{ "title": "Tavuk Kalamar", "image": "https://www.kalamar.gen.tr/images/Tavuk-Kalamar-25.jpg", "date": "21.01.2024 06:59:07", "author": "kader aslan", "article": [ { "article": "Tavuk kalamar, yiyenlerden tam not alan bir tariftir, özellikle arkadaş toplantılarında patates kızartmasının yanında yemekten çok çerez tarzı atıştırmalık olarak çok güzel gitmektedir. Tavuk kalamara, yalancı kalamar da denilmektedir. Denediğiniz zaman eminim sizde sonuçtan oldukça memnun kalacak ve çok güzel bir atıştırmalık olduğu konusunda hak vereceksiniz şimdiden afiyet olsun.

Tavuk kalamar için malzemeler
Sos malzemeleri
Tavuk kalamar nasıl yapılır?

Tavuk göğsü parmak kalınlığında çok uzun olmayacak şekilde doğranır. Doğradığımız tavuk göğsünü bir karıştırma kabına koyarak üzerine sarımsak ezilerek, köri, karabiber, kekik, pul biber ve 1,5 çay kaşığı tuz konarak iyice harmanlanır (Karıştırılır) ve buz dolabında 1-2 saat bekletilir (Mümkünse bir gece önceden bekletmek daha iyi olur tavuk göğsü baharatları içine iyice çeker). Sos için maden suyu ve yumurta iyice çırpılır, daha sonra içerisine un, tuz, karbonat eklenerek tekrar çırpılır ve içerisine buzdolabında baharatlarla dinlendirdiğimiz tavuk göğüsleri katılarak iyice karıştırılır. Sıvı yağı bir kızartma tavasına koyarak iyice kızdıktan sonra tavuklar kızartılır. Kızartılan tavuklar sarımsaklı yoğurt veya ketçap, mayonezle sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }