{ "title": "Kalamar Güveç", "image": "https://www.kalamar.gen.tr/images/Kalamar-Guvec-49.jpg", "date": "19.01.2024 06:13:47", "author": "necati yaman", "article": [ { "article": "Kalamar Güveç: Kalamar Akdeniz ve Ege denizinde bolca bulunan bir deniz mahsulüdür. Bu tarifimizde sizler için kalamarı güveçte sebzeli olarak pişirilmesini anlatacağız. Herkesin damak tadı farklı olduğundan bazı sebzeleri arzunuza göre katmayabilirsiniz, mesele sarımsak ya da maydanoz gibi ya da bu tarifi beğenip yemeği olduğu gibi hazırlayabilirsiniz. Kendi ağız tadınıza göre bir iki denemeden sonra istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz. Şimdi kolay bir şekilde kalamar güveç yemeğinin tarifine geçelim.

Kalamar Güveç için gerekli malzemeler
Kalamar güveç nasıl yapılır?

Kalamarları balıkçınızdan temizletip halka şeklinde doğrayarak alınız. Mümkün değilse bunu sizler YouTube kanalından nasıl temizlendiğini öğrenebilirsiniz. Derin bir tavayı ocağa alarak ısıtıyoruz. Zeytinyağında ince doğranmış biberleri kavuruyoruz. Biberler kavrulurken bizde kuru soğanı soyup ince ince doğradıktan sonra kavrulan biberin içerisine ekliyoruz. Soğanlar hafifçe kavrulduktan sonra, kalamarları ekliyoruz. Domatesleri küp-küp doğrayıp ekliyoruz. 2-3 diş sarımsağı da ezerek ekliyoruz. Baharatları içine serpiştirdikten sonra güzelce karıştırıyoruz. Domatesler sulu ise sadece salçasını ekleriz, susuz ise yarım çay bardağı su ekledikten sonra salçasını ekleriz. Hafifçe suyu suyunu çekene kadar pişirip ocaktan alıyoruz.

Temiz bir kayık güvece karışımı koyup düzeltiyoruz. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirdikten sonra kaşarı rendeleyip üzerine serpiştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kaşarlar kızarana kadar yaklaşık 20 dakika kadar pişiriyoruz. Kaşarlar kızardıktan sonra fırından çıkartıp ince kıyılmış maydanozu serpiştirip Kalamar güve cimiz hazırdır, sıcak servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }