Dondurulmuş Kalamar

Dondurulmuş kalamar; Kalamar mevsimi değilse de dondurulmuş kalamar ile her zaman kalamar tava yapılabilir. Kalamar ayıklamak istemeyenler de bu dondurulmuş ürünlerinden yararlanabilirler. Semt balıkçıları da kalamarı temizleyerek satarlar, ama kalamarı bütün olarak alıp kendi hazırlama yöntemlerinize göre hazırlayabilirsiniz. Bilinenin aksine kalamar yapmak hiç de zor değildir.
Bazı püf noktalarına dikkat ettiğinizde restoranlarda yediğiniz gibi çıtır çıtır içi yumuşacık kalamarı, kendi evinizde de yapabilirsiniz. Kalamar kızartmasının çıtır çıtır olması için, buzdolabında beklettiğiniz soğuk kızartma hamuruna batırıp kızartırsanız çok nefis olur.

Öncelikle dondurulmuş kalamarları bir gün önceden, derin dondurucudan çıkarıp çözülmeleri için buzdolabına koymayınız. Çünkü dondurulmuş gıdalarda, sağlıklı olması ve bakteri üremesine izin vermemek için dondurma işleminin mümkün olan en kısa sürede, buzunu çözdürme işleminin de donma ısısına yakın derecede ve uzun sürede yapılması gerekmektedir. Bu nedenle çözdürme işleminin oda ısısında veya başka yöntemlerle değil, buzdolabına alınarak yapılması en sağlıklısıdır. Gelelim dondurulmuş kalamarın yapım aşamalarına;

Dondurulmuş kalamarı yumuşatmak için

  • 500 gram dondurulmuş kalamar.
  • Bir şişe maden suyu.
  • Yarım su bardağı süt
  • Bir çay kaşığı tuz.
  • Bir çay kaşığı şeker.

Kızartma hamuru için

  • 6-7 çorba kaşığı beyaz un.
  • Bir şişe maden suyu.
  • 2 adet yumurta.
  • Bir çay kaşığı tuz.
  • Bir çay kaşığı karabiber.
  • 3 çorba kaşığı un.
  • Yeterince kızartma yağı.

Dondurulmuş kalamar nasıl yapılır?


Buzu çözülen kalamarları güzelce yıkayalım. Bir şişe maden suyu, süt ve şekeri ilave edip güzelce karıştıralım. Marine edilen kalamarları buzdolabında, akşamdan sabaha kadar bekletelim. Kızartma hamuru için, büyük bir kâsede yumurtaları çırpalım. Unu da ekleyip çırpmaya devam edelim. Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra maden suyunu da ekleyelim ve yavaşça çırpalım ve bozadan biraz daha koyu bir kıvamda hamur elde edelim. Kızartma hamurunu buzdolabında iki saat kadar dinlendirelim. Çünkü kızartmamızın çıtır çıtır olması için kızartma hamurumuzun soğuması gerekmektedir. Tavaya yağı koyup ocakta iyice kızdıralım. Yumuşaması için beklettiğimiz kalamarları marineden alalım ve kâğıt havlu arasında kurutalım. Üç çorba kaşığı unu üstüne dökerek iyice harmanlayarak unlayalım ve fazla unu silkeleyelim. Unlanmış kalamarları soğuk kızartma hamuruna iyice batırıp malzemeye buladıktan sonra, kızgın yağa atarak kızartalım. Kevgir kullanarak yağdan aldığınız kalamarları, servis tabağına kâğıt havlu koyarak kalamarların fazla yağını alalım. Kâğıt havlu yerine kâğıt koymanızı tavsiye ederim. Çünkü kâğıt havlu yumuşak olduğu için yağı çekince şiştiği için kalamarların alt tarafı yumuşar. Kalamar sosu yani tarator sos eşliğinde servis edelim.

Afiyet olsun.
21.01.2024 03:47:37
Dondurulmuş Kalamar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Dondurulmuş Kalamar Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Dondurulmuş Kalamar"
Ben seni ürünlerini çok seviyorum. Özellikle karides ben kalamar benim için en güzel deniz ürünlerinden ara sıcaklar olabilir. Geçen hafta evime döndürülmüş kalamaz aldım. Her ne kadar harçlarımda tavada kızartma işlemini yapmadım. Bir daha da denemek istemiyorum. Hazır harçlanmış dondurulmuş kalamar alıp pişirsem lezzetli olur mu?
Müstesna . 25.10.2018 15:50:56

Kalamar Kemiği

Kalamar Kemiği, Canlıların en çok kemiklerinde kalsiyum/fosfor minerali bulunmaktadır. Muhabbet kuşların yumurtlama dönemlerinde Yumurtaların kabukları ...
Devamını Oku

