{ "title": "Izgara Kalamar", "image": "https://www.kalamar.gen.tr/images/Izgara-Kalamar-11.jpg", "date": "19.01.2024 15:40:53", "author": "irfan özen", "article": [ { "article": "
Izgara Kalamar: Kışın bir hafta sonunu arkadaşlarınızla değerlendirmeyi düşünürken, mangal yapıyorsanız, bu menüye kalamar dahil etmeyi ister misiniz? Kalamar mevsiminin geldiği bu günlerde körpe kalamarları marine yapıp, mangalda ızgara yapmanın keyfide bir başka olur. Izgara Kalamar yapmak üzere tarifimizde 3 adet tüp kalamar kullandık siz tabi ki, misafirlerin sayısına göre, kalamarın adetinde değişiklik yapabilirsiniz. Izgara Kalamar için mangal şart değil, kokusuz ızgara da kullanılabilir elbette. Kalamar eşliğinde keyifli sohbetler diliyoruz.

Izgara KalamarMalzemeleri
Izgara KalamarYapılışı: Taze olarak alınan kalamarları temizleyin, ayak ve iç organlarını gövdesinden alıp çıkarın. Kalamarın gövde üzerinde olan kanatlarından başlayıp dış derisini yüzün. Kalamar tüpünün içerisindeki iskeleti tutup çıkardıktan sonra kalamarı doğrama tahtasına alın. Bıçağın keskin olmayan yüzü ile tüp kalamarın dış yüzeyinde olan sertliği kazıyın. Çeşmenin altına tutup, kalamarın hem dışını hem de ters yüz ederek, kalamarın içini yıkayın.

Yine kalamar tüplerini doğrama tahtasına alıp, halka elde olacak şekilde doğrayın. Doğranan halkaları bir kâseye alın. Marine yapmak için limon suyu, soda, karbonat ve şekeri ekleyip kalamarları bir zaman elinizle ovalayın. Halka şeklinde doğranan ve marine edilen kalamarı buzdolabına kaldırın. Ortalama olarak 12 saat kadar (1 gün boyuncada) kalabilir. Buzdolabından çıkararak. Marine sosunu süzüp, kalamarları çöp şişlere geçirin. Hafif olarak sıvı yağa bulayın. Ardından una bulayın ve mangal üzerinde uzun süre tutmadan pişirin. Kalamarları sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

" } ] }