğer kafadan bacaklılar gibi belirgin bir kafaya, çift taraflı simetrik bir yapıya, manto ve kolları vardır. Gözleri kafasıyla vücudunun tam...
Devamını Oku

Kalamar Güveç

Kalamar Güveç: Kalamar Akdeniz ve Ege denizinde bolca bulunan bir deniz mahsulüdür. Bu tarifimizde sizler için kalamarı güveçte sebzeli olarak pişirilmesini ...
Devamını Oku

Kalamar Terbiyesi

Kalamar terbiyesi, basit bir işlem olmaktadır. Kalamar çoğu kişinin bildiği ancak herkesin tüketmediği balık türlerinden biridir. Genelde restoranlar ya da s...
Devamını Oku

Kalamar Sosu

Kalamar Sosu, Genel olarak lüks balık restoranların menülerinde bulunan vazgeçilmez yemeklerdendir. Kalamarların lezzetli tarafı ise kuşkusuz hazırlanışında ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kalamar Salatası
Kalamar Balığı
Kalamar Güveç
Kalamar Terbiyesi
Kalamar Sosu
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024