Kalamar Nasıl Yapılır

Kalamar Nasıl Yapılır, Balıkları marketten aldığınızda zaten sizin için temizleyip daha sonra halka şeklinde kesip soslamaya hazır hale getirirler. Dolayısıy...
Devamını Oku

Yalancı Kalamar

Yalancı kalamar; Kalamar tava genelde restoranlarda yediğimiz, dışı çıtır çıtır çok lezzetli bir meze türüdür. Bu kalamar tavayı tavukla da yapabilirsiniz. A...
Devamını Oku

Kalamar Nasıl Pişirilir

Kalamar nasıl pişirilir, kalamar pek çok kişinin severek tükettiği bir deniz ürünüdür. Özellikle balık sofralarında kalamar tava, kalamar güveç, kalamar dolm...
Devamını Oku

Kalamar Dolması

Kalamar Dolması, Farklı bir dolma tarifi olan kalamar dolması özellikle deniz ürünlerini sevenler için mutlaka denenip tadılması gereken bir yemek olduğ...
Devamını Oku

Güveçte Kalamar

Güveçte kalamar, kalamar bir çeşit balık türüdür. Mürekkep balığının bir çeşididir. Kalamar balığı hiç yağ içermemektedir. Bu nedenle diyet listelerinde yeri...
Devamını Oku

Gebelikte Kalamar

Gebelikte kalamar, Bebek bekleyen her anne adayı günlük beslenme programına karşı çok dikkatli olmalıdır. Gebelik sürecinde iken deniz mahsullerini tüketmek ...
Devamını Oku

Izgara Kalamar

Izgara Kalamar: Kışın bir hafta sonunu arkadaşlarınızla değerlendirmeyi düşünürken, mangal yapıyorsanız, bu menüye kalamar dahil etmeyi ister misiniz? K...
Devamını Oku

Mayonezli Kalamar Sosu

Mayonezli Kalamar Sosu, kalamarı özellikle ağız tadı ile yemek için mutlaka pişirmeden önce güzel bir şekilde marine ederek hazırlanmalıdır. Ayrıca önceden m...
Devamını Oku

Kalamar Tava

Kalamar tava, oldukça lezzetli olan ve çok sevilen deniz ürünlerinden bir tanesidir. Ana öğün olarak kolayca sunabileceğiniz kalamar tavayı çocuklarınıza ve ...
Devamını Oku

Kalamar Avı

Kalamar avı, yem seçiminin önemli olduğu bir avlanma türüdür. Eğer yem kullanmayacaksak kalamar sırtısı kullanmamız gerekmektedir. Balık avında sık kullanıla...
Devamını Oku

Fırında Kalamar

Fırında kalamar; daha önce hiç denemeyenlerin mutlaka denemesi gereken bir tariftir. Balık, çok faydalı bir besin maddesidir. Bu yüzden sakın sevmiyorum diye...
Devamını Oku

Kalamar Mezesi

Kalamar mezesi, çok az kişi tarafından keşfedilebilmiş harika bir meze çeşididir. Kalamar daha çok Akdeniz mutfağında tercih edilen bir balık türüdür. Kalama...
Devamını Oku

Kalamar Nedir

Kalamar Nedir, Kalamar, sübye, ahtapot, mürekkep balığı bunların hepsi yumuşakçalardan ve kafadanbacaklılar sınıfındandır. Ancak bu türler birbirlerinde...
Devamını Oku

Kalamar Salatası

Kalamar salatası, Türk kültüründe misafire ne kadar çok önem verildiğini hepimiz biliyoruz. Misafire çok değer verilir hatta misafir evin bereketi derler. Mi...
Devamını Oku

Kalamar Balığı

Kalamar balığı, diğer kafadan bacaklılar gibi belirgin bir kafaya, çift taraflı simetrik bir yapıya, manto ve kolları vardır. Gözleri kafasıyla vücudunun tam...
Devamını Oku

Kalamar Güveç

Kalamar Güveç: Kalamar Akdeniz ve Ege denizinde bolca bulunan bir deniz mahsulüdür. Bu tarifimizde sizler için kalamarı güveçte sebzeli olarak pişirilmesini ...
Devamını Oku

Kalamar Terbiyesi

Kalamar terbiyesi, basit bir işlem olmaktadır. Kalamar çoğu kişinin bildiği ancak herkesin tüketmediği balık türlerinden biridir. Genelde restoranlar ya da s...
Devamını Oku

Kalamar Sosu

Kalamar Sosu, Genel olarak lüks balık restoranların menülerinde bulunan vazgeçilmez yemeklerdendir. Kalamarların lezzetli tarafı ise kuşkusuz hazırlanışında ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kalamar Salatası
Kalamar Balığı
Kalamar Güveç
Kalamar Terbiyesi
Kalamar Sosu
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024