{ "title": "Kalamar Mezesi", "image": "https://www.kalamar.gen.tr/images/Kalamar-Mezesi-54.jpg", "date": "20.01.2024 05:58:49", "author": "burhan yumruk", "article": [ { "article": "Kalamar mezesi, çok az kişi tarafından keşfedilebilmiş harika bir meze çeşididir. Kalamar daha çok Akdeniz mutfağında tercih edilen bir balık türüdür. Kalamar ile aslında yapılacak çok farklı lezzetler bulunmaktadır. Bu lezzetlerin başında ise kalamar güveç, kalamar tava, kalamar salatası ve kalamar mezesi çok tercih edilmektedir. Bir ara balıktan da meze yapılır mı diye dediğinizi duyar gibi oluyorum. Kalamar mezesi mutlaka denenmesi gereken bir lezzettir. Sizler ile kalamar mezesinin tarifini paylaşmak istiyorum. Güzel bir kalamar mezesi yapabilmek için sosunun çok iyi hazırlanması gerekir. Ne kadar güzel bir sos ortaya çıkartırsanız mezeniz de o kadar lezzetli olacaktır. Kalamar mezesi tarator ile servis edilir. Tek başına yapılan sunum biraz yavan kalacağından birlikte hazırlamaya özen göstermeniz ortaya çıkan sonuç açısından hem sizi hem de misafirlerinizi daha memnun edici nitelikte olacaktır.

Kalamar mezesi yapımı için gerekli malzemeler
Kalamar Mezesi Sosu için
Kalamar Mezesi Nasıl Yapılır?

Kalamar mezesinin yapımına öncelikle sosundan başlayalım. Geniş bir kâsenin içerisine Yoğurt ve tahini boşaltın ve karıştırın. Üzerine galeta ununu ve dövülmüş sarımsağı da ekleyin. En son olarak dövülmüş ceviz ve tuzunu ilave ederek iyice karıştırın. Üzerine zeytinyağını gezdirin. Kâsenin ağzını streç film ile kapatarak serin bir yere kaldırın. Diğer tarafta kalamarları güzelce ayıklayın ve yıkayın. Halka halka doğrayın ve suyunun iyice süzülmesini bekleyin. Yayvan bir kabın içerisinde un, mısır unu, tuz ve pul biberi iyice karıştırın. Suyu tamamen süzülen kalamarları tek tek bu karşıma batırın. Bir tavada bol miktarda sıvı yağı kızdırın ve unlu kalamarları içerisine dizin. Çıtır çıtır olana kadar tavada bekletin. Tüm kalamarlar kızardıktan sonra düz ve yuvarlak bir servis kabına dizin. Küçük derin bir kabın içerisine de sosu doldurun ve kalamar tabağının tam ortasına yerleştirin. Kalamar mezesi hazır. Bu arada sosu arzu ederseniz taze ya da toz nane ile de süsleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

" } ] }