Güveçte Kalamar
Güveçte kalamar, kalamar bir çeşit balık türüdür. Mürekkep balığının bir çeşididir. Kalamar balığı hiç yağ içermemektedir. Bu nedenle diyet listelerinde yerini almaktadır. Akdeniz ve Ege bölgesinde bulunmaktadır. Kalamar balığının içerisinde, protein, fosfor ve su bulunur. Kalamar iştah açıcıdır. Kalamar tüketen kişinin metabolizması hızlanır ve düzenli çalışır bu nedenle yağ yakar.
Kilo alma korkusu olan kişilerin vazgeçilmez diyet yemeğidir. İçerisinde bulunan magnezyum minerali sinirlerin gevşemesinde yardımcı olur. Kalamar zeytinyağı ile tüketildiği zaman kalp krizi riskini büyük oranda azaltır. Düzenli olarak tüketilmesi sonucu cinsel isteği özellikle erkeklerde arttırır. Kolesterolü dengede tutar. İçerisinde mineral ve vitamin bulundurduğu için kişiye enerji verir. Çok fazla tüketilmesi sonucu sindirimin zorlaşmasını sağlar.
Güveçte kalamar malzemeleri- 4 adet orta boy domates
- Yarım kilo kalamar
- 6 adet renkli ya da çarliston biber
- 4- 5 adet sarımsak
- 2 adet orta boy soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam pul biber
- 1 tutam kekik
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı su
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz
- Maydanoz
Güveçte kalamar nasıl yapılır?
Kalamarlar temizlenerek halka şeklinde doğranır. Soğanlar, biber, domates ve sarımsaklar ince ince doğranır. Derin bir tavaya sıvı yağ eklenir.
Doğranmış soğan, biber kavrulmaya başlanır. Daha sonra kalamarlar eklenir. Tavanın içerisine domates, sarımsak be baharatlar eklenerek karıştırılır. Daha sonra salça ve biraz su eklenerek su çekene kadar pişirilir. Güvece hazırlanan karışım koyulur. Sıvı yağ azsa biraz daha üzerine dökülür. Rendelenmiş kaşar peyniri eklenir ve fırına verilir. Fırında pişen güveçte kalamar sıcak bir şekilde servis edilir.
19.01.2024 20:42:29
Güveçte Kalamar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|