{ "title": "Mayonezli Kalamar Sosu", "image": "https://www.kalamar.gen.tr/images/Mayonezli-Kalamar-Sosu-93.jpg", "date": "18.01.2024 23:46:37", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Mayonezli Kalamar Sosu, kalamarı özellikle ağız tadı ile yemek için mutlaka pişirmeden önce güzel bir şekilde marine ederek hazırlanmalıdır. Ayrıca önceden marine edilerek soslanmış olan kalamarı pişirmeden önce kesinlikle yıkamayın. Çünkü pişireceğiniz kalamarın içi yumuşacık dışı ise çıtır bir kıvamda olmalıdır. Kalamarı pişirdikten sonra hazırladığınız sostan tam bir lezzet almak istiyorsanız soslama esnasında her aşama sırası ile takip edilmelidir. Bu sıralama ile muhteşem lezzette tam damağınıza laik mükemmel kalamar pişirebilirsiniz. Kalamar sosu öncelikle pişirmeden önce kalamarın yumuşak kalması için hazırlanan sos ile başlamaktadır. Ardından mayonezli kalamar sosu ile devam edilmektedir. Ayrıca çıtır çıtır lezzetli bir kalamar istiyorsanız bu hazırladığını sos türleri ile alakalı olmaktadır.