{ "title": "Kalamar Tava", "image": "https://www.kalamar.gen.tr/images/Kalamar-Tava-35.jpg", "date": "21.01.2024 01:10:46", "author": "Tolga Yaşar", "article": [ { "article": "Kalamar tava, oldukça lezzetli olan ve çok sevilen deniz ürünlerinden bir tanesidir. Ana öğün olarak kolayca sunabileceğiniz kalamar tavayı çocuklarınıza ve sevdiklerinize gönül rahatlığı ile pişirip sunabilirsiniz. Pişirilmesi oldukça kolay ve vitamin değeri oldukça yüksek olan kalamarın bir pişirme tekniği olan kalamar tavayı nasıl yapılacağını ve malzeme listemizi bu makalemizde bulabilirsiniz.

Kalamar tava malzemeleri
Kalamar tava nasıl yapılır?

Yeterince derin bir kapta toz şeker, maden suyu ve tuz ile bir karışım hazırlıyoruz. Bu karışımı iyice karıştırıyoruz. Temizlenmiş ve taze olan kalamarımızı bu kapta hazırlamış olduğumuz karışıma atıp bir çatal ya da kaşık yardımı ile iyice karıştırarak buzdolabında yaklaşık 1 gün dinlendiriyoruz. Bekletmiş olduğumuz kalamarımızı bu karışımdan çıkartarak bir süzgece alıyoruz. Süzgecin içinde karıştırıp yaklaşık 10-15 dakika bekletiyoruz. Daha sonra bir bardak un ve tuz ile karıştırıyoruz ve kalamarımızı una bulamaya başlıyoruz. Fazla unlardan kalamarımızı ideal bir kapta silkereyerek kurtuluyoruz. Daha sonra kalamarlarımızı alacak olan bir tavaya yağımızı döküp 2-3 dakika yüksek ateşte bekletip kalamarlarımızı atarak kızartıyoruz. Kızaran kalamarlar servise hazırdır afiyet olsun. Bu muhteşem lezzeti değişik soslarla süsleyerek daha farklı damak tatlarına hitap edebilirsiniz.
" } ] }