{ "title": "Kalamar Terbiyesi", "image": "https://www.kalamar.gen.tr/images/Kalamar-Terbiyesi-29.jpg", "date": "21.01.2024 11:38:09", "author": "Gülşah Tonbul", "article": [ { "article": "Kalamar terbiyesi, basit bir işlem olmaktadır. Kalamar çoğu kişinin bildiği ancak herkesin tüketmediği balık türlerinden biridir. Genelde restoranlar ya da süpermarketlerin dondurucu kısımlarında hazır paketler halinde görmekteyiz. Kızardığında çıtır çıtır cips gibi olan bu balık genelde içki sofralarında meze olarak tüketilmektedir. Ancak sizde içki tüketmeden evde kendi çıtır kalamarlarınızı yapabilirsiniz. Bu işlem için öncelikle kalamar almanız gerekmekte. Aşağıda bulunan malzeme listesi ile de kalamarlara kızartma yapmadan önce yapmamız gereken işlemi yapacağız.

Kalamar terbiyesi malzemeler
Kalamar terbiyesi nasıl yapılır?

Balıkçıdan aldığımız kalamarları halka şeklinde keserek işe başlıyoruz. İsterseniz bu işlemi balıkçıda halledebilirsiniz. Kalamarın iç yüzeyinde bulunan büyük kılçıklar olmakta. Halka kesmeden önce bul kılçıkların çıkarılması gerekmektedir. Malzemelerimizi süt hariç bir kabın içerisine alarak harmanlıyoruz. Ardından kalamarları içerisine atarak iyice yoğuruyoruz. Bu yoğurma işlemi kalamarların kıvama gelmesini sağlayacak bir süreçtir. Yoğurma esnasında köpürme meydana gelecek bu normaldir. Kalamar terbiyesi ne kadar uzun sürerse o derece iyi olacaktır. En azından 20 dk kadar güçlü bir şekilde yoğurma yapmanızı tavsiye ederim. Yoğurma işlemi bittikten sonra kabın içerisine süt ve maden suyunu katarak 2-3 dakika kadar daha karıştırın ve üzerine streç film çekerek buzdolabına atın. Bu yoğurma ve bekleme süreci kalamarın yumuşak olması için çok önemli yoksa kayış gibi olabilir. Bir gün bekletirseniz daha güzel sonuç alacaksınz. Pişirme yapacağınız zaman kabın içerisinde alıp hafifçe sallayın ve una batırıp yağın içerisine atın. Bundan sonrası artık keyif zamanı. Yanında roka ile tüketirseniz çok güzel olacaktır. Şimdiden afiyet olsun. Bol şans.
" } ] }