{ "title": "Kalamar Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.kalamar.gen.tr/images/Kalamar-Nasil-Pisirilir-97.jpg", "date": "19.01.2024 06:39:23", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Kalamar nasıl pişirilir, kalamar pek çok kişinin severek tükettiği bir deniz ürünüdür. Özellikle balık sofralarında kalamar tava, kalamar güveç, kalamar dolması, ızgara kalamar gibi farklı tarifler servis edilir. Kalamar en fazla tavada yani kızartılarak yapılır. Bunu küçük büyük herkes sever. Yanında tarator sosla ikram edilen kalamar tava harika bir tariftir. Aslında kolay yapılır. En önemli konu kalamarın önceden soslanması ve yumuşamasını sağlamaktır. İster taze kalamar alarak, isterseniz dondurulmuş kalamarla bunu yapabilirsiniz. Önemli olan biraz büyükçe kalamar kullanmanız. Piştiğinde yuvarlak halkaları zevkle yiyebilirsiniz. Bir de kalamarı alırken oltayla avlanmış olmasına dikkat etmelisiniz. Kalamar olta ve ağla avlanabilir. Ancak oltayla avlanmış olanlar daha lezzetli olur. Bunun nedeni ağla avlanan kalamarların birbiriyle yakın olduğu sürede vücutlarından salgıladıkları bir madde nedeniyle lezzet kaybına uğramasından kaynaklanır. Eğer sürekli alışveriş ettiğiniz bir balıkçınız olursa, sizlere bu konuda yardımcı olabilir. Eğer malzemelerimiz hazırsa, hemen kalamar nasıl pişirilir buna bir göz atalım. Hepinize kolay gelsin.