{ "title": "Kalamar Kızartma", "image": "https://www.kalamar.gen.tr/images/Kalamar-Kizartma-42.jpg", "date": "20.01.2024 12:28:18", "author": "mesut ulusal", "article": [ { "article": "
Kalamar kızartma, içi yumuşacık ve dışı çıtır çıtır olan bir balık türünün kızartmasıdır. Bu kızartma türünü genelde dışarıda yeriz çünkü zor bir yemek olduğu düşünülür. Fakat kalamar kızartma sanıldığı kadar zor ve zahmetli bir yemek değildir. Belki sizde kalamar kızartmayı evde daha önce denediniz ve başarılı olamadınız ve yaptığınız kalamar kızartma lastik gibi olmuştur. Biz kalamar kızartmasının çıtır çıtır olması için bilmeniz gereken bir iki püf noktasını sizlere anlatacağız. Sizlere tarifini vereceğim sos ve marine işlemi ve kalamar kızartma işlemi ile çok lezzetli eserler ortaya çıkaracaksınız.

Kalamar kızartma için gerekli malzemeler
Kalamar kızartma nasıl yapılır?

Öncelikle marine sosunuzu hazırlayıp kalamarı en az 2-3 saat dinlendirmeniz gerekmektedir. (Ne kadar uzun süre marine ederseniz kalamar kızartma o kadar lezzetli olur.) Hazırlamış olduğunuz sosun içerisinde kalamarı mümkün olduğunca uzun yoğurmanız gerekli. (15-20 dakika kadar sıkmak yeterli olacaktır.) Kızartma işlemi için derin bir tavada bol ve kızgın yağda kızartmaya özen gösterin. 4-5 dk kızarması için yeterli bir süre olacaktır. Kalamarları daha uzun kızartmayın yoksa kurur ve lezzeti kaçar.

Şimdi detaylı bir şekilde kalamar kızartmayı anlatalım. Kalamarları güzelce yıkayın ve suyunu süzün. Daha sonra marine sosu için büyük bir kaba şeker, karbonat ve limon ilave edip yoğurmaya başlayın. Siz yoğurma işlemine devam ettikçe kabaracaktır. Bu işlemi 15 dk kadar devam ettirin. Bazılarınız bu yoğurma işleminden sıkılabilir fakat emin olun buna değecek. Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra 1 bardak kadar sütü kabın içerisine alın ve yaklaşık 1 dk karıştırıp dolaba alın. Ortalama 3.5-4 saat dolapta dinlendirin. Daha uzun da dinlendirebilirsiniz. Dinlendirme işlemi tamamlandıktan sonra kalamarı güzelce süzün fakat sakın yıkamayın çünkü sosu üzerinde kalmalı. Daha sonra ayrı bir kap içerisine biraz un alın ve una tuz ilave edin. Kalamarları bu un ile harmanlayıp kızgın zeytinyağında yaklaşık 2 dk kadar kızartın. Lütfen kızartma işlemini çok uzun tutmayın lezzeti kaçmasın. Kalamar kızartma işlemi tamamlandıktan sonra kevgir yardımı ile tavadan alabilirsiniz. Kalamarları bu şekilde kızartmaya devam ediin.

Afiyet olsun.
" } ] }