{ "title": "Kalamar Yemekleri", "image": "https://www.kalamar.gen.tr/images/Kalamar-Yemekleri-47.jpg", "date": "20.01.2024 17:52:42", "author": "yıldız arslan", "article": [ { "article": "
Kalamar Yemekleri: Kalamarı sadece restoranlar da görüp evde yapmak için karar verip kalamar almaya gidildiğinde çiğ kalamarları görünce tepki verebilir. O lezzetle yediğimiz kalamar bu muymuş diyenler olabilir. Fakat o acayip bakılan kalamarlar yıkanıp üzerinde bulunan incecik renkli deri çıkarıldığında içinde bembeyaz bir et kalacaktır. Kalamarı aldım nasıl pişirilecek diyenler için altta tarifler vereceğim kalamar pişirmeye karar verdiyseniz bir gün önceden alıp soylayıp buzdolabında bekletilmelidir. Alınan kalamarları hemen pişirmek isterseniz sunu belirteyim ki sosla marina edilip bir gün buzdolabında bekletilen kadar lezzetli olmaz.

Kalamar Kızartması İçin Malzemeleri: 4 kişilik.
Marine Malzemeleri
Marine işlemleri: temizlenmiş yıkanmış kalamarları bir orta boy kap içine koyun ve üzerine karbonat, tuz, limon suyunu ilave edin iyice yoğurun en az yarım saat kadar yoğrulması gerekir. İyice yoğurduğunuz kalamarın üzerine sütü ilave edin 2-3 dakika daha yoğurun. İyice yoğrulan kalamarın üzerine bir kapak ile kapatın buzdolabına koyun.

Kalamar Kızartması Nasıl Yapılır?

Kalamarları kızartmak için çıkarmadan önce unun içine bir fiske tuz ilave edin karıştırın. Bir kızartma kabına yağınızı koyun ocağınızı yakın yağ iyice kızması gerekir. Kalamarları buzdolabında çıkarın elinizle şekil verip una bulayın ve kızgın yağa bırakın 2-3 dakika kızartın. Kızarttığınız yağın mutlaka kızgın olması lazım ve kızartma süresini 3 dakikadan fazla yapmayın kalamarlar kurumasın. Kızaran kalamarları bir kâğıt havlu üzerine çıkarın fazla yağını çekmesi için.

Güveçde Kalamarİçin Malzemeler: 4 kişilik.
Güveçde Kalamar Nasıl Yapılır?

Yıkanıp temizlenmiş kalamarları halka, halka doğrayın. Derin bir tava içine zeytinyağını koyun doğradığınız soğanı ve biberleri ilave edin karıştırarak kavurun. Kavrulan soğanların üzerine kalamarları ilave edin üzerine doğranan domatesleri, sarımsağı ve tüm baharatları ilave edin karıştırın. Tava içinde domatesler suyunu salmış ise su ilave etmeden direk salçayı ilave edin fakat susuz ise suyu ilave etmek gerekir. 4-5 dakika suyu çekilene kadar tavada kalamarları pişirin. Suyunu çeken kalamarlı karışımı güvece koyun üzerine zeytinyağını gezdirin. Kaşar peynirini rendeleyip güvece ilave edin. Önceden 200 dereceye ayarlayıp ısıttığınız fırına güveci koyun ve üzeri kızarana kadar pişirin. Üzeri kızaran güveci fırından çıkarın servis tabaklarınıza alın ve ince kıyılmış maydanozla süsleyin ve servis yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }