{ "title": "Kalamar Nasıl Yapılır", "image": "https://www.kalamar.gen.tr/images/Kalamar-Nasil-Yapilir-31.jpg", "date": "20.01.2024 01:26:26", "author": "Harun Duman", "article": [ { "article": "Kalamar Nasıl Yapılır, Balıkları marketten aldığınızda zaten sizin için temizleyip daha sonra halka şeklinde kesip soslamaya hazır hale getirirler. Dolayısıyla bazıları için ürkütücü görünümünden eser kalmaz. Sizlere tavsiyem Pişirmeden bir gün önce almanızı öneririm. Çünkü pişirilmeden önce soslayıp buzdolabında marine edilmelidir. Tabi ki zaman konusunda o kadar da rahat değilseniz aldığınız günde hemen yapabilirsiniz. Ama eğer güzel soslayıp buzdolabında beklettiğiniz kadar ki lezzetli olmayacağını baştan söyleyeyim size.

Kalamar sosu hazırlamak çok basit bir işlemdir. Kısaca bahsetmek istersek:

Sos Marine İçin Gerekli Malzemeleri
Kalamar Nasıl Yapılır?

Kalamarlarınızı bir kapta iyice sıkarak yarım saat kadar yoğurun. En son sütü bu karışıma ekleyin ve karıştırın ve buzdolabına kaldırın. Buzdolabında ne kadar uzun süre beklerse o kadar kıvama gelir ve kalamarlar yumuşacık olur. Mümkünse 2 gün, değilse en azından 3-4 saat buzdolabında marine ediniz. Marine sosu için en son eklediğiniz süt yerine 1 şişe maden suyu da kullanabilirsiniz. O da aynı güzel bir etki verir. Marine ettiğiniz kalamarları yıkamadan önce un ve tuz karışımına bulayıp (Normal un yerine mısır unu kullanabilirsiniz; mısır unu çıtır çıtır olmasını sağlayacaktır ancak mısır unu normal beyaz una göre daha fazla yağ çekeceği için derin bir tencerede bol yağda kızgın yağda yapmanızı tavsiye ederim.) derin bir kapta bol kızgın yağda 3 dk kızartın. Hemen pişer merak etmeyin 5 dk'dan uzun pişirmeyin yoksa hemen kurur. Tava yerine küçük bir tencerede de pişirebilirsiniz. Yağdan çıkardıklarınızla havlu kâğıtla serdiğiniz bir tabağa alırsanız servis öncesinde fazla yağdan da kurtulmuş olmuş olursunuz. Ayrıca kızartma esnasında dikkat etmeniz gereken başka husus da kalamarları ocağa atmaya başladığınız zaman ilk başta kızmış olan yağ yavaş yavaş ısı kaybetmeye başlayacaktır. Eğer çok kişilik menü yapıyorsanız parça parça pişirin yağı çekmesin.

Afiyet olsun.
" } ] }