{ "title": "Kalamar Izgara", "image": "https://www.kalamar.gen.tr/images/Kalamar-Izgara-64.jpg", "date": "18.01.2024 22:25:19", "author": "Durukan Yaman", "article": [ { "article": "Kalamar ızgara: Kalamar birçok kişi tarafından sevilen deniz mahsülüdür. Yapımı çok da zor olmayan evde kolayca hazırlanabilen ve genellikle salata eşliğinde sebzelerle yenen bir yemektir. Sizde kalamar ızgara yapmak istiyorsanız ve nasıl pişirileceğini bilmiyorsanız işte tarifi.

Kalamar ızgara için gerekeli olan malzemeler
Kalamar ızgara nasıl yapılır?

Bir kab içerisine limonu sıkın. Daha sonra sarımsakları soyarak havan içerisinde ezin. Ezilen sarımsağı limon suyu içerisine ilave edin. Daha sonra toz şeker ve karbonatı ilave edin. Tuz ve zeytinyağını da ilave edin iyice malzemeleri karıştırdıktan sonra hazırlanan sostan 3 yemek kaşığı kadar küçük bir kab içerisine alın. Daha sonra kullanmak üzere bir köşeye kaldırın. Artık kalamarları yıkayarak iyice temizleyin. Temizlenen kalamarları 7 cm'lik parçalar halinde parçalara ayırın. Kalamarın ayak kısımlarını ise 2 parçaya ayırın. Hazırlanan sosu temizlenerek hazır hale getirilen kalamarların üzerine ilave edin ve iyice harmanlayın. Sosla birlikte harmanlanan kalamarları buzdolabında 1 saat kadar bekletin. Süre dolduktan sonra kalamarları buzdolabından çıkararak ızgara üzerine yerleştirin. Izgara üzerinde kalamarları 10 dakika kadar arkalı önlü pişirdikten sonra kalamarı ızgaradan alın. Artık pişen kalamarlara görsellik kazandırarak servis tabaklarına alıp önceden kenara ayırdığınız sostan üzerinde gezdirerek servis yapabilirsiniz. Kalamar ızgara artık hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }