{ "title": "Yalancı Kalamar", "image": "https://www.kalamar.gen.tr/images/Yalanci-Kalamar-53.jpg", "date": "20.01.2024 18:30:54", "author": "Ayşe durak", "article": [ { "article": "Yalancı kalamar; Kalamar tava genelde restoranlarda yediğimiz, dışı çıtır çıtır çok lezzetli bir meze türüdür. Bu kalamar tavayı tavukla da yapabilirsiniz. Adına da yalancı tavuk kalamar denir. Yiyenlerden tam not alan tavuk kalamar tarifini kesinlikle tavsiye ederim. Çok lezzetli bir tavuk tarifidir. Gelelim tavuk kalamarın yapılışına;

Yalancı kalamar için malzemeler
Yalancı kalamar sosu için
Yoğurt sosu için
  • Bir kâse süzme yoğurt
  • Bir yemek kaşığı mayonez
  • Bir tutam kuru nane
  • Bir diş sarımsak
  • Bir tutam tuz
Yalancı kalamar nasıl yapılır?

Tavuk göğsünü parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Dilimlediğimiz tavukları bir karıştırma kabına alın ve üzerine karabiberi, pul biberi, köri tozunu, kekiği, tuzu, karbonatı ekleyip kapta bir güzel karıştırın. Bu karışımı buzdolabında iki saat kadar dinlendirin. Çünkü buzdolabında bekletelim ki kızarınca çıtır çıtır olsun. Ayrıca buzdolabında bekletiyoruz tavuklar baharatların ve tuzun lezzetini iyice içine çeksin. Tavuklar dinlenirken, bir başka kapta sodalı sosu hazırlayın. Sodalı sos için; yumurtayı bir kaba kırın ve iyice çırpın. İçme sodasını ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Unu ve tuzu ilave edip iyice çırpın. Buzdolabında dinlenmiş tavukları sosun içerisine koyup iyice karıştırın. Eğer vaktiniz varsa sosun içerisinde 2 saat kadar bekletirseniz sonuç çok daha güzel olacaktır. Kızartma tenceresine yağı koyun ve iyice kızdırın. Kızgın yağda tavuk kalamarları kızartın. Yalancı kalamarları servis tabağına bir süzgeç yardımıyla alın. Servis tabağına kâğıt havlu koyun fazla yağı alsın.

Yoğurt sosu için; yoğurda sarımsağı rendeleyip, mayonez, tuz ve nane ilave edip güzelce karıştırın. Kalamar tavuğunuzun yanında çok güzel bir sos olacaktır.
" } ] }