{ "title": "Fırında Kalamar", "image": "https://www.kalamar.gen.tr/images/Firinda-Kalamar-83.jpg", "date": "19.01.2024 17:25:19", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "Fırında kalamar; daha önce hiç denemeyenlerin mutlaka denemesi gereken bir tariftir. Balık, çok faydalı bir besin maddesidir. Bu yüzden sakın sevmiyorum diye yememezlik etmeyin. Özellikle gelişme çağındaki çocuklara bol miktarda balık yedirmeye özen gösterin. Mutlaka damak tadına uygun olan balığı yakalayacaksınız. Kalamar çok yağlı olmayan bir balık türüdür ve diğer balık türleri ile karşılaştırıldığında oldukça farklıdır. Fakat farklı lezzetler hazırlamayı sevenler için iyi bir akşam yemeğidir. Kalamar ile salata, ızgara başta olmak üzere birçok çeşit hazırlanabilmektedir. Kalamar az yağlı olması nedeniyle çok kalorili bir balık değildir. Bu nedenle özellikle diyet yapanlar ya da kilo sorunu yaşayanlar gönül rahatlığı ile tüketebilirler. Ben balığı fırında yapmayı daha doğru buluyorum. Hemen hemen pek çok balık çeşidi de fırında gayet lezzetli oluyor. Sizlerle fırında kalamar güveç tarifini paylaşmak istiyorum. Şimdiden herkese kolay gelsin.