{ "title": "Kalamar Salatası", "image": "https://www.kalamar.gen.tr/images/Kalamar-Salatasi-21.jpg", "date": "21.01.2024 01:31:01", "author": "fatma nur yakar", "article": [ { "article": "Kalamar salatası, Türk kültüründe misafire ne kadar çok önem verildiğini hepimiz biliyoruz. Misafire çok değer verilir hatta misafir evin bereketi derler. Misafire önem verildiği gibi Türk kültüründe yemeğin de çok önemli ve büyük bir yeri vardır. Evimize gelen misafire veya evin kendi halkına en iyi yemekler yapılmak istenir. Ana yemeği, ara sıcağı, salatası ile Türk mutfağının çeşitleri epeyce fazladır. Bizim mutfağımızda balıkta çok sevilir ve çokça tüketilir. Balık ile yapılan yemek, çorba ve salata çeşitleri de çok fazladır. Ben de bugün sizlere balıkla yapılan çok güzel ve lezzetli bir tarif vereceğim. O zaman şimdiden kolay gelsin.

Kalamar salatası için gerekli malzemeler
Sosu için
Kalamar salatası nasıl yapılır?

Salata için ilk olarak bir tencerenin içerisine su koyun ve kaynamasını bekleyin. Su kaynadıktan sonra kaynayan suyun içerisine kalamarları atın. Kalamarları rengi beyaz olana kadar haşlayın. Haşladıktan sonra bir salata kasesinin içerisine alın. Daha sonra patatesi de haşlayın. Patateste haşlandıktan sonra soyup küp-küp doğrayın ve kalamarların üzerine ilave edin. Daha sonra domatesin kabuklarını soyup aynı şekilde yani küp-küp doğrayın. En son olarak ise biberleri de ve mantarı da doğrayın. Taze soğanla dereotunu da doğrayıp bir defa karıştırın. Son olarak ise 1 diş sarımsağı küçük küçük doğrayın. Limon ve zeytinyağı ile harmanlayın ve salatanın üzerine gezdirin. Tüm malzemeler karışana kadar karıştırın. Salatamız hazır. Arzu ettiğiniz şekilde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }