{ "title": "Kalamar Dolması", "image": "https://www.kalamar.gen.tr/images/Kalamar-Dolmasi-42.jpg", "date": "20.01.2024 17:57:51", "author": "Hande Kadak", "article": [ { "article": "
Kalamar Dolması, Farklı bir dolma tarifi olan kalamar dolması özellikle deniz ürünlerini sevenler için mutlaka denenip tadılması gereken bir yemek olduğunu söyleyebilirim. Ben bu yemek için kalamarın temizlenmiş olanını tercih ediyorum ama kalamar nasıl temizlenir pek bilgi sahibi olmadığım için sizde bu yemeği yapmaya karar verdiğinizde temizlenmiş kalamar almanızı öneririm böylelikle zamanda kazanmış olursunuz. Kalamarın mutfaklarımızda farklı tarzda yemekleri yapılmaktadır ama benim en çok sevdiğim yemeklerinden olan birazdan sizlere de tarifini paylaşacağım kalamar dolmasıdır. Kalamar dolmasını kimi peynirli kimi de pirinçli yapmaktadır bana göre ikisi de lezzetli oluyor damak tadınıza uygun olan tarifi deneyebilirsiniz. Ben peynirli olanın tarifini sizlerle paylaşacağım.

Kalamar Dolması Malzemeleri
Terbiyesi için
İç Harcı için
Sosu için
  • Üç adet rendelenmiş domates
  • Bir küçük kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Taze fesleğen yaprakları
  • Tuz
  • Karabiber
Kalamar Dolması Nasıl Yapılır?

İlk olarak kalamarların terbiyesi ile işe başlanmalı bunu bir gün önceden yapmanızı tavsiye ediyorum çünkü yaklaşık olarak kalamarlar 12 saat hazırlanan sos içinde dinlenmeli. Kalamarları çukur bir kabın içerisine alın ve üzerine limon suyu, şeker, karbonat ve tuz ilave edin ve buzdolabına kaldırın. Terbiyelenme işlemi tamamlandıktan sonra iç harcını hazırlamaya geçelim. Uygun bir kabın içine ekmek içi, rendelenmiş peynir çeşitleri, maydanoz, sarımsak, çırpılmış yumurta, zeytinyağı, kıyılmış yeşil soğan, dereotu. Şamfıstığı, doğranmış kırmızı biber, baharatlar ve tuz alınır ve iyice karıştırılır. Hazırlanmış iç harç kalamarların içine eşit miktarda doldurulur. Doldurma işlemi bittikten sonra kalamarların ağzı dikilir. Kalamarların pişeceği kaba rendelenmiş domates, fesleğen yaprakları, zeytinyağı, sarımsak, baharat ve tuz ilave edilir ve karıştırılır. Kalamarlar hazırlanan bu sosun üzerine dizilir ve önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında yarım saat pişirildikten sonra servis edilebilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
" } ] }