{ "title": "Kalamar Pişirme", "image": "https://www.kalamar.gen.tr/images/Kalamar-Pisirme-54.jpg", "date": "19.01.2024 20:34:35", "author": "mustafa GÜÇLÜ", "article": [ { "article": "Kalamar pişirme; Kalamarı sadece restoranlarda yemiş biri bu kafadan bacaklı hayvanı kendi evinde pişirip yemek istediğinde balıkçı da gördüğü hayvan karşısında şaşırıp kalamarın şekli yüzünden bu yemeği yapmaktan cayan kişiler olabilir. Görüntü sakın ola sizi yanıltmasın. Bu balık zaten balıkçıdan istendiğinde iyice ayıklanıp halka şeklinde kesilip sos ile terbiye edilmeye hazır halde size teslim edilir. Dolayısıyla o ürkütücü görüntüden eser kalmaz. Kalamarı pişirmek istediğiniz zamandan bir gün önce almanız ve sos ile bir gün boyunca buzdolabında marine edilmesi gerekir.

Kalamar pişirme için sos malzemeleri
Sosun nasıl yapılır?

1 çay kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı karbonat ve 1 limon sıkarak kalamarları kapta yarım saat boyunca yoğurun sonra bir su bardağı sütü de bu karışıma ekleyin ve yoğurmaya devam edin ve iki dakika daha karıştırın. En az 3-4 saat en fazla bir gün buzdolabında bekletin unutmayın ki ne kadar fazla bekletilir ise kalamar o kadar yumuşak ve bir o kadarda lezzetli olur.

Kalamar nasıl pişirilir?

Dolapta beklettiğiniz kalamarları yıkamadan un ve tuz karışımına bandırın (Normal un bulamazsanız mısır unu da kullanabilirsiniz ve hatta mısır unu daha çıtır olmasını sağlar fakat mısır unu normal beyaz undan daha fazla yağ çeker bunun için derin bir tencerede bol yağ ile kızgın yağda kızartmanızı tavsiye ederim) derin bir tavada bol kızgın yağda 2 dakika kızartın. Çabuk pişer merak etmeyin 3 dakikadan uzun pişirmeyin yoksa sert olur. Tava yerine ufak bir kap da kullanabilirsiniz. Yağdan çıkardıklarınızı kâğıt havlu serdiğiniz bir tabağa alırsanız servis yapmadan önce fazla yağlardan kurtulmuş olursunuz ve tabi ki kızartma sırasında dikkat etmeniz gereken bir başka madde de kalamarları ocağa atmaya başladığınızda ilk başta kızarmış olan kalamar yavaş yavaş ısı kaybetmeye başlayacaktır. Eğer çok fazla kişi için kalamar yapıyorsanız parça parça pişirin ki fazla yağ çekip kuru kalmasınlar.

" } ] }